Onze sponsors

Hoewel de thuiswedstrijden van V.V. IJmuiden vandaag werden afgelast, werd er her en der wel gevoetbald. Zo ook in Amsterdam bij SDZ. Terwijl de rijp bomen en planten van een witte versiering voorzag, toog de JO12-1 van IJmuiden richting Sloterdijk. Ook het kunstgras aldaar was wit toen de teams de wedstrijd aanvingen.

SDZ JO12-3 - V.V. IJmuiden JO12-1

Hoewel SDZ bewondering oogste voor de mooie – ook zwart-witte – shirts, vielen deze in het niet bij de nagelnieuwe shirts van IJmuiden, die gesponsord zijn door Stukadoorsbedrijf Mark Uijl. De shirtsponsor nam in deze wedstrijd ook de vlag ter hand.

In het begin van de eerste helft waren de teams aardig aan elkaar gewaagd. De fanclub van IJmuiden leek tevreden met de tegenstand die de pupillen van Joey en Mike nu eens kregen. Beide teams leken wat moeite te hebben met de kou en de weerslag die dat had op het kunstgras. Er waren aardig wat glijpartijen.

Maar verder in de eerste helft leek IJmuiden het toch wat beter georganiseerd te krijgen. Achterin en in het midden hielden Ruben, Tom, Hidde, Steijn, Semuel, Sven en Tycho Mika keurig uit de wind. Er werden slimme oplossingen gevonden voor de tegenstand maar tot frustratie van de coaches – “het had al 0 – 5 kunnen staan..!” – kwam IJmuiden niet tot scoren.

In de laatste minuten voor rust werd Fabio onderuitgehaald in het strafschopgebied. De scheids legde de bal op de stip en Nithile kreeg de opdracht de strafschop te nemen. Hij liet hem vakkundig in de kruising krullen. IJmuiden ging met 0 – 1 de rust in.

Begin tweede helft stonden teams en grensrechters al enkele minuten klaar op het veld, terwijl het wachten was op de bal en de scheids. Deze was nog bezig het sanitair te testen en kwam daarna onder luid applaus van spelers en supporters het veld op. Na de aftrap kwam IJmuiden direct op dreef.

Sem en Jeroen zorgde voor de 0 – 2 en 0 – 3. En ondanks verwoede pogingen kreeg Fabio de bal niet in het net. Wel scoorde Sem en Sam de 0 – 4 en 0 – 5. Wat een wedstrijd werd het weer! Het publiek genoot! – vooral de IJmuidenaren. Uit een hoekschop konden de Amsterdammers Mika eenmaal passeren, maar Sem maakte het feest compleet vlak voor het eindsignaal door het zesde doelpunt te maken voor IJmuiden. Vermeldt moet worden dat Fabio, zichtbaar aangedaan door het niet tot scoren kunnen komen, bij het laatste doelpunt niet zelf voor het doelpunt te gaan maar er toch voor koos de eer aan Sem te laten omdat hij er toch net iets beter voor stond. Topvoetbal! Eindstand: 1 – 6.

Afspelen

Tekst en fotografie: Pascal Wolterman