v.v. IJmuiden

Onze sponsors

Hoewel de thuiswedstrijden van V.V. IJmuiden vandaag werden afgelast, werd er her en der wel gevoetbald. Zo ook in Amsterdam bij SDZ. Terwijl de rijp bomen en planten van een witte versiering voorzag, toog de JO12-1 van IJmuiden richting Sloterdijk. Ook het kunstgras aldaar was wit toen de teams de wedstrijd aanvingen.

SDZ JO12-3 - V.V. IJmuiden JO12-1

Hoewel SDZ bewondering oogste voor de mooie – ook zwart-witte – shirts, vielen deze in het niet bij de nagelnieuwe shirts van IJmuiden, die gesponsord zijn door Stukadoorsbedrijf Mark Uijl. De shirtsponsor nam in deze wedstrijd ook de vlag ter hand.

In het begin van de eerste helft waren de teams aardig aan elkaar gewaagd. De fanclub van IJmuiden leek tevreden met de tegenstand die de pupillen van Joey en Mike nu eens kregen. Beide teams leken wat moeite te hebben met de kou en de weerslag die dat had op het kunstgras. Er waren aardig wat glijpartijen.

Maar verder in de eerste helft leek IJmuiden het toch wat beter georganiseerd te krijgen. Achterin en in het midden hielden Ruben, Tom, Hidde, Steijn, Semuel, Sven en Tycho Mika keurig uit de wind. Er werden slimme oplossingen gevonden voor de tegenstand maar tot frustratie van de coaches – “het had al 0 – 5 kunnen staan..!” – kwam IJmuiden niet tot scoren.

In de laatste minuten voor rust werd Fabio onderuitgehaald in het strafschopgebied. De scheids legde de bal op de stip en Nithile kreeg de opdracht de strafschop te nemen. Hij liet hem vakkundig in de kruising krullen. IJmuiden ging met 0 – 1 de rust in.

Begin tweede helft stonden teams en grensrechters al enkele minuten klaar op het veld, terwijl het wachten was op de bal en de scheids. Deze was nog bezig het sanitair te testen en kwam daarna onder luid applaus van spelers en supporters het veld op. Na de aftrap kwam IJmuiden direct op dreef.

Sem en Jeroen zorgde voor de 0 – 2 en 0 – 3. En ondanks verwoede pogingen kreeg Fabio de bal niet in het net. Wel scoorde Sem en Sam de 0 – 4 en 0 – 5. Wat een wedstrijd werd het weer! Het publiek genoot! – vooral de IJmuidenaren. Uit een hoekschop konden de Amsterdammers Mika eenmaal passeren, maar Sem maakte het feest compleet vlak voor het eindsignaal door het zesde doelpunt te maken voor IJmuiden. Vermeldt moet worden dat Fabio, zichtbaar aangedaan door het niet tot scoren kunnen komen, bij het laatste doelpunt niet zelf voor het doelpunt te gaan maar er toch voor koos de eer aan Sem te laten omdat hij er toch net iets beter voor stond. Topvoetbal! Eindstand: 1 – 6.

Afspelen

Tekst en fotografie: Pascal Wolterman
Video: Chamari Plug

In de zomer van 2015 is Youri Kalisvaart met de HVA mee geweest naar Kenia voor een sportontwikkelingsproject. Bij dit project werkten ALO en SM&O leerlingen samen om een community house te realiseren in buitenwijk van Eldoret voor de A-Step. Als ALO-student heeft hij zich toen het gehele jaar bezig gehouden met het verzamelen van sportkleding en had zijn oude club VV IJmuiden daartoe ook benaderd. Via Jack Zwart heeft hij 100 oude shirts gekregen die hij mee kon nemen om daar uit te delen.

A-STEP is een organisatie uit Eldoret, Kenia, dat sport als middel gebruikt om kinderen met problemen van de straat te halen en zo hun problemen te bespreken. Zij worden internationaal gesteund door ISA. Het gaat hierbij om jongeren die veel hebben meegemaakt in hun leven. Voetbal is een belangrijke schakel binnen deze organisatie. Het hoofd van de organisatie, Timonty Lusala, verdeelt de spullen als de kinderen het verdienen en gebruikt ze voor toernooien binnen de organisatie. Toen Youri er was waren de spullen van voorgaande jaren ook nog niet allemaal verdeeld, dus het kan nog wel even duren voordat echt alle VV IJmuiden shirts zijn vergeven.

Mijter, staf en het Grote BoekHierbij de prijzen van de loterij van het Sinterklaasfeest die nog niet afgehaald zijn:

Mini pooltafel blauw 113
Bouwdoos auto blauw 118
PSV handzeep blauw 518
Badset blauw 659
Tosti ijzer blauw 101
Roze kaars blauw 114
Voetbal doel roze 696
Sport2000 bidon roze 692
Robot roze 687
Schoenentas roze 624
Tasje met bril roze 625
Schoenentas roze 570
Voetbal power spel wit 546
Shower speaker wit 420
Adidas setje wit 51
Telstar douche gel wit 85

Mocht u de gelukkige winnaar zijn van 1 van deze prijzen stuur Wybe Jaspers even een mailtje of bel hem even, zodat u een afspraak kunt maken om de prijs op te halen.

Weerbericht