V.V. IJmuiden MO13-1 - R.K.V.V. DSS MO13-2 3-3 (rust 1-1)

V.V. IJmuiden MO13-1 - R.K.V.V. DSS MO13-2 3-3 (rust 1-1)

17 september 2022 13:00

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 17-09-2022

1e ronde - 2e klasse Zwaluwen Jeugd Reeks (1e fase) 09

Op zaterdag 19 september 2022 kwam V.V. IJmuiden M013-1 uit in de 3e wedstrijd in de 1e fase (Zwaluwen Jeugd Reeks). De tegenstander was dit maal R.K.V.V. DSS MO13-2 uit Haarlem. Dit was de 3e wedstrijd in de competitie en de 2e wedstrijd thuis èn wederom op echt gras. echt gras. De eerste wedstrijd was 2 weken geleden met met 0-5 gewonnen tegen de meiden van F.C. Haarlem-Kennemerland MO13-1 en tegen DEM werd vorige week na een 0-3 achterstand met 5-3 gewonnen. Nu was de tegenstander DSS die de eerste wedstrijd verloren had van Onze Gezellen MO13-1 met 1-5 en de tweede wedstrijd had DSS op eigen veld gewonnen met 3-0 van S.V. Alliance'22 MO13-2.
 Tegenstander DEM had de eerste wedstrijd van het seizoen dik verloren van VVH/Velserbroek MO13-1 met 12-2.

De wedstrijd stond onder leiding van de ervaren scheidsrechter Chris Pruiksma en net als vorig weekend stond er aardig wat publiek langs de lijn, al speelden de weergoden dit weekend niet erg mee. De coaches Antoon Nelis en Ahmet Karateke hadden op grond van de vorige wedstrijden geen grote redenen om het elftal geheel door elkaar te halen. De posities en ieders kwaliteiten worden steeds meer duidelijk. En het leuke is dat er ook steeds beter samengespeeld en gecombineerd wordt. Naast de coaches was ook trainer Merel Haasnoot aanwezig als aandachtig toeschouwer en zij zal met collega trainer Tirza Bouwmeester trainen aan de basisvaardigheden en eveneens kijken waar eenieders kwaliteiten liggen.

De coaches Antoon Nelis en Ahmet Karateke hadden de volgende meiden tot hun beschikking:

1. Britt Zuidweg (doel)
2. Aimée Rodriquez
3. Fleur Otte
4. Nina Kunkeler
5. Djena Rook 
6. Carlijn Korf
7. Quinty Hering
8. Evi 't Hart
9. Zeliha Demir
10 Kaithlynn Kamstra
11. Selin Karateke
12. Linn Hoek
13. Lenne Nelis

Lara Vermeulen en Jamila Aboutouy waren afwezig.

De wedstrijd was niet alleen een wedstrijd tegen tegenstander DSS, maar ook een wedstrijd tegen de elementen. Er waren tijdens de wedstrijd steeds korte en harde regenbuien  Door deze regenbuien zijn de condities op het veld continu anders. Het veld wordt sneller na een regenbui, maar na lange regen wordt ook het veld zwaarder om te spelen. Het sneller worden van het veld zorgt er tevens voor dat de bal langer door glijdt en voor meeste meiden waren deze weerscondities iets nieuws. V.V. IJmuiden begint uitstekend en komt na ongeveer een kwartier spelen op 1-0 door via spits Lenne Nelis.

In de 20e minuut maakt tegenstander DSS een beetje tegen de spelverhoudingen in de gelijkmaker. Daarna is het weer V.V. IJmuiden dat in de aanval gaat. In de de 25e minuut een goede actie van Selin Karateke, via een voet van een verdediger van DSS gaat de bal achter. De corner van Linn Hoek is goed - zij legt haar corners altijd perfect neer tussen de penaltystip en de keeper van de tegenpartij-, valt de bal goed dan is het geheid een doelpunt en de  corners van Linn gaan echt een goed wapen worden in de toekomst. Deze corner was echter iets te hoog voor Lenne Nelis om de bal goed onder controle te krijgen. Wederom is er een actie van Lenne Nelis, die via een aanval van V.V. IJmuiden over de rechtervleugel, de bal niet in het doel kan krijgen. DSS heeft een prima keeper in de goal staan die telkens in de weg staat.

