In memoriam: Gerard Biskanter (20-01-24 †)

In memoriam: Gerard Biskanter (20-01-24 †)

24 januari 2024 9:45

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 24-01-2024

Inleiding

Logo_VVIJmuiden.jpeg

In memoriam
Gerard Biskanter

 

Afgelopen weekend bereikte ons het droevige bericht dat Gerard Biskanter op 49-jarige leeftijd is overleden. We konden dit slechte nieuws amper bevatten.

Gerard Biskanter was als lid van de voetbalvereniging IJmuiden eigenlijk altijd in en rondom het clubhuis te vinden. De kantine was als het ware als zijn 2e thuis en de leden waren als zijn 2e familie.

Gerard Biskanter kwam begin jaren 80 aan de hand van vader George bij V.V. IJmuiden. Gerard voelde zich al direct thuis bij de club op Sportpark Schoonenberg. Hij doorliep in de jeugd vanaf de Mini-pupillen alle elftallen bij V.V. IJmuiden en hij zou altijd zijn club trouw blijven. In zijn prilste jeugd bij V.V. IJmuiden bouwde Gerard vriendschappen op, die voor altijd voort zouden duren en zijn leven mede zouden bepalen. Elk jaar ging hij met zijn voetballichting er altijd nog op uit. Tijdens het jaarlijkse weekendje weg met zijn vroegere maatjes uit de jeugd was het altijd een groot feest en was Gerard altijd het centrale middelpunt in zijn doen en laten. Niemand van de groep of mensen buiten de groep konden daar omheen . De groep was (en is) erg hecht en het was (en is) een echt vriendenteam. De spelers van dat bewuste team zijn nog steeds goede vrienden van elkaar en bij hun is de verslagenheid groot.

Naast de vrienden van weleer, trok Gerard ook altijd op met een wat oudere vriendengroep binnen V.V. IJmuiden. Met deze groep vierde Gerard geregeld zijn zomervakantie in Europa of het Caraïbisch gebied. Zomers was hij met deze groep altijd op het strand in IJmuiden te vinden. Het is ook deze groep waarmee Gerard elke zondag naar Velsen ging. De wedstrijden van R.K.V.V. Velsen 1 op de zondag zullen in de toekomst gespeeld worden zonder trouwe V.V. IJmuiden-toeschouwer Gerard Biskanter. Ook daar zal een leemte ontstaan.  

Naast voetbal speelde Gerard graag darts met zijn vrienden van V.V. IJmuiden en was hij een fanatiek volger van de Formule 1. Vol sprak Gerard altijd over neef Silvan, die alles wist van de autosport. Daarnaast was Gerard op donderdagavond altijd aanwezig bij de pokeravonden met zijn vrienden van V.V. IJmuiden, samen met broer Johan. De pokeravond van afgelopen donderdag zou zijn laatste bezoek zijn aan zijn geliefde kantine van V.V. IJmuiden aan de Tolsduinerlaan in Velsen-Zuid.

Vrijdags stond bij Gerard altijd in het teken van een bezoek aan café Cheers aan de Kennemerlaan in IJmuiden. Ook daar ging hij telkens heen met een vaste groep vrienden van V.V. IJmuiden en daarbuiten. Kortom Gerard zocht altijd wel de gezelligheid op en was op menig evenement te vinden met een vaste groep vrienden van de voetbalclub.

Wat vader George Biskanter destijds deed voor V.V. IJmuiden, deed Gerard ook voor zijn club en hij deed alles met ziel en zaligheid voor zijn V.V. IJmuiden. Veelal tijdens nieuwjaarsrecepties regelde Gerard een lopend buffet voor de leden en ook tijdens de viering van een club jubileum van zijn V.V. IJmuiden haalde Gerard zijn handen uit de mouwen en hielp hij de vrijwilligers. Bij het jaarlijkse hoogtepunt van het jaar de V.V. IJmuiden familiedag mocht en kon Gerard ook niet ontbreken. Al die jaren dat wij als familiaire voetbalvereniging dit jaarlijks terugkerende evenement organiseren was Gerard van de partij, maar ook moeder Marga, broer Johan en de rest van de familie. Gerard was daarbij een echte “IJmuidenaar in hart en nieren”

Als supporter was Gerard ontzettend trots op de voetbalkunsten van broer Johan, die vele wedstrijden in V.V. IJmuiden speelde en die destijds onder Paul Meinders nog het laatste kampioenschap van V.V. IJmuiden 1 behaalde. Naast de trots en liefde voor broer Johan was Gerard erg gesteld en trots op de zonen van Johan en Ilona. Steevast bij de voetbalclub, maar ook daarbuiten trok hij op met zijn neefjes en hij was daarnaast uiteraard ook suikeroom!

De ontwikkeling van Noah als jeugdspeler bij V.V. IJmuiden volgde Gerard samen met broer Johan op de voet. Het laatste seizoen was hij ook betrokken als vaste scheidsrechter bij dit team. De verslagenheid bij de spelers, trainers, begeleiders en ouders is daarbij ook erg groot. Het team van de JO-14 onder leiding van trainer-coach Marcel Munk zal hem ontzettend gaan missen, maar dat kunnen we wel zeggen van iedereen binnen onze mooie vereniging...

Gerard was naast het team van neef Noah ook altijd als supporter sterk betrokken bij de verrichtingen van V.V. IJmuiden 1 en volgde de ontwikkelingen van de selectie en bij de oudste jeugd op de voet. De verslagenheid was afgelopen zaterdag na de wedstrijd FC Castricum – V.V. IJmuiden ook erg groot.

Wij zullen Gerard gaan missen als vrijwilliger, supporter, kritisch lid, mens, maar bovenal als “IJmuidenaar” pur sang.

In zijn woord en gebaar, maar helemaal in zijn doen en laten en in liefde voor Voetbal Vereniging IJmuiden


Wij wensen moeder Marga, Johan & Ilona, de neven Silvan en Noah en de rest van de familie veel sterkte toe met het verlies.

Moge Gerard Biskanter rusten in vrede.Bestuur V.V. IJmuiden

Namens deze,

René van der Plas, secretaris

Delen

Lees meer over:
#RIP #Sportpark Schoonenberg

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!