V.V. IJmuiden MO13-1 - R.K.V.V. DEM MO13-2 5-3 (rust 3-3)

V.V. IJmuiden MO13-1 - R.K.V.V. DEM MO13-2 5-3 (rust 3-3)

10 september 2022 13:00

René van der Plas - Bron: www.vvijmuiden.nl © 10-09-2022

1e ronde - 2e klasse Zwaluwen Jeugd Reeks (1e fase) 09

Op zaterdag 10 september 2022 kwam V.V. IJmuiden M013-1 uit in de 2e wedstrijd in de 1e fase (Zwaluwen Jeugd Reeks). De tegenstander was R.K.V.V. DEM MO13-2 uit Beverwijk. Dit was de 2e wedstrijd in de competitie en de 1e wedstrijd thuis èn op echt gras. De eerste wedstrijd was vorige week met 0-5 gewonnen tegen de meiden van F.C. Haarlem-Kennemerland MO13-1. Tegenstander DEM had de eerste wedstrijd van het seizoen dik verloren van VVH/Velserbroek MO13-1 met 12-2.

De wedstrijd stond onder leiding van de jonge scheidsrechter Sam 't Hart en er stond aardig wat publiek langs de lijn. Een lekker zonnetje en prima nazomerse temperaturen maakten het geheel langs de lijn helemaal af. De coaches Antoon Nelis en Ahmet Karateke hadden weer wat meer meiden tot hun beschikking, waardoor er wat meer gewisseld moest worden. Helaas waren de trainers Merel Haasnoot en Tirza Bouwmeester afwezig, omdat zij zelf om 12:00 uur met IJmuiden VR1 moesten spelen in de altijd beladen derby tegen Stormvogels (1-4 winst).

De coaches hadden de volgende speelsters tot hun beschikking:

Britt Zuidweg;
Quinty Hering;
Aimée Rodriquez;
Evi 't Hart;
Fleur Otte;
Selin Karateke;
Lenne Nelis;
Linn Hoek;
Zeliha Demir;
Carlijn Korf;
Djena Rook;
Kaithlynn Kamstra;
Lara Vermeulen;
Jamilla  Abatouy; 
Nina Kunkeler.

Na de aftrap nam DEM MO13-2 direct het initiatief en zette V.V. IJmuiden MO13-1 onder druk. De meiden van IJmuiden hadden het lastig in het ietwat hoge gras op veld 1. Dit was andere koek dan het kunstgras bij F.C. Haarlem-Kennemerland van het weekend ervoor. De bal smoorde wat meer en tegenstander DEM ging hier wat beter mee om. In de 7e minuut was er een aanval van DEM die leidde tot de 0-1. De meiden van de MO13-1 lieten de koppies niet hangen.

In de 11e minuut een combinatie tussen Selin Karateke en Quinty Hering, maar het schot van Selin leverde helaas niets op. In de omschakeling kwam DEM meteen tot een tegenaanval en in de 14e minuut wist DEM wederom te scoren. 0-2 voor DEM.

Tegenstander DEM was beter op dat moment. Wederom kwam er na de aftrap een aanval van DEM en keeper Britt Zuidweg had een goede redding, maar DEM bleef aandringen. Na nog een redding van Britt wist DEM weer te scoren. In de 21e minuut 0-3. DIt was even slikken. MO13-1 keek tegen een 0-3 achterstand aan. Maar de meiden stroopten de mouwen op en probeerden door goede combinaties terug te komen. Een goede bal van Kaithlynn Kamstra op Selin Karateke leverde niets op. Er werd een overtreding gemaakt even buiten het 16-metergebied, maar ook die vrije trap leverde niks op. Kort na de vrije trap kreeg de snelle Lenne Nelis de bal en zij schoot op doel, maar de bal belande net in het zijnet. Corner voor V.V. IJmuiden en de bal belandt via Lenne Nelis op de kruising er onstaat een scrimmage voor de goal van DEM. De bal raakt ook nog de paal. DEM krijgt vervolgens de bal niet weg en Lenne Nelis scoort in de 24e minuut 1-3.

Na de aftrap een counter van DEM die door IJmuiden onderschept wordt. V.V. IJmuiden zet aan en Lenne Nelis krijgt vervolgens de bal en scoort in de 26e minuut 2-3. De aansluitingstreffer is een feit... Nog even spelen tot de rust. V.V. IJmuiden komt met een mooie combinatie tussen Lenne Nelis en Selin Karateke. Kaithlynn Kamstra staat ook vrij en de situatie is 3 tegen 6. Selin schiet en de bal belandt op de paal. Daarna een corner en vanuit de situatie die daar uit voorkomt schiet Kathlynn Kamstra op de paal en vervolgens raakt Lenne Nelis ook de paal. DEM kan vervolgens de bal niet wegkrijgen en Lenne Nelis maakt de 3-3 op slag van rust. Wat een veerkracht!

