v.v. IJmuiden

   Onze sponsors

  
  

Bijna onherkenbaar verkleed met thermo kleding, sjaals en mutsen meldde de JO12-1 zich om 8.15 uur op de Siberisch koude velden van Sportpark Schoonenberg. Alles tot en met 011 was vrijdagmiddag reeds afgelast door de KNVB. De trouwe fans verschansten zich in de warme kantine en bleven op temperatuur met koffie en thee. Wat boffen we toch dat er op dat tijdstip al vrijwilligers actief zijn om ons op deze manier te ontvangen!
Om 9 uur startte scheidsrechter Chris de strijd met Richard Sprengers aan onze zijde als vrijwillige grensrechter.

V.V. IJmuiden JO12-1 - Castricum JO12-1 (1-0)

Dit kon wel eens een pittige wedstrijd worden want onze keeper Mika was afwezig. Aan Myrón de lastige taak zijn plaats in te nemen in de eerste helft. Ook Jesse en Samuel waren er helaas niet bij dus Ijmuiden moest even op gang komen in deze ongewone opstelling. Castricum bleek over een snelle en goede spits te beschikken en Myrón mocht direct aan de slag. En dat deed hij uitstekend. Na een aantal netelige situaties voor het doel van IJmuiden verplaatste het centrum van de actie zich langzaamaan meer naar de andere kant van het veld. Het lukte IJmuiden de gelederen meer te sluiten en de bal naar voren te brengen. Het harde werken loonde want na een corner, genomen door Nithile wist Sem de bal met een lobje over de keeper heen in het doel te plaatsen… 1-0. Het gaf de ploeg wat extra vertrouwen. Er kon met een glimlach genoten worden van de limo in de kleedkamer, want even opwarmen was geen overbodige luxe.

Na de rust ging de sportieve strijd opnieuw gelijk op. Sam mocht deze helft de eer van IJmuiden verdedigen onder de lat. En ook hij verdient een compliment. Het was de ploeg uit Castricum niet ontgaan dat wij met alternatieve keepers speelden en zij waren van plan daar hun voordeel mee te doen. Ook Sam werd flink uitgedaagd en op de proef gesteld maar ook hij hield keurig stand en het doel schoon. Helaas was er een gele kaart voor Fabio. Na een aantal acties op hem kwam hij iets te enthousiast en gedreven in op zijn opponent. Dat leverde een waarschuwing op. Dat voelde voor hem echter heel onterecht en omdat hij dat liet blijken koos de arbiter voor geel. Gelukkig bood ome Frans, als toeschouwer aanwezig dit maal, hem de troost die hij nodig had. Even samen de frustratie benoemen, voelen en dan weer hoofd omhoog. De wedstrijd was namelijk te leuk en spannend om te missen. De thuisploeg wist het hoofd koel te houden en dat leverde hen de volle drie punten winst op!! Top gespeeld heren. Hopelijk volgende week tot ziens in een lentezonnetje.

Tekst: Dunja van Banning
Fotografie: Pascal Wolterman

Lente! Met een hogere temperatuur dan een week geleden, maar de tulpen rond Hillegom nog diep in de grond werden de mannen van de JO12-1 zaterdag begeleid door Johan Plug. Richard Sprengers nam de vlag ter hand en deed ondertussen de coaching van de verdediging. Er stond redelijk wat wind en dat, in combinatie met het kunstgras, hier en daar nog wat griep en vakantie in de benen kwam IJmuiden lastig uit de startblokken. IJmuiden blijkt steeds weer moeite te hebben met kunstgrasvelden; de bal schiet verder door dan ze gewend zijn of tipt onverwacht hoog op. IJmuiden had de eerste helft de wind tegen.

Nu, in de Eerste Klasse, wordt de JO12-1 voorzien van de weerstand waar ze aan het eind van de najaarscompetitie zo’n behoefte aan hadden. Hillegom toonde een vechtersmentaliteit van heb-ik-jou-daar en de aanvallers op volle snelheid waren lastig behapbaar voor de IJmuider verdediging. Maar IJmuiden heeft een knappe keeper in ’t doel staan die zijn mannetje weer stond.

