31 augustus 2023: V.V. IJmuiden 1 - DSS 1

31 augustus 2023: V.V. IJmuiden 1 - DSS 1

31 augustus 2023 16:00

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 31-08-2023

1e wedstrijd MidWest Cup in de groepsfase (poule F). Aanvang: 20:00 uur Lokatie: Sportpark Schoonenberg, Tolsduinerlaan 8, 1981 EG Velsen-Zuid.

midwest-cup-voetbal-in-haarlem-800x445.jpg

De eerste tegenstander in de MidWest Cup is DSS uit Haarlem en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Selwyn Koning.

DSS (Door Samenspel Sterk) is een slapende reus in Haarlem. Opgericht op 7 oktober 1919 is het tevens een traditionele rooms-katholieke vereniging in Haarlem en met de honk- en softbaltak is de club tevens te kwalificeren als omnivereniging.

De meiden- en damesafdeling draait jaar in jaar uit als een tierelier. Voor wat betreft het meiden- en damesvoetbal is DSS hofleverancier voor het voetbal op het hoogste niveau. De damesafdeling werkt daarbij tevens samen met de semi-profs van Telstar.

Daar waar de meiden- en damesafdeling erg goed loopt en de elftallen van DSS op het hoogste niveau uitkomen, daar blijft het het vlaggenschip van de Haarlemse voetbalvereniging elk jaar steken in de 4e klasse zondag. Heel opmerkelijk aangezien naast de meiden- en damesafdeling er heel veel jeugd actief is bij DSS. Ook bij de pupillen en junioren bij de jongens heeft DSS veel aanwas van leden. Je zou zeggen dat hierbij de omstandigheden en voorwaarden goed zijn om bij de senioren stappen te (gaan) maken. Des te opmerkelijker is dat DSS die laatste stap niet kan maken. Toch probeert de club onder aanvoering van preses Martijn Egner er alles aan te doen om over de gehele breedte van de vereniging zo hoog mogelijk in het voetbal actief te zijn.

Vele verenigingen in de regio kiezen ervoor om met het 1e team te spelen op de zaterdagDSS komt echter gewoon nog steeds uit op de zondag. Afgelopen seizoen bereikte DSS de 4e plaats in de eindstand in de 4e klasse C en behaalde de club tevens de 2e periodetitel. Tot promotie naar de 3e klasse kwam het echter niet..

Dit seizoen komen de Haarlemmers wederom uit in de 4e klasse C. Een poule waarin zij uitkomen met een aantal teams uit de regio, te weten Onze Gezellen, BSM en HFC Heemstede. De rest van de teams in de klasse zijn verenigingen uit de omgeving van Amsterdam en de omgeving van Leiden

Het 1e team staat onder leiding van trainer-coach Martin van Leuven en ook Toon Beijer (oud-Telstar) is bij de club betrokken. 

Aangezien DSS in het zondagvoetbal actief is en V.V. IJmuiden specifiek sinds de oprichting kiest voor de zaterdag komen de 1e teams van beide clubs elkaar weinig tegen. Toch zijn er op technisch gebied contacten over en weer. Vorig jaar oefende het team van Brian Tevreden in Haarlem tegen DSS.

Dit jaar zou er wederom geoefend gaan worden tegen DSS en de wedstrijd zou gespeeld worden op het complex aan de Jaap Edenlaan 7, 2024 BW in Haarlem. De planning van de MidWest Cup gooide echter roet in het eten en koppelde beide ploegen aan elkaar in Poule G van de MidWest Cup. De andere 2 teams in Poule G zijn S.V. Overbos uit Hoofddorp en onze buren van V.V. Waterloo. S.V. Overbos won de 1e wedstrijd in de poule met 4-1 van V.V. Waterloo en de Hoofddorpers gaan vooralsnog aan de leiding in de poule. Voor DSS en V.V. IJmuiden is het zaak om zich na 1 wedstrijd naast S.V. Overbos te gaan nestelen.
 

Zondag 3 september 2023 speelt DSS de 1e groepswedstrijd voor de KNVB Districtsbeker West I in en tegen De Rijp, deze wedstrijd begint om 14:30 uur. V.V. IJmuiden speelt de 1e groepswedstrijd voor de KNVB Districtsbeker zaterdag tegen Hollandia T uit Tuitjenhorn. De wedstrijd tegen deze zondag 3e klasser begint zaterdag 2 september 2023 om 17:00 uur.

De "Vrienden van V.V. IJmuiden" zijn voor de 1e wedstrijd in de MidWest Cup de eerste bal- c.q. wedstrijdsponsor van het seizoen 2023-2024.
Bron: https://www.vvijmuiden.nl/463/495/31-augustus-2023-vv-ijmuiden-1---dss-1
Delen

Lees meer over:
#Sportpark Schoonenberg #ViH MidWestCup #Voetbal in Haarlem #vvijmuiden1

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!