Onze sponsors

  
  

Het scheelt zo’n 15 graden met vorige week zaterdag als we ons richting Haarlem begeven. Toen stond heel Nederland op de schaats en nu weer langs het ontdooide voetbalveld. Heerlijk weer eens. De jongens hebben het gemist en eigenlijk ik ook wel 😉⚽️. Alliance ’22 blijkt over slechts drie velden te beschikken dus we moeten even wachten tot er een veld vrijkomt zodat we kunnen opwarmen. De coaches van vandaag zijn Klaas en Quincy.
Als de wedstrijd begint blijkt dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn. IJmuiden lijkt als team iets sterker maar Alliance beschikt over een talentvolle nr 10. Zodra hij uitbreekt is het oppassen geblazen. De keeper van Alliance is nog niet heel ervaren in zijn rol maar luistert aandachtig naar de aanwijzingen van wellicht zijn vader…en voorkomt met een knappe knie-redding ternauwernood de 0-1. IJmuiden is echter hongerig en blijft gevaarlijk. Na een mooie voorbereiding van Daan scoort Sander daarna alsnog het eerste doelpunt, 0-1. Niet lang daarna weet Daan zelf te scoren via de binnenkant van de paal en staat het 0-2. Mooi gedaan! Verdedigend staat IJmuiden zijn mannetje, soms met wat geluk.
Dan is het tijd voor limonade en wisselen Thijs en Enzo van tenue.

Alliance '22 JO9-5 - V.V. IJmuiden JO9-2

De rust heeft IJmuiden goed gedaan maar de aanvallende druk van Alliance neemt toe. Enzo weet dankzij 3 prachtige reddingen de nul te laten staan. Na een korte aanval verrast Robby ons met een schitterend schot, loeihard in het doel over een behoorlijke afstand. Bravo…0-3.
Alliance lijkt even van slag en opnieuw doet Robby zijn voordeel daar mee. Hij weet opnieuw het net te vinden, 0-4.
Ondanks het vertrouwen en de goede moed aan onze kant weet Alliance de druk opnieuw op te voeren. Hun nr 10 komt weer in het veld en speelt het zwart-wit een voor een uit. Ook Enzo staat even machteloos en dat betekent 1-4. Hij blijkt flink op dreef nu want de 2-4 en 3-4 vallen binnen enkele minuten ook. Hij weet feilloos de gaatjes in onze verdediging te benutten. Op het moment dat hij op weg is naar de gelijkmaker vraagt Klaas een Time Out aan. Wat hij gezegd heeft weet ik niet maar IJmuiden staat weer op scherp en geeft nr 10 geen ruimte meer. Sterker nog…. Ze eisen zelf weer de bal op. Mats vecht zich mooi richting doel en weet na een aantal pogingen de verlossende 3-5 te maken. Opgelucht haalt de fanschare adem….bijna klaar 😁. De spelleider besluit echter iets door te laten spelen. Waarschijnlijk in de hoop dat nr 10 nog los komt. IJmuiden geeft hem echter niet langer de ruimte en helpt Enzo het doel te bewaken. Er valt echter nog wel een doelpunt…. Daan zet ons in de laatste minuut op 3-6. Alliance accepteert de nederlaag en fluit af.
Het was weer een feestje. Op het veld en langs de lijn werd er genoten. Dank jullie wel Klaas en Quincy voor het waarnemen en prettig weekend allemaal!

Tekst en fotografie: Dunja van Banning

Sponsorkliks
Weerbericht