• Programma 20211023 VV IJmuiden-SV United Davo

19 okt 2021
  • Beste sportvrienden,

Hierbij de voorbeschouwing op en het programma voor de wedstrijd van VV IJmuiden 1 tegen SV United-DAVO 1.

Automatische concepten 120Vanmiddag staat de 5 e speelronde in de 3 e klasse A op het programma.
    Wij heten u van harte welkom op Sportpark Schoonenberg en in het bijzonder de spelers, staf, bestuur en supporters van onze opponent SV United-DAVO uit Haarlem en de scheidsrechter van vanmiddag, de heer M.F. (Michiel) Buffing uit Alkmaar.
    SV United-DAVO, opgericht op 1 juli 1992, is ontstaan uit een fusie tussen de Haarlemse clubs Renova en Schalkwijk. Na de fusie in 1992 is in 2001 ook de fusieclub SVJ/Energie als club in de vereniging SV United opgenomen. De aanvulling DAVO achter de naam van SV United is een toevoeging van de hoofdsponsor van deze club. Voor meer dan 25 jaar is deze ‘tegelfabriek’ verbonden aan SV United.
    United-DAVO is al jaren een stabiele derdeklasser en al een aantal jaar een geduchte tegenstander van VV IJmuiden. Sinds dit jaar staat de ervaren Wessel Colijn aan het roer bij de Haarlemmers. Colijn was eerder werkzaam bij o.a. VV Zwanenburg, AFC (zaterdag), HBOK, OFC en laatst bij NFC in Amstelveen.
    SV United-DAVO verloor vorige week kansloos bij het sterke Koninklijke HFC met 5-0. De equipe van trainer Colijn heeft echter ook te kampen met een behoorlijke ziekenboeg. Good Old KHFC was overigens een week eerder al met 0-6 te sterk voor VV IJmuiden op Schoonenberg en lijkt een geduchte concurrent te worden voor Olympia Haarlem. Toch heeft United het zoet van de overwinning al doen smaken. United begon deze competitie met een prima 2-1 overwinning op ASV Blauw-Wit. Daarna was er een gelijkspel bij DEM (1-1). De derde wedstrijd werd op eigen veld nipt met 3-4 verloren van het Zaanse ZCFC. We vinden het team van Wessel Colijn terug op de 9 e plaats in de competitie.
    Op 8 februari 2020 troffen VV IJmuiden en SV United-DAVO elkaar voor het laatst en dat was in Haarlem (0-3 voor de IJmuidenaren). De thuiswedstrijd leverde eerder dat seizoen ook 3 punten op voor VV IJmuiden. Op 12 oktober 2019 won IJmuiden met 2-0.
    De huidige competitie verloopt voor VV IJmuiden een stuk minder dan de voorgaande jaren. Na 2 gelijke spelen
    tegen Reiger Boys (2-2, goals Floyd Hille & Kay Brouwer) en bij HCSC (3-3, doelpunten van Justin Balm en Mathijs Veldman) volgden 2 keer verlies. Tegen KHFC kreeg de jonge ploeg van Robin Ernest te maken met de jonge talenten van KHFC (0-6 verlies) en vorige week werd wat ongelukkig verloren bij ZCFC, waar wellicht een gelijkspel op zijn plaats was geweest. VV IJmuiden zien we na 4 wedstrijden terug op de 11 e plaats op de ranglijst.
    De competitiestart verloopt wat stroef en de broodnodige overwinning ontbreekt nog. Schorsingen en blessures stellen de technische staf tot uitdagingen om toch maar weer een uitgebalanceerd team de wei in te sturen. De intensiteit van de trainingen en de scherpte ervan geven hoop en moed. Wellicht dat de formatie van Robin Ernest en assistent Edwin Eefting tegen United-DAVO de eerste overwinning zou kunnen boeken.
    Volgende week speelt VV IJmuiden een uitwedstrijd in Heemskerk en is de zaterdag 1 van ADO’20 de tegenstander. De week erop speelt IJmuiden uit om 15:00 uur bij DEM. De ploeg van Wessel Colijn krijgt zaterdag 30 oktober titelpretendent Olympia Haarlem op bezoek en mag de week erna aantreden tegen HYS voor wederom een Haarlemse derby.
    De eerst volgende thuiswedstrijd voor VV IJmuiden is pas op 20 november tegen het sterke Olympia Haarlem,
    aanvang 14:30. Wij hopen u ook dan als supporter op Sportpark Schoonenberg te verwelkomen.