V.V. IJmuiden MO13-1 - De Foresters MO13-2 4-2 (rust 3-1)

V.V. IJmuiden MO13-1 - De Foresters MO13-2 4-2 (rust 3-1)

3 april 2023 18:00

René van der Plas - www.ijmuiden.nl © 03-04-2023

8e speelronde 3e Klasse (3e fase) - 02 voorjaar.

VV_IJmuiden_MO13-1_-_De_Foresters_MO13-2_01-04-23_4-2.jpg

Op 1 april 2023 speelde V.V. IJmuiden MO13-1 thuis tegen De Foresters MO13-2. Vorige week werd op zaterdag 25 maart 2023 de uitwedstrijd tegen WSV'30 MO13-1 met 7-2 verloren. Na de fikse nederlaag in Wormer waren de meiden van de MO13-1 gebrand op revanche!

De wedstrijd stond onder leiding van Enzo van Banning. Enzo was ter elfder uren opgeroepen om de wedstrijd te fluiten, want de eigenlijke scheidsrechter Sam 't Hart was geblesseerd.

Het team liet er na het beginsignaal van scheidsrechter Van Banning er geen gras over groeien en lieten de tegenstander uit Heiloo direct weten dat er deze ochtend geen cadeautjes weggegeven zouden worden. De meiden van coach Antoon Nelis en zijn assistenten Ahmed Karateke en Frank de Haan zochten vanaf de aftrap al direct te aanval.

In de 3e minuut was het direct raak. Lenne Nelis maakte 1-0 na een flot lopende aanval van V.V. IJmuiden MO13-1. Daarna speelde het spel zich wat meer af op het middenveld en kon de tegenstander iets uit de druk uit voetballen. Toch bleef de thuisploeg goed combineren en stonden de linies goed opgesteld. De Foresters kwamen tot een goed lopende aanval en de verdediging van V.V. IJmuiden stond goed en Britt Zuidweg moest nog een redding verrichten op een schot van de uitploeg.

Toch ging V.V. IJmuiden via de opbouw van achteruit door Nina Kunkeler weer de aanval zoeken. Het was na een goed lopende aanval over een aantal schijven in de 13e minuut wederom V.V. IJmuiden dat scoorde. Deze keer was het niet Lenne Nelis die scoorde, maar Selin Karateke. 2-0 voor V.V. IJmuiden. Gedurende de 1e helft viel de verslaggever van dienst een nieuwe speelster op. Ze speelde als buitenspeelster en ze was ontzettend snel. Met de snelheid van Roadrunner [miep miep] stoomde zij een paar keer langs de zijlijn. Mara Oude Kotte is in haar 1e wedstrijd al een versterking van het team gebleken. Enthousiast, energiek, snel en niet bang!

A-1865150-1277905057.jpg

Toch lieten De Foresters zich niet gek maken en ook zij zochten wederom naar de aanval. De verdediging onder aanvoering van Nina Kunkeler, Fleur Otte, Aimée Rodriguez Rivas stond goed. Daarvoor stonden Jamilla Abatouy, Djena Rook, Zeliha Demir, Karlijn Korf, Quinty Hering, Kaithlynn Kamstra, Linn Hoek, Selin Karateke, Lenne Nelis en Mara Oude Kotte.

Maar in de 16e minuut maakte De Foresters toch de aansluitingstreffer. De verdeging stond even niet goed en ook de omschakeling was na de snelle aanval lastig. Keeper Britt Zuidweg was kansloos op het schot van de speelster van De Foresters.

In de 29e minuut schoot Kaithlynn Kamstra hard op doel en het schot was onhoudbaar voor de keeper van De Foresters. 3-1 voor V.V. IJmuiden en 1 minuut later floot Enzo van Banning voor de rust.

Na de limonade, de bespreking door de coaches en het draaien van de speelhelft ging V.V. IJmuiden in de 2e helft gewoon weer door met het goede spel. De wedstrijd bleef boeiend en de tegenstander was gelijkwaardig aan V.V. IJmuiden, alleen onze meiden waren stukken effectiever in het benutten van de kansen. Ook de passing was iets beter verzorgd. Zo ook in de 40e minuut toen Kaitlynn Kamstra een hele mooie pass gaf aan Lenne Nelis, die met deze assist wel raad wist. 4-1 voor V.V. IJmuiden. Daarna drongen De Foresters nog wel aan en in de 45e minuut maakten de bezoekers 4-2

De wedstrijd kabbelde voort en echte grote kansen waren er niet meer voor beide teams. Na 60 minuten vond scheidsrechter Van Banning het welletjes. Hij floot af voor de wedstrijd en V.V. IJmuiden boekte een hele mooie 4-2 overwinning en staat in de stand op een mooie 2e plaats achter lijstaanvoerder HSV uit Heiloo.

Volgende week wordt er wederom thuis gespeeld. Dan staat om 10:00 uur de wedstrijd V.V. IJmuiden MO13-1 tegen R.K.V.V. DEM MO13-2 op het programma. Komt allen!
Bron: https://www.vvijmuiden.nl/1/392/vv-ijmuiden-mo13-1---de-foresters-mo13-2-4-2-rust-3-1/
Delen

Lees meer over:
#vvijmuidenMO13-1 #vvijmuidenjeugd

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!