S.C. Buitenveldert 1 - V.V. IJmuiden 1 2-1 (rust 1-0)

S.C. Buitenveldert 1 - V.V. IJmuiden 1 2-1 (rust 1-0)

12 februari 2023 12:00

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 11-02-2023

15e speelronde 3e klasse, district West I.

Op zaterdag 11 februari 2023 stond de 15e speelronde op het programma in de 3e klasse A van district West I

Onze hoofdmacht moest op bezoek bij S.C. Buitenveldert en de equipe van trainer-coach Brian Tevreden was gebrand op een overwinning, maar had te maken met wat personele problemen. Danny Does had door zijn rode kaart tegen Wartburgia sowieso directe schorsing aan de broek en Ahmed Othman liep in die wedstrijd tegen zijn 5e gele kaart aan, wat hem een directe schorsing van 1 wedstrijd opleverde. Erg zonde, aangezien deze kaarten en schorsingen op een onnodige manier gekregen worden. Tevens zit het Daan Gravemaker niet mee. Daan loopt met zijn arm in een mitella en heeft een kwetsuur aan zijn arm, waardoor hij ook niet beschikbaar is.

Brian Tevreden moest wat goochelen met zijn basisopstelling en hij kwam tot de volgende startformatie:
 • Tony Ulehake (doel)
 • Mathijs Veldman
 • Mike Kries
 • Nick Ebbeling
 • Arben Westmaas
 • Vincent Kok
 • Justin Balm
 • Daan Heinemeijer © 
 • Öcan Kutlu
 • Julian Jansen
 • Joshua Dominggus

Klik hieronder voor de link van het filmpje waarbij de teams het hoofdveld betreden:

https://youtu.be/oXHqWOSb35Q

Foto's onder: De beide formaties aan de aftrap tussen de  te bouwen kantoren op de ZuidAs.

IMG-20230215-WA0006.jpg


20230211_140423.jpg

Het duel op de ZuidAs (naast VU AMC) verliep erg gelijk op in de eerste 20 minuten. Beide partijen probeerden wel voorin iets af te dwingen, maar tot erg grote kansen of mogelijkheden kwam het allemaal niet. In de 24e minuut ging echter Tony Ulehake in de fout en hij beoordeelde een situatie aan de linkerkant van zijn doelgebied verkeerd in, hij kwam uit en het was voor de spits van Buitenveldert een appeltje eitje om de bal in het lege doel te werken.

Mathijs Veldman op de rechtsbackpositie was op zich geen slechte zet van de trainer. Voetballend kon Mathijs Veldman de zaakjes achterin goed oplossen en hij kon ook langs de zijlijn opkomen om de druk te leggen bij de gastheren uit Buitenveldert. Het centrale duo Mike Kries en Nick Ebbeling kwamen fysiek en ook voetballend weinig in de problemen en linksachter moest Arben Westmaas de handige rechtsbuiten van Buitenveldert weerstaan. Op het middenveld hadden zowel Justin Balm als Daan Heinemeijer de zaken goed voor elkaar en werden zij bijgestaan door Vincent Kok, doch de voorwaartsen Joshua Dominggus, Julian Jansen en Özan Kutlu konden maar mondjesmaat worden bereikt.

Na de 1-0 was er een licht voordeel voor de thuisclub, maar echt de bovenliggende partij waren zij niet. Er lagen wellicht kansen voor V.V. IJmuiden in de 2e helft. Maar eerst was er rust. Voor secretaris Van der Plas was de rust de uitgelezen mogelijk om op advies van Quint van Essen het broodje hete kip met alles erop te nuttigen. Een aanrader en een uitkomst voor de bar van S.C. Buitenveldert, aangezien het broodje geblust moest worden met Texelse Skuumkoppen

De 2e helft liet een ander V.V. IJmuiden zien, maar tot een echt groter overwicht leidde het niet. De twee teams waren erg tegen elkaar opgewassen en de match was een typische 0-0 of 1-1-wedstrijd. Bij een goal van de IJmuidenaren zou wellicht een 1-1 eindstand een goede afspiegeling zijn geweest. 