Het eerste doelpunt viel voor IJmuiden. Nithile was de maker. Maar niet lang daarna wist Hillegom doelman Mika te passeren. Beide ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd. De jonge scheids moest regelmatig de Hillegommers wijzen op de juiste wijze van een bal ingooien. Tot-ie er klaar mee was en aangaf dat hij bij de volgende verkeerd genomen uitbal de bal aan IJmuiden zou geven – en zo gebeurde het ook.

In de tweede helft gaf de zon het op en werd het frisser. Zo niet voor spelers en supporters; het was loeispannend en terwijl de scheids hier en daar een steekje leek te laten vallen ten gunste van de ‘Hangkousen’ vochten de Vissenkoppen voor wat ze waard waren. Hillegom leek aan het langste eind te trekken door een doelpunt te maken maar Sam wist toch de bal in het doel te werken na een hoekschop van Tom: 2-2. Applaus ook vanaf de tribune toen de bal na blessureleed aan de tegenstander werd teruggespeeld. Sportief spel door beide ploegen! Daarna wist Hillegom toch weer te scoren: 2-3.

De immer relaxte supportersschare van IJmuiden roerde zich vanaf de tribune toen er een buitenspel werd gevlagd en gegeven dat overduidelijk geen buitenspel was. Zelfs de coach roerde zich. Maar IJmuiden gaf niet op en toen vlak voor tijd een Hillegommer zijn hand gebruikte in de zestien-meter legde de scheidsrechter de bal op de stip. Daarna plaatste Nithile de bal in het net. IJmuiden was door het dolle heen! Zo ook na het eindsignaal. Deze 3-3 voelde als winst voor IJmuiden en als verlies voor Hillegom. IJmuiden vierde feest op het veld terwijl Hillegom verslagen afdroop.

Hillegom sv JO12-2 - IJmuiden vv. JO12-1

Dank, Johan en Richard. Johan heeft er na vandaag weer een paar grijze haren bij, waarvoor wij eerbied hebben – wat een wedstrijd!

Het scheelt zo’n 15 graden met vorige week zaterdag als we ons richting Haarlem begeven. Toen stond heel Nederland op de schaats en nu weer langs het ontdooide voetbalveld. Heerlijk weer eens. De jongens hebben het gemist en eigenlijk ik ook wel 😉⚽️. Alliance ’22 blijkt over slechts drie velden te beschikken dus we moeten even wachten tot er een veld vrijkomt zodat we kunnen opwarmen. De coaches van vandaag zijn Klaas en Quincy.
Als de wedstrijd begint blijkt dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn. IJmuiden lijkt als team iets sterker maar Alliance beschikt over een talentvolle nr 10. Zodra hij uitbreekt is het oppassen geblazen. De keeper van Alliance is nog niet heel ervaren in zijn rol maar luistert aandachtig naar de aanwijzingen van wellicht zijn vader…en voorkomt met een knappe knie-redding ternauwernood de 0-1. IJmuiden is echter hongerig en blijft gevaarlijk. Na een mooie voorbereiding van Daan scoort Sander daarna alsnog het eerste doelpunt, 0-1. Niet lang daarna weet Daan zelf te scoren via de binnenkant van de paal en staat het 0-2. Mooi gedaan! Verdedigend staat IJmuiden zijn mannetje, soms met wat geluk.
Dan is het tijd voor limonade en wisselen Thijs en Enzo van tenue.

