V.V. IJmuiden MO13-1 - R.K.V.V. DSS MO13-2 6-1 (rust 3-1)

V.V. IJmuiden MO13-1 - R.K.V.V. DSS MO13-2 6-1 (rust 3-1)

29 oktober 2022 18:00

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 29-10-2022

1e ronde 2e klasse (2e fase) 06

Op zaterdag 29 oktober 2022 kwam V.V. IJmuiden M013-1 uit in de 1e wedstrijd in de 2e fase en het team, getraind door Merel Haasnoot en Tirza Bouwmeester, komt nu uit in de 2e Klasse 06.

De tegenstander was een oude bekende. Het team van R.K.V.V. DSS MO13-2 uit Haarlem was op zaterdag 19 september 2022 ook al de opponent en toen werd het een zwaar bevochten 3-3 gelijkspel. In de 1e fase van de competitie werd er gespeeld in de 2e Klasse Zwaluwen Jeugd Reeks. In deze competitie eindigde de MO13-1 als 4e met 10 punten uit 6 wedstrijden. En DSS MO13-2 eindigde 5e met 7 punten uit 6 wedstrijden. Kortom beide tegenstanders zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd. Maar dit is weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen.

De wedstrijd werd gespeeld op echt gras en om 10:00 uur floot scheidsrechter Sam 't Hart af voor de aftrap. Bij V.V. IJmuiden MO13-1 was de jarige Quinty Hering voor deze gelegenheid aanvoerder. V.V. IJmuiden MO-13-1 liet er vanaf het begin geen gras overgroeien en probeerde de tegenstander direct de wil op te leggen. Binnen 5 minuten had Selin Karateke na een mooie aanval door het midden na een assist van Lenne Nelis de bal in het netje liggen. 1-0 voor V.V. IJmuiden.

Er ontwikkelde zich een mooie wedstrijd en de verdediging van V.V. IJmuiden stond goed. Britt Zuidweg op goal en zij groeit als keeper iedere week. De keeperstrainingen die zei krijgt van Frank de Haan gaan zich nu uitbetalen. Achterin is het altijd puzzelen wie wie is, aangezien Fleur Otte en Nina Kunkeler met hun blonde haren van een afstand erg op elkaar lijken. Maar Fleur Otte speelt altijd als back en Nina Kunkeler is altijd "laatste man" (voor de feministen onder ons: "laatste vrouw"). Op links speelt in de dekking of als middenvelder Kaithlynn Kamstra, die met de week beter gaat spelen. Maar ook meer voor haar eigen kans moet gaan. Kaithlynn Kamstra heeft een prima trap in huis, die verder in de competitie van afstand zeker een doelpunt gaat opleveren. Met Aimée Rodriquez, Djena Rook, Carlijn Korf, Evi 't Hart, Zeliha Demir en Jamila Aboutouy heeft de MO13-1 goede middenvelders in huis. De snelle en vaardige Lenne Nelis, de behendige Selin Karateke en de trapvaste Linn Hoek completeren het team. 

Het was na ongeveer een kwartier spelen toen Linn Hoek een goede pass gaf op Lenne Nelis. De steekpass viel achter de verdediging van DSS, waardoor de snelle Lenne Nelis alleen op de keeper het doelpunt kon afmaken. 2-0 voor V.V. IJmuiden MO13-1. Daarna was het wederom Selin Karateke die 5 minuten voor rust, uit een eigen actie, de 3-0 aantekende. DSS had in vergelijking met de vorige match van een maand geleden weinig in te brengen. De Haarlemsen probeerden het wel, maar de verdediging stond als een huis en ook keeper Britt Zuidweg had een paar goede reddingen. Er was een hard schot van een speelster van DSS goed inschoot, Britt pareerde het schot. Daarna had zij wel last van haar hand, maar zij kon na verzorging weer door spelen. Kort na dit schot was het tevens rust. 

Na de limonade ging V.V. IJmuiden MO13-1 gewoon weer op dezelfde voet verder. Na een aanval van de onzen, werd de bal tot corner gewerkt. Normaal neemt Linn Hoek de corners, maar deze keer was het aanvoerder Quinty Hering die de corner nam en deze voor de voeten van Selin Karateke bracht. Die wist hier wel raad mee. 4-0! Er waren nog meer kansen, waaronder een paar goede afstandsschoten van Kaithlynn Kamstra. Vader Harm Kamstra zag met eigen ogen dat het met de traptechniek wel goed zit, maar als de kans zich voordoet, dan moet dochter Kaithlynn echt voor dat afstandsschot gaan. 

De wedstrijd ging verder en V.V. IJmuiden wist door het slecht wegwerken van de DSS-verdediging nog de 5-0 aan te tekenen. Deze keer was het Linn Hoek zelf die de de 5-0 maakte. Kort daarna deed DSS nog wat terug en uit een counter scoorde DSS de 5-1. Het slotakkoord was echter voor V.V. IJmuiden. Op links kreeg Carlijn Korf de bal en zij speelde de bal via de lijn hard naar Lenne Nelis, die met haar snelle sprint hier wel raad mee wist. Van buiten het 16-metergebied rende Lenne Nelis met de bal naar het doel van DSS om de 6-1 te maken. Wederom een mooie overwinning van de meiden. De coaches Antoon Nelis en Ahmet Karateke zagen dat de tacktiek werkte en dat het elftal zowel in de 1e helft als in de 2e helft goed stond. Trainer Tirza Bouwmeester kon ook constateren dat de trainingsuren die zij en Merel Haasnoot erin stoppen, zich nu ook gaan uitbetalen. Het team is nog steeds groeiende en de resultaten gaan ook in de nabije toekomst weer gehaald worden.

Na afloop van de wedstrijd werd de overwinning en de verjaardag van aanvoerder Quinty Hering gevierd en was er gebak vanwege het in gebruik nemen van het kunstgrasveld. 

Volgend weekend zaterdag 5 november 2022 is de 2e wedstrijd in de 2e fase. De tegenstander is dan Koninklijke HFC MO13-1. V.V. IJmuiden MO13-1 staat momenteel 2e in de stand met 3 punten uit 1. Lijstaanvoerder is S.V. Geel Wit'20 uit Haarlem. Geel Wit'20 won de derby tegen Haarlem-Kennemerland MO13-1 met maar liefst 9-0. Maar in punten staat V.V. IJmuiden MO13-1 dus gelijk. Koninklijke HFC MO13-1 kwam in de 2e fase nog niet in actie. 

De wedstrijd tegen Koninklijke HFC wordt gespeeld op Sportpark Koninklijke HFC, Emauslaan 2, 2012 PH Haarlem en begint 's middags om 13:20 uur

Bron: https://www.vvijmuiden.nl/464/205/vv-ijmuiden-mo13-1---rkvv-dss-mo13-2-6-1-rust-3-1/
Delen

Lees meer over:
#vvijmuidenJeugd #vvijmuidenMO13-1

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!