V.V. Egmond MO13-2 - V.V. IJmuiden MO13-1 2-3 (rust 1-2)

V.V. Egmond MO13-2 - V.V. IJmuiden MO13-1 2-3 (rust 1-2)

19 maart 2023 6:15

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 18-03-2023

9e speelronde 3e Klasse (3e fase) - 02 voorjaar.

Op zaterdag 18 maart 2023 stond voor V.V. IJmuiden MO13-1 de uitwedstrijd tegen V.V. Egmond op het programma. 3 weken geleden is de naam van deze nieuwe Egmondse fusieclub officieel bekrachtigd en de Egmondse clubs S.V. Sint Adelbert, V.V. Egmondia en Zeevogels zullen in het nieuwe seizoen spelen onder de naam V.V. Egmond. De wedstrijd van onze meiden werd gespeeld tegen een combinatie van 2 clubs V.V. Sint Adelbert en V.V. Egmondia. Voor het gemak spreken we in dit verslag alvast over V.V. Egmond, aangezien deze nieuwe naam sinds 1 maart 2023 een feit is.

De meiden van IJmuiden MO13-1 hadden voor deze wedstrijd 4 wedstrijden gespeeld met de volgende uitslagen:

21-01-23 (7e speelronde):
V.V. IJmuiden MO13-1 ⚽️ HSV MO13-1 0-2

28-01-23 (1e speelronde):
Foresters MO13-2 ⚽️ V.V.IJmuiden MO13-1 1-2

04-02-23 (2e speelronde):
V.V. IJmuiden MO13-1 ⚽️ V.V. Sint Adelbert / V.V. Egmond 4-1

11-02-23 (3e speelronde):
V.V. IJmuiden MO13-1 ⚽️ Jong Holland MO13-2 3-2

Speelronde die gepland stond op zaterdag 11 maart 2023 was in zijn geheel afgelast vanwege de sneeuwval en de nachtvorst erna. De toestand op de velden in de 3e klasse (3e fase) - 02 liet niet toe dat er gespeeld kon worden. Deze speelronde zal in het paasweekend op 8 april 2023 worden ingehaald.

Nadat de speelsters, staf/begeleiding en de toeschouwers van V.V. IJmuiden MO13-1 Sportpark "De Kwekerij" in Egmond-Binnen via een toeristische hadden bereikt kon in een lekker lentezonnetje afgetrapt worden tussen de teams van V.V. Egmond MO13-2 en V.V. IJmuiden MO13-1 voor speelronde 9 in de 3e Klasse (3e fase) -02.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter de  , heer E.P.M. Ranzijn die op zijn beurt geassisteerd werd door twee assistent-scheidsrechters. De vlag bij V.V. IJmuiden werd gehanteerd door de vader van Linn Hoek. Het team van coach Antoon Nelis stond in het veld on der aanvoering van team captain Zeliha Demir.

Om 10:30 uur werd er dus afgetrapt voor deze wedstrijd en de meiden van V.V. IJmuiden MO13-1 lieten er geen gras over groeien en maakten meteen duidelijk wat de intenties waren. Direct de aanval zoeken en proberen om er een overwinning uit te halen en de 3 punten mee te nemen naar Velsen-Zuid.

V.V. IJmuiden trok direct het initiatief naar zich toe en al snel kwamen de meiden van de MO13-1 tot een goed lopende aanval en de kans die hier uit voortkwam werd maar net door Lenne Nelis gemist.

Kort daarna was het in de 7e minuut wel raak. Lenne Nelis brak door over de linkerkant en via de linkerflank gaf zij een bal op maat naar Selin Karateke. Selin Karateke wist wel raad met deze assist en schoot de bal in het net. 0-1 voor V.V. IJmuiden vis een schitterende aanval uit het spreekwoordelijke boekje.

De combinaties van de MO13-1 verliepen vlot en in de 10e minuut was er wederom een grote kans voor Lenne Nelis, maar ook deze inzet ging net naast. Het vizier van Lenne Nelis stond (nog) niet goed afgesteld. Maar normaal gesproken zijn Lenne Nelis en Selin Karateke verantwoordelijk voor het leeuwendeel van de doelpunten en zijn zij beiden erg effectief. Daarbij moet gezegd worden dat deze aanvallers altijd fantastisch worden bediend door het dynamische middenveld en de onverzettelijke verdediging.

