Onze sponsors

  
  

Lente! Met een hogere temperatuur dan een week geleden, maar de tulpen rond Hillegom nog diep in de grond werden de mannen van de JO12-1 zaterdag begeleid door Johan Plug. Richard Sprengers nam de vlag ter hand en deed ondertussen de coaching van de verdediging. Er stond redelijk wat wind en dat, in combinatie met het kunstgras, hier en daar nog wat griep en vakantie in de benen kwam IJmuiden lastig uit de startblokken. IJmuiden blijkt steeds weer moeite te hebben met kunstgrasvelden; de bal schiet verder door dan ze gewend zijn of tipt onverwacht hoog op. IJmuiden had de eerste helft de wind tegen.

Nu, in de Eerste Klasse, wordt de JO12-1 voorzien van de weerstand waar ze aan het eind van de najaarscompetitie zo’n behoefte aan hadden. Hillegom toonde een vechtersmentaliteit van heb-ik-jou-daar en de aanvallers op volle snelheid waren lastig behapbaar voor de IJmuider verdediging. Maar IJmuiden heeft een knappe keeper in ’t doel staan die zijn mannetje weer stond.

Het eerste doelpunt viel voor IJmuiden. Nithile was de maker. Maar niet lang daarna wist Hillegom doelman Mika te passeren. Beide ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd. De jonge scheids moest regelmatig de Hillegommers wijzen op de juiste wijze van een bal ingooien. Tot-ie er klaar mee was en aangaf dat hij bij de volgende verkeerd genomen uitbal de bal aan IJmuiden zou geven – en zo gebeurde het ook.

In de tweede helft gaf de zon het op en werd het frisser. Zo niet voor spelers en supporters; het was loeispannend en terwijl de scheids hier en daar een steekje leek te laten vallen ten gunste van de ‘Hangkousen’ vochten de Vissenkoppen voor wat ze waard waren. Hillegom leek aan het langste eind te trekken door een doelpunt te maken maar Sam wist toch de bal in het doel te werken na een hoekschop van Tom: 2-2. Applaus ook vanaf de tribune toen de bal na blessureleed aan de tegenstander werd teruggespeeld. Sportief spel door beide ploegen! Daarna wist Hillegom toch weer te scoren: 2-3.

De immer relaxte supportersschare van IJmuiden roerde zich vanaf de tribune toen er een buitenspel werd gevlagd en gegeven dat overduidelijk geen buitenspel was. Zelfs de coach roerde zich. Maar IJmuiden gaf niet op en toen vlak voor tijd een Hillegommer zijn hand gebruikte in de zestien-meter legde de scheidsrechter de bal op de stip. Daarna plaatste Nithile de bal in het net. IJmuiden was door het dolle heen! Zo ook na het eindsignaal. Deze 3-3 voelde als winst voor IJmuiden en als verlies voor Hillegom. IJmuiden vierde feest op het veld terwijl Hillegom verslagen afdroop.

Hillegom sv JO12-2 - IJmuiden vv. JO12-1

Dank, Johan en Richard. Johan heeft er na vandaag weer een paar grijze haren bij, waarvoor wij eerbied hebben – wat een wedstrijd!

Sponsorkliks
Weerbericht