Bekerwedstrijd 16 dec 2017

Met de kerstbingo nog in de benen reisde de JO12-1 zaterdagochtend af naar de velden van Jong Hercules in Beverwijk. Geen vorst, geen onoverkomelijke buien, geen sneeuw… Er kon gewoon gevoetbald worden!

Jong Hercules JO12-1 - v.v. IJmuiden JO12-1 (1-6)

Mike stond vandaag solo langs de lijn en had de schone taak de heren een ronde verder te loodsen zodat het team kan overwinteren in het bekertoernooi. Jeroen was helaas afwezig maar volgde zijn team via Whatsapp.

Het ging in het begin van de wedstrijd redelijk gelijk op. IJmuiden was iets sterker in de duels en wist zich ook iets beter te organiseren als team maar JH liet zich de kaas niet zomaar van het brood eten en zorgde voor fijne weerstand. Beide teams wilden verder in het toernooi dus er werd niets weggegeven. Na een aantal leuke acties die middels goed samenspel voor doelkansen zorgden maar niet benut werden lukte het Nithile uiteindelijk toch nog om voor de rust de nul voor ons van het bord te halen met een prachtig schot. En na een mooi opgezette actie vanuit het midden tikte hij ook de 0-2 binnen.

Na de rust lukte het de IJmuidenaren om nog meer druk te zetten op het doel van JH. De keeper deed zijn uiterste best maar kon niet voorkomen dat Sam de 0-3 binnen schoot. Hoewel JH minder tot scoringskansen kwam was het zeker niet stil voor het doel van Mika. Hij voorkwam met een aantal prachtige reddingen een tegenpunt. Complimenten voor zijn scherpte, hij zat heerlijk in zijn rol! Tycho brak door het midden uit en schoot op scherp maar trof de keeper waarna Sem in de rebound het punt alsnog verzilverde en de stand naar 0-4 trok. Er was eveneens goed samenspel tussen Luuk en Ruben, waarbij Luuk voor de assist zorgde en Ruben voor het punt, 0-5.

Afspelen

Achterin werd keihard gewerkt om elke aanval van JH om te buigen naar een aanval voor IJmuiden. Myron, Sven, Hidde, Samuel en Steijn hielden niet alleen Mika uit de wind maar wisten ook keer op keer het middenveld van de bal en mogelijkheden te voorzien. Tom, Tycho, Sam, Jesse en Fabio waren meerdere keren de drijvende kracht achter mooie kansen. De 0-6 was wellicht de verrassendste punt deze ochtend… Na een mooie actie tussen Ruben, Myron en Luuk schoot deze laatste het punt binnen. En precies toen was mamma Kelly even weg voor een sanitaire stop. Gelukkig hebben we de film nog!

Tot slot wist JH, inmiddels in de regen en de wind, nog een ere-punt te maken en zo de nul weg te poetsen in een
moment van onoplettendheid van IJmuiden. Eindstand 1-6… missie geslaagd!
Overwinteren in de beker en periode-kampioen in de competitie; gefeliciteerd mannen!

Ik wens jullie allen hele fijne feestdagen en een heel gezond, gelukkig en sportief 2018. Op naar een mooie 2e helft van het seizoen.

Tekst: Dunja van Banning
Fotografie: Pascal Wolterman