Alliance '22 JO9-5 - V.V. IJmuiden JO9-2

De rust heeft IJmuiden goed gedaan maar de aanvallende druk van Alliance neemt toe. Enzo weet dankzij 3 prachtige reddingen de nul te laten staan. Na een korte aanval verrast Robby ons met een schitterend schot, loeihard in het doel over een behoorlijke afstand. Bravo…0-3.
Alliance lijkt even van slag en opnieuw doet Robby zijn voordeel daar mee. Hij weet opnieuw het net te vinden, 0-4.
Ondanks het vertrouwen en de goede moed aan onze kant weet Alliance de druk opnieuw op te voeren. Hun nr 10 komt weer in het veld en speelt het zwart-wit een voor een uit. Ook Enzo staat even machteloos en dat betekent 1-4. Hij blijkt flink op dreef nu want de 2-4 en 3-4 vallen binnen enkele minuten ook. Hij weet feilloos de gaatjes in onze verdediging te benutten. Op het moment dat hij op weg is naar de gelijkmaker vraagt Klaas een Time Out aan. Wat hij gezegd heeft weet ik niet maar IJmuiden staat weer op scherp en geeft nr 10 geen ruimte meer. Sterker nog…. Ze eisen zelf weer de bal op. Mats vecht zich mooi richting doel en weet na een aantal pogingen de verlossende 3-5 te maken. Opgelucht haalt de fanschare adem….bijna klaar 😁. De spelleider besluit echter iets door te laten spelen. Waarschijnlijk in de hoop dat nr 10 nog los komt. IJmuiden geeft hem echter niet langer de ruimte en helpt Enzo het doel te bewaken. Er valt echter nog wel een doelpunt…. Daan zet ons in de laatste minuut op 3-6. Alliance accepteert de nederlaag en fluit af.
Het was weer een feestje. Op het veld en langs de lijn werd er genoten. Dank jullie wel Klaas en Quincy voor het waarnemen en prettig weekend allemaal!

Tekst en fotografie: Dunja van Banning

Het was al enige weken in kannen en kruiken, maar VV IJmuiden is verheugd te melden dat de complete trainersstaf die dit jaar de selectie van onze club traint ook volgend jaar weer van de partij is.

Anthony Correia, Nico van de Berghe, Richard Koekenbier en Harm Kamstra zullen ook volgend seizoen weer onze selectie zo goed mogelijk prepareren om zo hoog mogelijke ogen te gooien in de diverse competities.

Bestuur VV. IJmuiden.

IJmuiden was niet helemaal zichzelf vanmorgen… Verschillende spelers moesten verstek laten gaan voor de wedstrijd tegen Geel Wit ’20 in Haarlem. Zo werd de doelman vervangen door Ruben in de eerste helft en in de tweede helft nam Sem voor hem waar. Daarnaast kon IJmuiden rekenen op de gewaardeerde steun van Troy, Rowan en Mees.

Geel Wit '20 - IJmuiden

IJmuiden kon de eerste helft geheel naar eigen hand zetten. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de Geel-Witte helft en Nithile wist dit te verzilveren met een 0-1 in de zevende minuut. Tot aan de rust slaagde Geel Wit ’20 er niet in de IJmuider defensie te doorbreken.

Na de rust kwam ook de Geel Wit ’20-keeper niet opdagen… deze bleek in de kleedkamer opgesloten te zijn toen de Haarlemse coach afgesloten had terwijl de doelman net nog een sanitaire stop maakte. Maar in de tweede helft gaf Geel Wit ’20 meer en meer druk en dit resulteerde in een snelle tegentreffer. Daarna kon IJmuiden geen vuist meer maken en viel er nog een treffer. Was het de kou? Of toch het feit dat de bal net even anders lijkt te rollen op kunstgras? IJmuiden moest een derde en zelfs vierde goal incasseren. Die laatste was echter discutabel, omdat de bal overduidelijk eerst de zijlijn had gepasseerd. De IJmuider grensrechter had dit echter niet kunnen zien omdat de Haarlemse coaches zo dicht op het veld stonden dat ze zijn zicht blokkeerden. Maar de winst was voor Haarlem verdiend; IJmuiden verlaat het bekertoernooi. Jammer, mannen; nieuwe kansen in de competitie op 10 maart tegen Hillegom.

Sponsorkliks

Weerbericht