Zaterdag 21 mei 2022 om 14:30 uur: V.V. IJmuiden 1 - A.S.V. Blauw-Wit 1

19 mei 2022 12:45

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 19-05-2022

22e competitieronde in de 3e klasse A, district West I.

automatische-concepten-133.jpgWij heten u van harte welkom op Sportpark Schoonenberg en in het bijzonder de spelers, staf, vertegenwoordigers en supporters van ASV Blauw-Wit uit Amsterdam en de scheidsrechter de heer N.P. (Niels) Bos uit Hoofddorp.

De Amsterdamsche Sportvereeniging Blauw-Wit anno 1902. De club werd maar liefst 7 keer kampioen van de 1e KNVB West (destijds de hoogste klasse). Het roemruchte verleden van de club ligt al weer jaren achter ons. Een roemruchte club uit een ver verleden met spelers als Nico Engelander, Piet Koekebakker, Anton Goedhart, Herman van Raalte om maar wat namen te noemen. Thans zit de club uit Amsterdam-Sloten in de hoek waar de klappen vallen. Een paar weken geleden overleed erelid Michel Galatá, waardoor de wedstrijd tegen HCSC door deze droevige aanleiding geen doorgang kon vinden. Daarbij kreeg Blauw-Wit tevens respectievelijk 1 en 4 punten in mindering waardoor zij nu met 5 punten uit 20 wedstrijden op de 13e plaats staan.

Het afgelopen weekend verloor Blauw-Wit thuis tegen het sterke Olympia Haarlem (1-9 verlies) en in de midweekse competitieronde werd met 4-0 verloren van RKVV DEM in Beverwijk. De Amsterdammers kunnen zich dus na de competitie gaan richten op de nacompetitie met clubs uit de 4e klasse.

Zo anders verging het de thuisploeg. VV IJmuiden liet afgelopen weekend een puike partij op de grasmat zien. VV IJmuiden was zeer gretig in de uitwedstrijd tegen Reiger Boys uit Heerhugowaard. Op het kunstgras liet het team van Edwin Eefting (Robin Ernest was op vakantie) vanaf de aftrap zien dat Reiger Boys echt van goeden huize moest zijn om de bezoekers punten af te snoepen. Al gelijk in het eerste kwartier lieten de zwart-witten via goed combinatievoetbal de ene na de andere aanval zien en het was eigenlijk best bijzonder dat het na 15 minuten nog steeds 0-0 stond. In de 5e minuut had Daan Heinemeijer reeds de bal op de lat geschoten. In de 19e minuut moest Tom Hoogendijk nog een schot van Reiger Boys pareren, maar in de 23e minuut werd het dan eindelijk door Daan Gravemaker 0-1. VV IJmuiden was sterker dan de tegenstander en door Matthijs Veltman werd het in de 39e minuut 0-2. Even voor de thee moest Tom Hoogendijk nog met 2 uitstekende saves voor VV IJmuiden redding brengen, maar met een 0-2 voorsprong ging VV IJmuiden de rust in. Na de rust een ongewijzigd IJmuiden dat de tegenstander liet komen. Dit kwam de wedstrijd niet ten goede, maar Reiger Boys was niet bij machte om een veel beter VV IJmuiden pijn te doen. Via de ingevallen Julian Jansen werd het in de 84e minuut 0-3 en het slot akkoord was voor Joshua Dominggus die in de 88e minuut de 0-4 maakte.

Na afloop was VV IJmuiden door dit resultaat officieus veilig en gaat het vlaggenschip wederom in de 3e klasse uitkomen en hoorden de aanwezige IJmuidenaren tevens dat VSV kampioen was geworden. De equipe van oud-VV IJmuiden trainer Paul Meinders mag met zijn team dan eindelijk de kunsten vertonen in de 3e klasse!

ASV Blauw-Wit en VV IJmuiden troffen elkaar al eerder deze competitie. Op 5 maart 2022 werd het op Sportpark Sloten 0-3 voor VV IJmuiden door doelpunten van Daan Gravemaker (1x) en Julian Jansen (2x). Wij hopen dat in deze 22e speelronde de 3 punten wederom op Sportpark Schoonenberg blijven.

Na de wedstrijd VV IJmuiden – ASV Blauw-Wit is het resterend programma voor de beide teams als volgt:

Dinsdag 24 mei 2022: ASV Blauw-Wit – HCSC

Zaterdag 28 mei 2022: Koninklijke HFC – VV IJmuiden & ASV Blauw-Wit – SV United-DAVO.

Zaterdag 4 juni 2022: VV IJmuiden – ADO’20 & ASV Blauw-Wit is dan vrij.

Wij hopen u de komende weken als supporter bij zowel de uitwedstrijden als de thuiswedstrijden te verwelkomen.

#vvijmuiden1