Onze sponsors

Deze week de nummer twee op bezoek. Als je vrijdagmiddag aan de coach had gevraagd hoe hij de kansen van vandaag inschatte, dan zou één blik op de lijst met aanwezigen voldoende zijn geweest voor een uitspraak in de richting van ‘ik ga uit van nul punten’. En hoe anders werd het!

Vrijdagavond laat werden er al hulptroepen aangemeld vanuit de club en zelfs op de dag zelf werden er nog leden aangetrokken om ons een handje te helpen in de strijd tegen de muggen. De keeperspositie was nog even een punt van zorg, maar uiteindelijk waren Wesley Kruiswijk en Willem Drijver bereid om ieder een helft in de goal te gaan staan.

IJmuiden ging goed van start en na vier minuten was daar een prachtige voorzet op maat van Milko Tienstra. Hij legde hem panklaar voor Jesse Eefting, die dit keer niet faalde in de afwerking. Boem! 1-0 en de eerste klap is een daalder waard. In tegenstelling tot de uitwedstrijd was het dit keer gewoon een goede pot voetbal, waarbij IJmuiden het spel domineert. Wesley Kruiswijk blijkt vandaag twee engelen bij Ajax te hebben geleend en deze zorgen er voor dat het zowaar lijkt of we in Wesley een keeperstalent hebben gemist. Hard werken van verdedigers als Sander Vermeulen en Barry Heiligers zorgt er voor dat Olympia geen schijn van kans maakt in de zestien. In de 38e minuut is het Roy Binkhorst die de voorsprong uitbouwt naar 2-0.

V.V. IJmuiden 6 – Olympia Haarlem 4

In de tweede helft worden er veel spelers gewisseld, maar zijn het niet de minsten die het veld betreden. Parels als Ferry Levasier, Willem Drijver en geheim wapen Abdelqadir Qassim komen de ploeg versterken. Het andere geheime wapen moeten we nog even geheim houden voor de boeken, maar ook die droeg zeker zijn steentje bij. IJmuiden gaat door waar het gebleven was en gaat op jacht naar het volgende doelpunt. In de 60e minuut pleegt één van de spelers van Olympia een aanslag op het eigen risico van Jesse Eefting en krijgt daarvoor een rode kaart gepresenteerd van scheidsrechter Bulterman. Het feit dat geen Haarlemmer er protest tegen aantekent is veelzeggend. Het duurt tot de 75e minuut voordat IJmuiden weer scoort. Ditmaal door Ferry Levasier. 3-0! Het zonnetje breekt dan ook nog eens door. Wat kan er nog mis gaan?

Nou. Veel. IJmuiden laat zich in de laatste minuten van de wedstrijd nog bijna de overwinning door de vingers glippen. In de laatste 3 minuten scoort Olympia ineens twee keer en wordt het nog spannend ook! Gelukkig tikken de laatste seconden van de blessuretijd weg en kan IJmuiden 6 trots en uitgelaten aan het bier. En het was nog lang gezellig op Schoonenberg!

Weerbericht