Onze sponsors

  
  

Poolparty

Bij aankomst om 8.15 uur was het nog droog. Maar bij aanvang van de strijd leek het sein ‘kraan open’ te zijn gegeven… Gelukkig (voor de jongens 😉) ging de wedstrijd gewoon door, en ook het publiek bleef stoer staan. Af en toe in gevecht met een paraplu of capuchon, dat wel. Zelfs Semuel, licht geblesseerd helaas deze keer, stond z’n teamgenoten toe te juichen. Dat is nou teamspirit.

Al direct na het openingssignaal vloog IJmuiden uit de startblokken. Nithile vond Fabio en Fabio schoot op doel. Helaas stuitte de bal onderweg op een Zwanenburgse kicks en veranderde van richting. Maar daar stond Sam en die maakte het geheel alsnog af… 1-0. Zwanenburg vroeg zich nog af wat er nou eigenlijk gebeurd was toen Sem buitenlangs kwam en de thuisploeg verder op voorsprong schoot… 2-0. Yihaaaa! Zwanenburg kwam licht in verzet en het lukte hen de IJmuidense helft te bereiken. De verdediging stopte in eerste instantie de aanval maar creëerde vervolgens door een te korte terugspeelbal eigenlijk een voorzet want Mika mocht de bal niet oppakken en was net te laat om te kunnen schieten. Het schot voor open doel vloog daarna ruim een meter naast en dus was het geluk aan onze kant. IJmuiden pakte de draad weer op en Nithile schoot de derde treffer in het net. Hij benutte vervolgens ook een vrije trap… 4-0. Na een Lucky shot op doel kwam daar ook de 5-0 bij, panna bij de keeper. Een hattrick… well done! Gelukkig voor Zwanenburg klonk de fluit voor rust. Compleet doorweekt vertrok iedereen richting kleedkamer of kantine.

vvIJmuiden - vvZwanenburg JO12-1: 7

Na de rust veranderde er weinig in het spelbeeld. IJmuiden was de betere ploeg en het verloor slechts de bal wanneer er te lang solo gespeeld werd. Na een overtreding van Zwanenburg ging de bal op de stip en mocht Fabio de penalty nemen. Jammer genoeg was het veld inmiddels zo drassig dat hij weggleed bij z’n laatste stap en dus raakte hij de bal niet lekker. De bal ging in een rechte lijn naar de keeper en die faalde niet. Niet lang daarna zorgde een miscommunicatie in de verdediging voor een tegentreffer, 5-1. Jammer, soms zit het even tegen 😉 (ook al valt dat nogal mee als je zo op voorsprong staat). Langs de lijn vroegen we ons inmiddels af of we niet beter wetsuits in de sporttassen hadden kunnen stoppen. Er was geen draadje meer droog aan de spelers, scheids- en grensrechters. Hulde aan de vaders die zich opofferen hiervoor!! IJmuiden herpakte zich weer en Tom kwam dwars door t midden op zijn doel af… yes, 6-1. En ook de 7-1 kwam op zijn naam na een assist van Jeroen. Wat nog lastig blijkt voor de aanvallers is die rottige buitenspelregel. Er wordt goed samengewerkt en de spelers vinden elkaar steeds beter maar menig actie wordt onderbroken door dat irritante fluitsignaal voor buitenspel. Ach, dat is dan mooi trainingsmateriaal. We hebben langs de lijn weer genoten van het team. Er heerst een fijne sfeer en ook de resultaten zijn goed. Dikke duim voor de coaches dus!

Tekst: Dunja van Banning
Fotografie: Pascal Wolterman

Sponsorkliks
Weerbericht