Er werd nog steeds goed en leuk gecombineerd en via een mooie aanval schoot Linn Hoek via een prachtig afstandschot in de 14e minuut raak. 0-2 voor V.V. IJmuiden en de voorsprong is verdubbeld.

Na de aftrap voor de 0-2 komt V.V. Egmond tot een goed lopende aanval en ook tot een eerste kans. De eerste grote kans voor V.V. Egmond gaat naast.

V.V. IJmuiden bleef de betere van de 2 teams en bleef de bovenliggende partij. Tot vlak voor rust was er niets aan de hand voor de IJmuidensen. Toch werd er vlak voor het rustsignaal door V.V. Egmond gescoord, alleen was er duidelijk sprake van buitenspel. De vader van Linn Hoek vlagde voor offside, maar zijn teken werd genegeerd door scheidsrechter Ranzijn.

De meiden waren het met de beslissing van de scheidsrechter niet eens, lieten de koppies hangen en waren de concentratie en de grip op de wedstrijd even kwijt. Een mooi leermomentje voor het team om ook nadelige beslissingen en tegenslagen te accepteren en de rug weer te rechten. De dames kunnen heel leuk voetballen, maar deze tegenslag bleef gedurende het verdere verloop van de wedstrijd in de koppies hangen.

Kort na dit moment floot scheidsrechter Ranzijn af voor de rust en stond V.V. IJmuiden MO13-1 met 1-2 voor.

In de 2e helft pakte het team van V.V. IJmuiden de draad weer op en werd er snel via Lenne Nelis gescoord. Nu stond haar vizier wel goed en schoot zij met scherp. 1-3 voor de zwart-witte equipe van coach Antoon Nelis.

Na de 1-3 werd het spel snel minder. De vermoeidheid sloeg toe bij het team van coach Antoon Nelis. Het lukte V.V. Egmond om onder de druk van V.V. IJmuiden uit te spelen. Hierdoor kregen de gastvrouwen flink wat meer kansen.

Het middenveld van V.V.IJmuiden moest naar achteren en de V.V. IJmuiden-verdediging kreeg te maken met steeds meer druk. De verdediging stond op wankelen, maar de meiden capituleerden niet.

Daarbij heeft V.V. IJmuiden MO13-1 met Britt Zuidweg een geweldige keeper in huis. Britt speelde, zoals ook bij de eerdere wedstrijden, erg goed en zij was erg scherp. Ze verkeerde echter ook in bloedvorm waardoor zij de ballen uit het doel ranselde en een aantal potentiële doelpunten onschadelijk maakte.

Britt Zuidweg werd de "Woman of the Match", hoewel zij niet kon voorkomen dat uit een corner V.V. Egmond nog 2-3 liet aantekenen. Deze late goal viel vlak voor het eindsignaal van scheidsrechter Ranzijn en direct na deze tegentreffer was het einde wedstrijd.

De 3 punten gingen in de tas mee naar Sportpark Schoonenberg.

De volgende speelsters stonden op het wedstrijdformulier:

 • Britt Zuidweg (doel)
 • Jamilla Abatouy
 • Zeliha Demir ©
 • Evi 't Hart
 • Quinty Hering
 • Linn Hoek
 • Kaithlynn Kamstra
 • Selin Karateke
 • Nina Kunkeler
 • Lenne Nelis
 • Fleur Otte
  Aimée Rodriguez Rivas
 • Djena  Rook

Carlijn Korf was afwezig vanwege een operatie. Carlijn heel veel succes met het herstel.

Op zaterdag 25 maart 2023 staat de uitwedstrijd tegen WSV'30 MO13-1 op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark WSV'30, De Middenlijn 11531LZ Wormer. Het betreft de 6e speelronde van de 3e Klasse (3e fase) 02 voorjaar.
Bron: Leonie Zuidweg & Frank de Haan
Delen

Lees meer over:
#vvijmuidenJeugd #vvijmuidenMO13-1

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!