Onze sponsors

Dat het goed gaat bij onze mooie club, is ook bij onze jeugd duidelijk te merken. Inmiddels bestaat de onderbouw uit een groot aantal mini’s, 4 F-pupillen teams, 8 E-pupillen teams en 3 D-pupillen elftallen. En deze aantallen groeien nog per week…Ook is onze club inmiddels gezegend met 4 dames groepen, MC1 (elftal) en MD1, ME1 en ME2 (team).

Bij zowel de Mini’s als de F en E-pupillen wordt getraind in circuitvorm. Dit betekend dat iedere training, voordat er partijvormen gespeeld kunnen/mogen worden, eerst een circuit met technische vaardigheden afgelegd moet worden. Spelenderwijs worden zaken als passen en trappen, dribbelen en passeren getraind. Ook worden spelletjes gedaan om het fysiek van de kinderen te prikkelen, om zo blessures en dergelijke in de toekomst te voorkomen. Zie dit als een stukje gymnastiek…

De trainingen worden gegeven door een smeltkroes van Cios-studenten, Jeugdspelers en selectiespelers van onze vv IJmuiden, welke alle zeer betrokken zijn bij onze  club. Dit is dan ook meteen een mooie manier, om zelf onze trainers op te leiden voor de toekomst. Onder begeleiding van onze technisch jeugdcoördinator, word hen de fijne kneepjes van het vak bijgebracht.

Dit geldt eigenlijk ook voor onze ‘keepersschool’! De jongste jeugdkeepers worden getraind door de oudere jeugdkeepers. Uiteraard gebeurd dit onder begeleiding van de keeper van IJmuiden 1 en onze eerste keeperstrainer Richard Koekenbier.

Zo smelten alle facetten van het mooie voetbalspel samen, en kunnen we gerust spreken van onze eigen allround jeugdopleiding c.q. voetbalschool. Deze opzet zou in de toekomst vooral moeten zorgen voor spelersaanvoer richting ons eerste elftal.

Ik durf dan ook gerust te zeggen, als u aan het eind van de middag, vermoeit van het werk komt, rij dan vooral even langs bij het altijd gezellige ‘sportpark Schoonenberg’. Dan kunt u onder genot van een bakkie even lekker de batterij opladen, alvorens u naar huis rijd. Op de maandag beginnen de trainingen om 17:00 uur met de F- pupillen en op de woensdag al om 16:00 uur met de Mini’s. Het blijft toch een pracht gezicht, om zo’n 100 jeugdspelers, alle met een brede glimlach op het gezicht, tegelijkertijd, voetbalvaardigheden te zien oefenen!?

Weerbericht