V.V. IJmuiden 1 - IJ.V.V. Stormvogels 1

29 september 2023 9:00

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 29-09-2023

2e speelronde 3e klasse A, district West I.

IJmuiden_1_-_Stormvogels_1_2023-2024_.jpg

Op zaterdag 30 september 2023 staat de IJmuidense derby op het programma, oftewel V.V. IJmuiden  - IJ.V.V. Stormvogels! Het gaat hierbij om de 2e speelronde in de 3e Klasse A (district West I)

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter M. (Mitchell) Stuurman. De arbiter zal terzijde worden gestaan door Jari van Westen en door Mike van der Vlis. Het betreft de 1e thuiswedstrijd van V.V. IJmuiden op Sportpark Schoonenberg, Tolsduinerlaan 8, 1981 EG Velsen-Zuid in seizoen 2023-2024 en ook de 1e thuiswedstrijd van ons vlaggenschip op ons nieuwe hoofdveld (veld 4). De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Naast de arbiter van dienst heten wij ook de spelers, staf en afgevaardigden van Stormvogels welkom voor deze plaatselijke kraker!

De 2e wedstrijd in de 3e Klasse A van District West I is voor beide kemphanen een belangrijke match. Uiteraard staat een derby als wedstrijd op zich, maar de bezoekers uit Zeewijk zouden graag de stap willen maken naar de 2e Klasse A en V.V. IJmuiden moet zorgen dat het verloren terrein teruggewonnen wordt. De punten zijn sowieso in deze klasse erg duur, want de verschillen in de competitie zijn klein.

In de vorige speelronde (speelronde 1) won Stormvogels met 2-0 op Sportpark Zeewijk van ADO'20. De overwinning was zwaar bevochten en de doelpunten werden gemaakt door Jan Koridon en Thomas Scholten. Stormvogels is voor velen dè titelkandidaat in de 3e Klasse A. Het team van Patrick Krop bevat veel voetbalkwaliteit, maar er spelen daarnaast andere aspecten mee die juist weer belangrijk zijn om de laatste stap naar een eventueel kampioenschap te zetten.

Anders verging het de brigade van Brian Tevreden een 16 kilometer verderop in Zandvoort. V.V. IJmuiden moest naar de concurrent van Stormvogels de S.V. Zandvoort. Het team uit de badplaats zijn gedegradeerd uit de 2e Klasse A, maar heeft nog steeds een uitstekende selectie met veel kwaliteit. Alleen zijn er een aantal spelers weer een jaartje ouder geworden. Voetballend zit het wel snor bij de Zandvoorters, maar conditioneel moesten zij het bijvoorbeeld in het onderlinge duel om de MidWest Cup afleggen tegen Stormvogels en verloren zij deze wedstrijd met 5-1 in IJmuiden Zeewijk. V.V. IJmuiden kwam echter in de 1e wedstrijd van het seizoen in de competitie van een koude kermis thuis. Het werd maar liefst 5-1 voor S.V. Zandvoort en na 1 minuut spelen lag de bal al (ietwat gelukkig) in het net bij de IJmuidenaren. Binnen een half uur stond V.V. IJmuiden met 3-0 achter en ook met 10 man op het veld. In de 2e helft deed Mathijs Veldman nog wat terug voor de bezoekers, maar het was een wonder dat de uitslag niet 7-1 of 8-1 werd. Zandvoort speelde de kansen slecht uit en nam het wat te makkelik op. Dit kan deze ploeg straks opbreken als zij bovenin moeten gaan strijden tegen de topteams in de 3e Klasse A. Bij V.V. IJmuiden ontbrak Danny Does in de goal en hij werd uitstekend vervangen door de jonge doelman Levi Oudt. Danny is inmiddels vader geworden van een wolk van een dochter en wensen Danny en zijn vriendin Britt veel geluk met hun nieuwe aanwinst in hun gezin.

Afgelopen seizoen won Stormvogels op 21 januari 2023 met 0-1 nipt van V.V. IJmuiden. De wedstrijd stond vol van de spanning, maar was van beide kanten niet best. Uit won V.V. IJmuiden nipt met 1-2 bij Stormvogels. V.V. IJmuiden speelde zich veilig en Stormvogels was wellicht al met het hoofd bij de nacompetitie, waarin zij de finale niet haalden en promotie weer niet gehaald werd.

Op basis van bovenstaande statistieken lijkt op voorhand Stormvogels de bovenliggende partij te zijn. Toch zal V.V. IJmuiden op basis van strijd proberen om het team van Patrick Krop het zo moeilijk mogelijk te maken. Bovendien heeft een derby altijd een bepaalde eigenheid en dynamiek, waardoor de uitslag ook zo maar eens verrassend kan zijn. Op 30 september 2003 weten we om pakweg 16:30 uur meer.

De bal- en wedstrijdsponser is:

1000040233.jpg

Café - Brasserie - Zaal De Wildeman
Hoofdstraat 142
2071 EL Santpoort-Noord
telefoon: 023 - 537 83 19
e-mail: [email protected]
website: https://www.wildemansantpoort.nl

Man of the Match-sponsor is:

1000040227.jpg

Brasserie Het Steigerhuys
Ambachtsweg 3
1991 HN Velserbroek
telefoon: 023- 785 3 896
e-mail: [email protected]
website: https://www.hetsteigerhuys.nl

Na afloop van de wedstrijd is er direct na de wedstrijd een live optreden van Steffan & Erwin alias Just 4 Fun

IMG-20230928-WA00461.jpg

Op zaterdag 7 oktober 2023 gaat V.V. IJmuiden naar Haarlem-Noord en speelt het team van Brian Tevreden tegen HFC EDO. EDO speelt op Noordersportpark, Mr. Jan Gerritszlaan 2, 2024 KE Haarlem. Trainer Brian Tevreden, zijn staf en de spelers rekenen ook in Haarlem-Noord op uw steun!

Stormvogels speelt in de 3e speelronde thuis. Bij de club van preses Nico Stoker komt op zaterdag 7 oktober 2023 S.V. Zandvoort uit Zandvoort op bezoek.

Hieronder de uitslagen van speelronde 1 in de 3e klasse A (district West I) van 23 september 2023:

1000040256.jpg
Hieronder het programma van speelronde 3 in de 3e klasse A (district West I) van 30 september 2023:

1000040253.jpg
Hieronder de stand in de 3e Klasse (district West I) op 23 september 2023 na speelronde 1:

1000040263.jpg

1000032498.jpg