Onze sponsors

Oké, laten we voorop stellen dat de wedstrijden voor 12:00u moeten worden afgeschaft aangezien het zogenaamde ‘schoonheidsslaapje’ behoorlijk contra werkt op zo’n tijdstip, zeker als de avond daarvoor de zogeheten ‘friday night’ is, en je daardoor niet om half 9 ligt te slapen. Doordat het voor ons een thuiswedstrijd was, was het voor de tegenstander dus nog iets erger maar goed, extra bakkie koffie erin en dan komt het allemaal goed. 11:15 waren we aan de beurt om het dus op ons eigen gras op te nemen tegen tegen Onze Gezellen. Het zou een lastige wedstrijd worden aangezien de ploeg uit Haarlem zich twee plekken boven ons bevond, maar als we net zo zouden voetballen als vorige week tegen VSV, zou het nog is een leuke wedstrijd kunnen worden. De temperatuur was precies goed, en het sfeertje zat er goed in binnen het team. Onder andere ‘Schatje mag ik je foto’ en ‘Kleine jongen’ werden in de kleedkamer gedraaid en zo begonnen we (in de mooie oranje hesjes aangezien OG min of meer hetzelfde tenue heeft) aan de wedstrijd.

Vanaf de eerste minuut zetten we meteen druk, en dat mocht baten want al heel snel lag de bal tussen het het. Een lange bal vanaf achter werd goed opgepikt door Merel, die zo een paar man voor bij speelde en de bal heeerlijk over de keeper heen lobte. 1-0. Snel daarna volgde de tweede treffer van onze eigen Novakovich die 1 op 1 met de keeper in duel kwam en deze helemaal van de leg bracht. 2-0 voor IJmuiden binnen een kleine 20 minuten. Dit zouden ze ons niet meer afpakken! Toch werd het nog even spannend, want een paar minuten daarna viel er een tegengoal; een speelster van de Gezellen stond helemaal vrij en kwam hierdoor in dezelfde soort situatie waarin Merel zich een paar minuten geleden nog in bevond. 1 op 1 met onze sluitpost Floor, die niet meer bij de bal kwam waardoor de bal nu in het verkeerde goal achter de lijn viel. 2-1.

Na de rust moesten we er een tandje bij zetten maar daarentegen kakten we helemaal in (of de Haarlemmers hadden op hun kop gekregen in de rust waardoor ze nu ineens veel feller waren) maar hoe dan ook waren er zeker wat fouten van onze kant. Doordat het spannend werd omdat je maar een punt voorsprong had, ontstond in beide teams de nodige paniek. OG probeerde er alles aan te doen om nog een doelpunt te maken, en wij deden er alles aan om die bal zover mogelijk uit de 16 meter te krijgen. Voor beide ploegen nog veel kansen, maar toen het fluitsignaal klonk, was de ruststand niet verandert. Wij wonnen met 2-1 en wat een opluchting!

Bedankt alle supporters (in het bijzonder de hooligans voor de mentale support 😜) en volgende week hopen we de 4e gewonnen zegen achter elkaar te halen tegen Waterloo. Wederom een thuiswedstrijd, om 12 uur!
Be there!

Weerbericht