Ouder- en kindtraining V.V. IJmuiden MO13-1

13 december 2023 21:15

René van der Plas (met dank aan Harm Kamstra) - www.vvijmuiden.nl © 13-12-2023

Onder de bezielende leiding van ouder èn trainer-coach Harm Kamstra vond er bij V.V. IJmuiden op Sportpark Schoonenberg een zogenaamde "Ouder- en Kindtraining" plaats.

Op woensdag 13 december 2023 kwamen de kinderen van MO13-1 naar Sportpark Schooneberg aan de Tolsduinerlaan in Velsen-Zuid bijeen voor de eerste "Ouder- en Kindtraining". Aan het eind van het seizoen zal deze training nog een keer plaatsvinden.

Het doel is meervoudig. Door deze training vergroot je de betrokkenheid c.q. de belangstelling bij de ouders plus het is een mooi sociaal en sportief samen zijn van ouders en hun voetballende dochters. Daarbij is e.e.a. ook mooi voor de teamspirit en het teamgevoel.

Zowel ouders als kind wisten niet wat ze konden verwachten. Na een korte uitleg begonnen we met een rondje inlopen om vervolgens een voetbalspel te doen dribbelen en slalommen door 5 pionnen en verder dribbelen. Nadat een keer geoefend was door de groepen ging het nu voor het echie met een opdracht voor het verliezende team. Eerst gewoon dribbelen en dan slalom en teruggevolgd door met je verkeerde been en als laatst achteruit met je been op de bal.

Het was al snel duidelijk dat de ouders niet onder wilden doen voor de kinderen en ze wonnen dus 2 van de 3 proeven. Nadat het verliezende team de pionnen had opgeruimd volgde een spannende wedstrijd tussen de ouders tegen de kinderen. 14 vs 14 op een half veld is best druk en dus was er sprake van een late avondspits op Schoonenberg.

Het eerste kwartier was voor de ouders en zij stonden met 3-1 voor. Hierna begon de conditie parten te spelen bij sommige ouders. De trainer-coach zal verder geen namen noemen... Door de fitheid van de meiden konden zij terugkomen tot 3-3. De ouders besloten de lange bal te spelen en dit bleek de gouden formule te zijn en al snel namen zij weer afstand tot 5-3.

Het slotakkoord was vervolgens voor de jeugd. De meiden deden er een schepje bovenop en werden nog feller met uiteindelijk een eindstand van 7-7. De neutrale toeschouwer was de grote winnaar op een mooie prachtige voetbalavond.

IMG-20231213-WA0033.jpg

Foto boven: De ouders met de speelsters van V.V. IJmuiden MO13-1 gezamenlijk op de foto.

Achterste rij rij (v.l.n.r.): Sander Rodrigues, Tirza Bouwmeester (trainer), Harm Kamstra (trainer-coach), Antoon Nelis (leider/coach) & Sebastiaan Hoek.

Middelste rij (v.l.n.r.): Patricia Verbeij, Saskia Meijer, Inge Otte, Jeanette Tielman, Evelien van Slooten, Viènna Kamstra, Corina Kunkeler-Gunneman, Ahmet Karateke (leider/grensrechter), Renske Splinter & Arielle Korf-De Niet.

Voorste rij (v.l.n.r.): Carlijn Korf, Aimée Rodriguez, Quinty Hering, Fleur Otte, Lisa Meijer, Evi 't Hart, Zeliha Demir, Kaithlynn Kamstra, Annabel Floreijne, Lenne Nelis, Lynn Hoek, Nina Kunkeler & Selin Karateke.

vvijmuiden_1.jpg
V.V. IJmuiden meer dan voetbal!
Bron: https://www.vvijmuiden.nl/1/586/ouder--en-kindtraining-vv-ijmuiden-mo13-1

#vvijmuidenMO13-1 #vvijmuidenjeugd