V.V. IJmuiden 1 - Wartburgia 1

30 januari 2023 10:30

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 31-01-2023

14e speelronde 3e klasse, district West I.

Op zaterdag 4 februari 2023 spelen we alweer de 14e speelronde van deze competitie. We zitten nu op de helft en vanaf nu staan alle returnwedstrijden op het programma. Te beginnen met Wartburgia thuis en de laatste wedstrijd van het seizoen is de IJmuidense derby uit bij Stormvogels op Sportpark Zeewijk.

De wedstrijd in de 14e speelronde van de competitie staat onder leiding van scheidsrechter T.M. (Thomas) Bueters uit Amstelveen. Het betreft de 8e thuiswedstrijd van V.V. IJmuiden op Sportpark Schoonenberg, Tolsduinerlaan 8, 1981 EG Velsen-Zuid. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Naast de scheidsrechter van dienst heten wij ook de spelers, staf en afgevaardigden van A.S.V. Wartburgia welkom voor deze returnwedstrijd.

Tijdens de 1e speelronde van de competitie stond op zaterdag 24 september 2022 de wedstrijd Wartburgia tegen V.V. IJmuiden op het programma. Deze wedstrijd werd een eclatante overwinning van 7-1 voor Wartburgia. Doelpuntenmakers voor Wartburgia waren destijds Menno Bosch 1-0, Niek Remijn 2-1, Tim Koning 3-1, Mithcell Vorstman 4-1, Dylan van Dam 5-1, David van Paridon 6-1 en Mark Zwagerman 7-1. Voor V.V. IJmuiden scoorde Wago Matitaishuili de 1-1, waarna het IJmuidense-verzet gebroken was. Destijds was de grote man bij Wartburgia David van Paridon die de gehele wedstrijd strooide met mooie passes en voorzetten.

Tijdens de 14e speelronde staat de returnwedstrijd op het programma en wil V.V. IJmuiden uiteraard revanche halen, om zo de schaamteloze 7-1 in Amsterdam-Oost uit te wissen.

In de 13e speelronde pakten beide teams de volle buit. Wartburgia won thuis met 6-2 van RKSV RODA'23 en V.V. IJmuiden won uit bij EDO met 0-1 door een doelpunt van Justin Balm. Het gemakkelijk scorende Wartburgia vinden we terug op de 3e plaats in de stand van de 3e klasse B van district West I, terwijl V.V. IJmuiden op de 7e plaats staat. Wartburgia behaalde 25 punten uit 13 wedstrijden en V.V. IJmuiden behaalde 19 punten uit 13 matches.

Gelet op de stand op de ranglijst en de wedstrijd aan het begin van het seizoen lijkt op basis van de statistiek op voorhand V.V. IJmuiden te underdog te zijn. Maar V.V. IJmuiden zal er alles aan doen om de huid duur te verkopen en de equipe van Brian Tevreden zal trachten om de volle buit van 3 punten op Sportpark Schoonenberg te houden.

Volgende week speelt V.V. IJmuiden om 14:00 uur uit in Amsterdam-Zuid tegen S.C. Buitenveldert. Trainer-coach Brian Tevreden, zijn staf en de spelers rekenen ook op de Amsterdamse Zuid-As op uw steun. S.C. Buitenveldert speelt opSportpark Buitenveldert, Gustav Mahlerlaan 2009, 1081 LB Amsterdam, direct tegenover VU Medisch Centrum. Het complex is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Station Zuid, metrostation Amstelveenseweg zijn op loopafstand en bus 346(de dubbeldekker) vanuit Haarlem CS stopt voor de deur.

Wartburgia speelt de 15e speelronde om 14:00 uur thuis op Sportpark Drieburg in Amsterdam-Oost tegen H.F.C. EDO.

#3eklasse B 2022-2023 #vvijmuiden1