F.C. Haarlem-Kennemerland MO13-1 - V.V. IJmuiden MO13-1 0-5 (rust 0-2)

F.C. Haarlem-Kennemerland MO13-1 - V.V. IJmuiden MO13-1 0-5 (rust 0-2)

5 september 2022 12:00

René van der Plas - www..vvijmuiden.nl © 03-09-2022

1e ronde - 2e klasse Zwaluwen Jeugd Reeks (1e fase) 09

Op zaterdag 3 september 2022 kwamen de meiden van V.V. IJmuiden MO13-1 voor het eerst uit op een groot veld en in een competitie van 11 tegen 11. De afgelopen weken hebben de trainers Merel Haasnoot en Tirza Bouwmeester de meiden optimaal geprepareerd voor de seizoensouverture tegen F.C. Haarlem-Kennemerland MO13-1.

De wedstrijd stond onder leiding van de goed leidende scheidsrechter P.C.M. Lips, die om 08:30 uur het beginsignaal floot om de wedstrijd te starten. Coach Toon Nelis, begeleid door Ahmet Karateke en vlaggenist Harm Kamstra, bracht de volgende meiden binnen de lijnen:

- Britt Zuidweg
- Quinty Hering
- Aimée Rodriquez
- Evi 't Hart
- Fleur Otte
- Selin Karateke
- Lenne Nelis
- Linn Hoek
- Zeliha Demir
- Carlijn Korf
- Djena Rook
- Kaithlynn Kamstra

Er ontstond een mooie en boeiende wedstrijd waarbij het veld optimaal benut werd. Ging het spel in het begin van de 1e helft gelijk op, V.V. IJmuiden counterde een paar keer handig via de snelle Lenne Nelis en de handige Selin Karateke. Na ongeveer 15 minuten opende V.V. IJmuiden via Selin de score, 0-1. Dit was een goede combinatie tussen Selin en Lenne. De verdediging van V.V. IJmuiden stond met Quinty Hering, Fleur Otte en Kaithlynn Kamstra goed en ook keeper Britt Zuidweg had een aantal knappe reddingen. Één keer was Britt kansloos, maar het schot van een speelster van F.C. Haarlem-Kennemerland kwam op de lat, dus het spreekwoordelijke engeltje op de lat hielp ook goed mee. Het was echter V.V. IJmuiden dat via Lenne Nelis op 2-0 kwam. Het middenveld met Evi 't Hart, Linn Hoek, Zeliha Demir, Djena Rook en Carlijn Korf stond echter ook als een blok en zij zorgden ervoor dat met name Lenne Nelis en Selin Karateke konden excelleren. Via wederom Lenne Nelis werd het 0-3 en 0-4 en het slotakkoord was wederom voor Selin Karateke. Eindstand 0-5. 

Een hele goede teamprestatie voor een elftal dat voor het eerst op een groot veld uitkwam. Hoewel de eindstand een walk-over impliceert, was dit beslist niet het geval. V.V. IJmuiden MO13-1 was effectiever in het benutten van de kansen, dan de tegenstanders uit Haarlem. De progressie in het voetbalspel is echt zichtbaar. Liepen de meiden vorig seizoen bij de MO11 nog op een kluitje, nu wordt de teamstructuur echt zichtbaar. Iedereen houdt zich goed aan de taak en het was een genot om deze wedstrijd te aanschouwen.

Volgend weekend zaterdag 10 september 2022 is de 2e wedstrijd in de Zwaluwen Jeugd Reeks (1e fase). De tegenstander is dan RKVV DEM MO13-2. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Schoonenberg om 12:00 uur. 

FC_Haarlem-Kennemerland_MO13-1_-_VV_IJmuiden_MO13-1.jpg
Bron: https://www.vvijmuiden.nl/464/104/fc-haarlem-kennemerland-mo13-1---vv-ijmuiden-mo13-1-0-5-rust-0-2/
Delen

Lees meer over:
#vvijmuidenJeugd #vvijmuidenMO13-1

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!