Zaterdag 4 juni 2022 om 14:30 uur: V.V. IJmuiden 1 - ADO'20 1

Zaterdag 4 juni 2022 om 14:30 uur: V.V. IJmuiden 1 - ADO'20 1

31 mei 2022 14:30

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 01-06-2022

22e competitieronde in de 3e klasse A, district West I.

vv-ijmuiden-ado20-zaterdag-4-juni-2022-1430-uur-sportpark-schoonenberg-velsen-zuid.jpg

Voor de laatste keer dit seizoen heten wij u van harte welkom op Sportpark Schoonenberg. De 22e en laatste speelronde van seizoen 2021-2022 staat op het programma. De tegenstander is ADO’20 uit Heemskerk en wij heten de spelers, staf, bestuur en supporters van onze opponent van harte welkom, alsmede de scheidsrechter de heer B.A. (Bryan) de Groot uit Maarssen.

Aanhouden Doet Overwinnen uit oprichtingsjaar 1920 had het net als VV IJmuiden erg lastig dit seizoen. Bij de club uit Heemskerk ligt de focus normaal gesproken op de zondag en op de jeugdopleiding. Gedurende een aantal jaar krijgt bij ADO’20 ook de zaterdagtak steeds meer aandacht. Dit verschijnsel zien we ook bij andere gerenommeerde zondagclubs als Koninklijke HFC, DEM en niet te vergeten VSV. Het zaterdagteam van Paul Meinders zal volgend seizoen ook in de 3e klasse uitkomen. Zowel bij VSV, maar ook bij ADO’20 zie je steeds meer een mix tussen oud en jong, terwijl vroeger de teams met name gevuld werden door de oudjes die afscheid namen van het hoge niveau in de zondag en gingen afbouwen in de 4e klasse zaterdag. 

ADO’20 speelde was afgelopen week vrij en de week ervoor speelden de Heemskerkers een derby tegen SV Beverwijk. Het team van trainer Roeland Bosman won met 1-3 van de Wijkers. Beide teams zijn veilig en zijn na de 22e competitieronde klaar. ZCFC zal als enige laagvlieger de strijd in de nacompetitie aan moeten met teams uit de 4e klasse.  

VV IJmuiden moest vorige week aantreden tegen Koninklijke HFC. In Haarlem-Zuid had het team van de scheidende coaches Robin Ernest en Edwin Eefting weinig in te brengen tegen het voor het kampioenschap spelende opponent. Het werd maar liefst 7-0 voor de Koninklijke en het kampioenschap was daarmee binnen. Volgend seizoen zullen de HFC-ers een niveau hoger uitkomen in de 2e klasse en zal o.a. de wedstrijden tegen SV Zandvoort op het programma staan. IJmuiden zal daarentegen volgend seizoen uitkomen in de 3e klasse. 

VV IJmuiden kwam dit seizoen 21 keer in actie en de equipe van Robin Ernest en Edwin Eefting wist deze competitie 5 keer te winnen, 3 keer werden de punten gedeeld en er werd 12 keer verloren.

Tot en met de 21e competitieronde zijn er 30 doelpunten gemaakt. Matthijs Veltman kwam 9 keer tot scoren, Daan Gravenmaker 8 keer. Kay Brouwer wist 4 keer het net van de tegenstander te vinden. Julian Jansen, Justin Balm en Joshua Dominggus waren ieder 2 keer de doelpuntenmakers. Floyd Hille, Jeffrey Prinsse en Nick van der Meer scoorden ieder 1 keer. De tegenstander scoorde in 21 wedstrijden 51 keer tegen. De gewonnen wedstrijd tegen Blauw-Wit is niet meegenomen in de stand en de uitslagen. In deze door VV IJmuiden gewonnen wedstrijd waren Daan Gravemaker en Julian Jansen trefzeker (Daan 1x en Julian 2x). 

Het (eerder) uit de competitie nemen van de teams van HYS en ASV Blauw-Wit (bijna op het einde) geeft echter wel te denken en heeft aan een ordelijk verloop van de competitie beslist niet bijgedragen.  

Kampioen in de 3e klasse A werd Koninklijke HFC en de felicitaties gaan uit naar trainer Kelly Giessen en zijn mannen. Aan de nacompetitie zal vanuit de 3e klasse worden deelgenomen door Olympia Haarlem, Stormvogels en DEM of FC Castricum. Vanuit de 2e klasse A zijn de deelnemers FC Zaandam (11e) en het Haarlemse EDO (12e). De deelnemers uit de 3e klasse zijn sinds afgelopen weekend ook bekend. Wartburgia, EVC en Amstelveen Heemraad. De laatste 2 ploegen legden beslag op de 2e en 3e periodetitel en Wartburgia neemt de plek van kampioen Buiten Boys over. De speeldata zijn: zaterdag 11 juni, dinsdag 14 juni en de finale op neutraal terrein op 18 juni 2022. 

De selectie van VV IJmuiden zal volgend seizoen geleid worden door Brian Tevreden. Hij zal geassisteerd worden door zijn assistent Björn de Jong. 

Volgend seizoen hopen wij u wederom te begroeten op Sportpark Schoonenberg. Zoals de vlag er nu voorstaat zal de competitie in seizoen 2022-2023 Corona volente in het weekend van zaterdag 24 september van start gaan. De weekenden van 3, 10 & 17 september zijn ingeruimd voor het bekerprogramma in West 1. De voorbereiding van het seizoen zal medio augustus zijn, waarbij deelname aan de voorrondes van de MidWest Cup en deelname aan het Zilveren Trawlertoernooi altijd een vaste prik in de planning zijn. 

Wij hopen u volgend seizoen wederom als supporter op Schoonenberg te mogen begroeten en wij wensen jullie alvast een fijne zomervakantie toe! 

Maar alvorens wij vakantie gaan vieren besluiten we als vereniging traditioneel het seizoen met onze gezellige familiedag! U bent met uw familie en vrienden van harte welkom op de VV IJmuiden-familiedag. Op zaterdag 11 juni gaat dit spektakel weer los en met deelname van ruim 35 teams belooft dit weer een groot evenement te worden!
Delen

Lees meer over:
#3eklasse A 2021-2022 #vvijmuiden1

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!