Coach Tevreden had in de rust nog geen wissels toegepast, maar in de 52e minuut kwam Mike "Maatjuuuuuuhhhh" Korf erin voor Mathijs Veldman en 5 minuten later kwam Aymen Marbus erin voor Joshua Dominggus. V.V. IJmuiden werd sterker en S.C. Buitenveldert werd wat onzorgvuldiger. Steeds meer namen Justin Balm en Daan Heinemeijer de regie over op het middenveld en konden zij beter vanuit het centrale middenveld de zijkanten benutten. Een voorzet van Öcan Kutlu kwam vanuit een pass uit het middenveld goed voor en Julian Jansen schoot op de paal. Dat was in de 58e minuut. Daarna waren er meer plaagstootjes van V.V. IJmuiden, maar de kansen waren wederom aan Julian Jansen, Aymen Marbus en aan Özan Kutlu niet besteed. Buitenveldert kwam er nog maar sporadisch uit. 

De goed ingevallen Mike Korf kreeg het weldra verdedigend aan de stok met een speler van S.C. Buitenveldert, die hierdoor tegen zijn 2e gele kaart aanliep. Wellicht lagen er, met een optisch veldoverwicht van 1 speler, nu wel kansen om de zaak recht te trekken. De moe gestreden jonge Arben Westmaas werd gewisseld voor de nog jongere Sam 't Hart uit de JO18 Onder toeziend oog van zijn vader en zijn oudste zus maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van V.V. IJmuiden.

Met nog een minuut of 8 te spelen kwam er een mooie aanval van V.V. IJmuiden en scoorde in de 82e minuut Daan Heinemeijer de terechte 1-1. V.V. IJmuiden wilde echter meer, speelden met 1 man meer en had het veld nu echt in handen. Toch kwam S.C. Buitenveldert met hun handige buitenspelers eraf en toe nog gevaarlijk uit. De 1-1 leek kat in het bakkie, maar V.V. IJmuiden wilde de 3 punten meenemen naar Schoonenberg in plaats van de 1-1. Een gelijkspel was gezien de beide helften een correcte afspiegeling van de wedstrijd, maar de 2e helft was echt voor de bezoekers. De druk van V.V. IJmuiden bleef en de wedstrijd ging naar de extra tijd. In de 89e minuut gaf de scheidsrechter aan dat hij 2 à 3 minuten extra tijd zou bijtrekken. Op dat moment ging Buitenveldert in de aanval. Vanuit een voorzet vanaf de rechterkant van Buitenveldert kwam de bal voor en verdween na een interceptie van een speler van Buitenveldert in de linkerbovenhoek. 2-1 voor Buitenveldert en bijna geen tijd meer om de achterstand ongedaan te maken. Erg jammer en erg zuur voor de meegereisde V.V. IJmuiden-supporters, de spelers en voor de staf.

De spelers dropen met de koppies naar beneden het veld af en waren na deze wedstrijd, waarin er in de 2e helft echt kansen lagen, erg down en teleurgesteld. De supporters waren ook teleurgesteld, maar hadden een V.V. IJmuiden gezien die het zeker niet hoeft onder te doen voor de nummer 4 in de competitie. Mannen, koppies en rug weer recht!

Nu volgt voor ons de belangrijke maand maart met wedstrijden tegen S.V. United-DAVO (thuis), VSV (derby uit), JOS Watergraafsmeer (thuis), RKAVIC (uit), SV Real Sranang (thuis).

Op zaterdag 18 februari 2023 is er een inhaalprogramma en is V.V. IJmuiden 1 (vooralsnog) vrij. VSV speelt een inhaalwedstrijd uit bij S.V. Real Sranang in Amsterdam-Oost (ook daar is de tip het broodje hete kip). Deze genoemde wedstrijd is sowieso voor V.V. IJmuiden 1 van belang. Een overwinning van de Velserbroekers of een gelijkspel lijkt voor V.V. IJmuiden het meest waardevol en een overwinning van de Amsterdammers zal ervoor zorgen dat V.V. IJmuiden een plaats gaat zakken op de ranglijst.

Op zaterdag 25 februari 2023 komt V.V. IJmuiden 1 uit tegen V.V. Zwanenburg 1. Deze wedstrijd tegen de zondag hoofdmacht van Zwanenburg wordt gespeeld in het kader van de MidWest Cup. De Zwanenburgers komen uit in de zondag 3e Klasse C en zijn daarin onder meer de tegenstander van VSV zondag 1.
Bron: https://www.vvijmuiden.nl/1/313/sc-buitenveldert-1---vv-ijmuiden-1--2-1-rust-1-0/
Delen

Lees meer over:
#3eklasse B 2022-2023 #vvijmuiden1

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!