V.V. IJmuiden MO13-1 - R.K.V.V. DEM MO13-2 1-3 (rust 1-2)

V.V. IJmuiden MO13-1 - R.K.V.V. DEM MO13-2 1-3 (rust 1-2)

11 april 2023 9:00

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 11-04-2023

5e speelronde 3e Klasse (3e fase) - 02 voorjaar.

VV_IJmuiden_MO13-1_-_RKVV_DEM_MO13-2_08-04-23_1-3.jpg

Voor de meiden van V.V. IJmuiden MO13-1 stond er een belangrijke thuiswedstrijd op het programma. R.K.V.V. DEM MO13-2 kwam namelijk op bezoek op Sportpark Schoonenberg.

De wedstrijd stond onder leiding van arbiter Smakman die om klokslag 10:00 uur de aftrap liet verrichten. V.V. IJmuiden miste ten opzichte van vorige week een paar speelsters. Nina Kunkeler, Jamila Abatouy en de nieuwe aanwinst Mara waren op deze witte zaterdag 8 april 2023 niet aanwezig. De snelheid van Mara werd node gemist en zeker ook de verdedigende kwaliteiten van Jamila en Nina. Daarbij is in de groep Nina Kunkeler uitgegroeid tot de vaste ausputzer van het team en zij zet als laatste vrouw de verdediging altijd goed neer. Gelukkig was de alsmaar beter keepende Britt Zuidweg wel van de partij. Britt is namelijk de vaste keepster van het team en een zeer betrouwbare sluitpost.

Na de aftrap liet de tegenstander uit Beverwijk er geen (kunst)gras over groeien. Goed combinerend liet DEM zien dat zij goed op het kunstgrasveld op Sportpark Schoonenberg uit de voeten konden. Na de 2e aanval van DEM had keepster Britt Zuidweg het nakijken naceen goed schot van de aanvaller van DEM. 0-1 voor de bezoekers.

Direct na deze tegenvaller was er een mooie aanval via Kaithlynn Kamstra op Lenne Nelis. Lenne had een dot van een kans, maar haar vizier stond niet goed. De mogelijk voor een snelle gelijkmaker was dus vervlogen.

Er ontstond een levendige wedstrijd en ook het kunstgras en het lente zonnetje zorgde voor aangename condities. 

De wedstrijd vorderde en zo'n beetje na een kwartier spelen, kreeg R.K.V.V. DEM MO13-2 wederom een dot van een kans en ook deze ging er onhoudbaar in. Britt kon hier niets aan doen en zij moest wederom de bal uit het net halen. De verdediging van V.V. IJmuiden had het nakijken en ook het middenveld werd geregeld in het defensief gedrongen. Zo werden onze spitsen niet bereikt.

Maar in de 20e minuut was er via een pass van Kaithlynn Kamstra een mooie aanval van V.V. IJmuiden die door een combinatie tussen Selin Karateke en Lenne Nelis werd afgerond. 1-2 en de aansluitingstreffer was dus gemaakt.

Na de rust ging het spel goed op en neer. Toch was DEM wel iets sterker dan onze meiden. Goed keeperswerk vsn Britt voorkwam een grotere uitslag. Toch was het DEM dat uitliep naar 1-3. De kwelgeest van DEM was deze ochtend Esmee Hennen die in de 2e helft haar derde doelpunt liet aantekenen. Britt Zuidweg, Fleur Otte, Linn Hoek, Evi 't Hart, Quinty Hering, Zehliha Demir, Carlijn Korf, Aimée Rodriqueez Rivas, Anne Bakker, Djena Rook, Selin Karateke en Lenne Nelis deden allemaal hun stinkende best, maar gescoord werd er niet meer.

De meiden verliezen dus belangrijke punten in de achtervolging op HSV uit Heiloo. Een overwinning had het team van Antoon Nelis nog wel enigszins in het spoor van lijstaanvoerder HSV gehouden, maar dit team ligt op stoom voor de titel. V.V. IJmuiden MO13-1 staat nog wel 2e, maar de nummers 3 en 4 staan dichtbij op de ranglijst.
Delen

Lees meer over:
#vvijmuidenJeugd #vvijmuidenMO13-1

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!