Na de limonade blijft V.V. IJmuiden ook in de 2e helft aandringen. De meiden beseffen dat er meer inzit dan een 3-3 gelijkspel. De coach van DEM had in het 2e deel van de 1e helft al wat aanpassingen in de opstelling gedaan, die slecht voor DEM uitpakten. De 2e helft komt DEM er bijna niet meer aan te pas. Een goed schot van Evi 't Hart van rand 16-metergebied brengt druk op de verdediging van DEM. Vervolgens is het de beurt aan Kaithlynn Kamstra die hard uithaald. De keeper van DEM kant het schot maar net parreren, maar Lenne kan de rebound voor het doel niet verzilveren en de bal gaat maar net naast. Vervolgens een corner voor V.V. IJmuiden met een gigantische scrimmage voor de goal. DEM krijgt de bal maar niet weg en V.V. IJmuiden krijgt de bal maar niet in het net. DEM probeert uit te breken en V.V. IJmuiden neemt over. Een goed schot van Lenne had meer verdient, maar de keeper van DEM maakt een uitstekende redding. DEM komt hierna bijna niet meer over de middenlijn en wordt continu opgevangen door het middenveld van V.V. IJmuiden. Verdediger Quinty Hering sluit aan en haalt uit voor een schot... Hands! Een penalty voor de MO13-1. Quinty Hering neemt de penalty zelf en schiet de bal hoog in de touwen! 4-3 voor V.V. IJmuiden, maar de penalty moet over (waar is de VAR als je hem nodig hebt?). Scheidsrechter 't Hart laat de penalty overnemen en Quinty schiet de bal onvoldoende in de hoek en de bal is een prooi voor de keeper van DEM. De stand blijft dus 3-3 en Quinty baalt als een stekker.

Het middenveld en de verdediging van V.V. IJmuiden blijft goed staan en schakelen steeds goed om. Nu is het aan de rechterkant de steeds dynamische Linn Hoek die continu opkomt. Haar eerste rush blijft zonder resultaat, maar de 2e keer kan zij een mooie voorzet afleveren die Lenne Nelis vervolgens afmaakt. Goal van Lenne Nelis en V.V. IJmuiden staat dan eindelijk voor (4-3). Na de aftrap vangt het middenveld van V.V. IJmuiden DEM continu op. Het middenveld met Evi 't Hart, Linn Hoek, Zeliha Demir, Djena Rook, Jamila Abatouy en Carlijn Korf stond in de 2e helft als een huis en ook de opbouw van achteruit was goed verzorgd door Nina Kunkeler.  

Vlak voor tijd zijn er nog 2 goede mogelijkheden voor DEM, maar door goed keeperswerk van Britt Zuidweg worden beide kansen om zeep geholpen. Vanuit de tegenaanval begint Linn Hoek aan een solo. Zij weet vervolgens Evi 't Hart te bereiken en die gaat de combinatie aan met Lenne Nelis. Vanuit de hoek van het 16-metergebied schiet Lenne, maar de keeper van DEM houdt de bal tegen. Het schot dat hierna afgevuurd wordt is ook een prooi voor de keeper van DEM. Het slotakkoord is toch voor V.V. IJmuiden, want net voor het fluitsignaal van de scheidsrechter maakt Selin Karateke de veilige 5-3. Wederom 3 punten voor V.V. IJmuiden MO13-1. De teller staat nu op 6 uit 2.  

Volgend weekend zaterdag 17 september 2022 is de 3e wedstrijd in de Zwaluwen Jeugd Reeks (1e fase). De tegenstander is dan DSS MO13-2. V.V. IJmuiden MO13-1 staat op basis van doelsaldo 3e, maar is nog ongeslagen. VVH/Velserbroek en ADO'20 hebben een beter doelsaldo. DSS MO13-2 staat 4e met 3 punten uit 2 wedstrijden. Oftewel de nummer 3 tegen de nummer 4.

De wedstrijd tegen DSS wordt gespeeld op Sportpark Schoonenberg, Tolsduinerlaan 8, 1981 EG Velsen-Zuid 
om 09:00 uur. 

V.V._IJmuiden_MO13-1_stand_per_10-09-22.jpg


20220910_131846.jpg

MO13-1 na afloop van de thuiswedstrijd tegen DSS MO13-2 (5-3 winst).

Staand (v.l.n.r.): Carlijn Korf, Jamila Abatouy, Zeliha Demir, Djena Rook, Evi 't Hart & Kaithlynn Kamstra.
Midden (v.l.n.r.): Aimée Rodriquez, Britt Zuidweg, Lara Vermeulen, Fleur Otte, Quinty Hering & Selin Karateke.
Liggend (v.l.n.r.): Nina Kunkeler, Linn Hoek en Lenne Nelis.

Bron: www.vvijmuiden.nl © 10-09-2022
 
VV_IJmuiden_MO13-1_-_RKVV_DEM_MO13-2.jpg

 
Delen

Lees meer over:
#vvijmuidenJeugd #vvijmuidenMO13-1

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!