Na een van de spaarzame aanvallen van DSS krijgt V.V. IJmuiden de bal niet niet weg en scoort DSS de 1-2. Ietwat onterecht, maar V.V. IJmuiden moet de kansen benutten die het vele malen krijgt. En als je continu in de aanval bent en de restverdediging staat niet goed dan kan ook zo  maar weer een tegendoelpunt vallen. Uit een aanval van V.V. IJmuiden gaat de bal plots diep op de snelle spits van DSS. De bal rolt snel door een glijdt behoorlijk door. Maar liefst 6 spelers van V.V. IJmuiden rennen achter de snelle spits aan. Zij schiet als een wanhoopsschot de bal snel op het doel van V.V. IJmuiden om zo niet het duel te hoeven aangaan met de vele IJmuidense spelers. De aansluiting van de rest van DSS is er niet, maar het schot krijgt een rare vaart mee en vliegt omhoog en de goede keeper Britt Zuidweg is kansloos, omdat de bal hoog in de linkerbovenhoek het net in draait. De 1-3 voor DSS is erg geflatteerd, omdat DSS maar een paar keer de middenlijn over kwam. Maar aan de andere kant erg effectief van DSS, om zo met de kleine en weinige kansjes om te gaan.

Toch blijft V.V. IJmuiden continu in de aanval gaan om de aansluitingstreffer te maken. Het is Linn Hoek die uit een combinatie over een paar schijven de bal uiteindelijk via een speler van DSS in het doel krijgt. Eindelijk 2-3. V.V. IJmuiden blijft drukken en de achterhoede bestaande uit Aimée Rodriquez, Fleur Otte, Djenna Rook en de onverwoestbare Nina Kunkeler geeft niets meer weg. De harde werkers op het middenveld moeten nu er nu toch voor zorgen dat zij ook de druk blijvend kunnen leggen op de achterhoede van DSS om zo wellicht toch nog een overwinning uit het vuur te slepen. Carlijn Korf, Quinty Hering, Evi 't Hart, Zelina Demir en uiteraard Kaithlynn Kamstra werken hard om de druk op de V.V. IJmuiden-verdediging te verlichten en juist de druk bij de defensie van DSS te leggen. De bal moet echter wel bij de voorhoede komen. Ook Selin Karateke, Linn Hoek en Lenne Nelis werken hard om te scoren. 

Daarna een mooi hoog schot van Linn Hoek uit een goede voorzet van Zeliha Demir. Ook Quinty Hering kreeg nog een 100% kans om te scoren, maar zij vergat de bal te drukken en haar schot gaat hoog over.
 
Het was tenslotte Zeliha Demir die uit een scrimmage voor de goal de terechte 3-3 liet aantekenen. Uit een mêlée van spelers schoot zij de gelijkmaker binnen. Kort daarna floot de uitstekende scheidsrechter Pruiksma af voor de wedstrijd. Indien de wedstrijd nog 5 minuten langer had geduurd dan had V.V. IJmuiden MO13-1 wellicht weer op basis van veerkracht en inzet de overwinning behaald. 

Na afloop van de wedstrijd gaf scheidsrechter Pruiksma aan dat hij een lekkere wedstrijd had gefloten en dat hij behoorlijk aan de bak moest en toch aardig wat kilometers gemaakt heeft.

Volgend weekend zaterdag 24 september 2022 is de 4e wedstrijd in de Zwaluwen Jeugd Reeks (1e fase). De tegenstander is dan S.V. Alliance'22. V.V. IJmuiden MO13-1 staat momenteel 2e in de stand met 7 punten uit 3 wedstrijden. Lijstaanvoerder is VVH/Velserbroek MO13-1 die de volle 9 punten hebben behaald uit 3 wedstrijden. Tegenstander S.V. Alliance'22 staat 8e en laatste.

De wedstrijd tegen S.V. Alliance'22 wordt gespeeld op Sportpark Alliance'22, Zeedistelweg 2, 2015 KT Haarlem om 12:15 uur. 


V.V._IJmuiden_MO13-1_stand_per_17-10-22.jpg


VV_IJmuiden_MO13-1_-_RKVV_DSS_MO13-2.jpg
Delen

Lees meer over:
#vvijmuidenJeugd #vvijmuidenMO13-1

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!