Onze sponsors

  
  

JO12-1 debuteerde vandaag in de 1e klasse. Het seizoen werd ‘hervat’ en het team was te gast bij Vitesse ’22 in Castricum. Heel lang gingen beide teams gelijk op. Vitesse kent een aantal goede spelers die elkaar goed wisten te vinden. IJmuiden liet zich echter de kaas niet van het brood eten en wist vele acties te doorbreken en om te keren.

Vitesse 22 - IJmuiden vv. JO12-1: 2-3

De 0-1 van Sem viel na een verdedigingsfoutje van Vitesse. Mooi gezien. En na goed teamwork viel ook de 0-2 via een mooi schot van Sem. Hij wist de ruimte op de rechterflank goed te benutten.
Met deze stand vertrokken de teams richting de limonade voor wat rust.

De rust deed de ploeg uit Castricum goed want na het hervatten van de sportieve strijd tekenden zij al vlot voor de 1-2. IJmuiden had het even zwaar in deze fase. Mika hield het hoofd gelukkig koel en stopte een penalty na hands… Top. Het gaf het team weer vertrouwen en het team zette weer een tandje bij. Vitesse raakte wat gefrustreerd en werd wat fysieker. Er volgden 2 overtredingen, waarbij eenmaal geel gegeven werd door de jonge scheids. Uit de vrije trap na de tweede overtreding, waarbij Steijn geblesseerd het veld verliet, wist Nithile te scoren met een prachtig schot. Helaas wist Vitesse al vlot daarna ook te scoren, 2-3.

De laatste minuten waren uiterst spannend. Er waren meerdere kansen voor beide teams. Het geluk bleek aan onze kant en dus was de eerste winst een feit. De eerste 3 punten zijn binnen!! Dank je Johan voor het coachen en Martijn voor het vlaggen… Hopelijk kan er komende week weer getraind worden 🌞.

Tekst: Dubja van Banning
Fotografie: Pascal Wolterman

Sponsorkliks
Weerbericht