S.V. Real Sranang 1 - V.V. IJmuiden 1 4-1 (rust 1-0)

13 november 2022 12:00

7e speelronde 3e klasse, district West I.

Op zaterdag 12 november 2022 moest V.V. IJmuiden 1 aantreden tegen S.V. Real Sranang 1. Het was de wedstrijd van de nummer 4 (V.V. IJmuiden) tegen de nummer 11 (S.V. Real Sranang) en het was de 7e  speelronde in de 3e Klasse B (district West I). De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter R. (Robbert) Wagtelenberg uit Utrecht. Het was de 4e thuiswedstrijd van V.V. IJmuiden en de zoveelste in Amsterdam.

De 7e wedstrijd in de 3e Klasse B van District West I was gezien de stand op de ranglijst wederom een belangrijke match. V.V. IJmuiden zou kunnen aanhaken bij de top 3 en bij winst 4e blijven. Bij een verlies zou S.V. Real Sranang weer aanhaken bij V.V. IJmuiden. En ook gelet op de thuiswedstrijd op zaterdag 19 november 2022 tegen het sterke Amstelveen Heemraad zouden 3 punten bij S.V. Real Sranang zeer wenselijk zijn.

Na de gebruikelijke problemen met parkeren en het zoeken naar een plekje, kwam iedereen tijdig aan op Sportpark Middenmeer. Dit Sportpark is een melee van voetbalvelden en van voetbalclubs. Voordat V.V. IJmuiden en Real Sranang aan hun warming-up konden beginnen, werd er een wedstrijd gespeeld door S.V. Real Sranang VR1 tegen A.S.V. Wartburgia VR3. De vrouwen van Real Sranang wonnen deze wedstrijd in de 2e klasse met 5-1 en een opvallend goede speelster was er bij Real Sranang VR1, de nummer 14. Zij bleek een zus te zijn van oud-ajacied Rydell Poepoen. Deze Rochelle Poepon gaf 2 keer een bal over 30 meter waar onze eigen Mike Kries-Cross de hik van zou krijgen! Voor onze trainer-coach Brian Tevreden was het een weerzien met matties uit het verleden!

In de 3e minuut was er meteen een grote kans voor Real Sranang. In de 12e minuut is er een goede aanval over rechts via Ahmet Othman. Zijn voorzet draait naar de goal en de keeper van Real Sranang redt met kunst en vliegwerk. De wedstrijd gaat de eerste 15 minuten gelijk op. Na 20 minuten staat het nog 0-0, maar Real Sranang dringt steeds meer aan. In de 24e minuut opent Real Sranang de score. 1-0, maar het doelpunt valt erg ongelukkig. Een aanval over links en Jeffrey Prinsse wordt in zijn rug geduwd. Dit wordt weggewuifd door scheidsrechter Wagtelenberg, die vervolgens een dubbele gele kaart geeft (1 kaart aan Floyd Hille en 1 kaart aan Danny Does).

Dit is tevens het moment dat de scheidsrechter gaat marchanderen en zijn oren laat hangen aan de thuisploeg. In de 27e minuut een dribbel van Özan Kutlu. Maar hier had meer ingezeten, zijn schot na de dribbel was niet hard genoeg. In de 30e minuut laat de verdediging van V.V. IJmuiden zich wederom afbluffen door de snelle spitsen van Real Sranang. Nu vanaf rechts wordt het 2-0 voor de thuisploeg. Kort daarna in de 33e minuut een vrije trap van Mathijs Veltman, er is een scrimmage voor de goal maar de keeper van Sranang werkt weg. Uit de razendsnelle counter schiet Sranang op de paal.

Real Sranang speelt slim en komt goed uit de verf op het kunstgras en V.V. IJmuiden is op dat moment als los zand. Continue aanmerkingen op elkaar en op de leiding van de warrig fluitende arbiter. In de 35e minuut is er uit een voorzet een kopbal van Justin Balm, maar zijn kopbal mist kracht.

In de 2e helft brengt trainer-coach Brian Tevreden Rory Blanken voor Nick van der Meer. Nick van der Meer is het veld afgegaan in de rust met een blessure. In de 51e minuut maakt een speler van Real Sranang hands op een voorzet van Daan Heijnemeijer. Scheidsrechter Robbert Wagtelenberg is onverbiddelijk en wijst naar de penaltystip. De penalty wordt door Mathijs Veltman onberispelijk in de linkerhoek ingeschoten. 2-1. Rory Blanken valt goed in, maar telkens als hij onderuit geschoffeld wordt, geeft de scheidsrechter van dienst geen kaart en laat door spelen. Aan de andere kant doet hij dat juist niet. Telkens bij aanvallen van V.V. IJmuiden staat de grensrechter van Real Sranang bij het minste en geringste met zijn vlag omhoog, scheidsrechter Wagtelenberg is daar erg gevoelig voor. Dan in de 69e minuut een mooie aanval van Real Sranang. Maar goal ruikt wel erg naar buitenspel. Het doelpunt zit gewoon en de stand is 3-1.

Nu wordt het wel erg lastig voor V.V. IJmuiden. In de 70e minuut komt Vincent Kok erin voor Mathijs Veltman en Mike Kries komt erin voor Arben Westmaas. Al een paar minuten voor deze wissel is Floyd Hille al Julian Jansen komen ondersteunen voor de nodige body. Julian Jansen kwam niet aan de bak tegen de oude en zeer ervaren verdedigers van Real Sranang, maar kreeg ook weinig bruikbare ballen. De hulp van Floyd Hille komt als geroepen, maar telkens als er een bruikbare bal komt wordt deze afgevlagd door de assistent-grensrechter van Real Sranang. In de 71e minuut krijgt Floyd Hille dan een dot van een kans. Helaas krijgt hij hem niet goed op zijn schoen en zijn knal komt recht op de keeper af. Meer in de hoek, dan had ie gezeten. Mike Kries valt goed in en weet wat er gevraagd wordt. Hij probeert continu Floyd Hille en Julian Jansen te bereiken met diepe ballen, met combinatievoetbal kon V.V. IJmuiden niet brengen, wat zij tegen RKAVIC wel konden brengen.

Na deze grote mogelijkheid is het wederom Sranang dat het probeert. In de 80e minuut een grote kans die maar net voorlangs gaat. Daarna krijgt eerst in de 87e minuut Ahmet Othman zijn 2e gele kaart. De scheidsrechter kan het niet meer goed aan en krijgt steeds naar zijn zak om te dreigen met kaarten voor V.V. IJmuiden. Naar Real Sranang doet de beste man helemaal niets. De scheidsrechter geeft aan dat hij tijd bij gaat trekken.

In de 93e minuut verlost Real Sranang de IJmuidenaren helemaal uit hun leidien en maken de Surinamers de 4-1. Keeper Danny Does komt verhaal halen bij scheidsrechter Wagtelenberg en ook hij krijgt, net als Ahmet Othman zijn 2e gele kaart. Hierna is er nog rumoer, maar de scheidsrechter besluit met het opstootje de wedstrijd te beëindigen. V.V. IJmuiden verlaat zonder punten en met maar liefst 6 gele kaarten Sportpark Middenmeer, waar de supporters van Real Sranang in het najaarszonnetje een feestje kunnen bouwen.