Het Steigerhuys Man of the Match: Justin Balm

16 oktober 2023 8:00

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 16-10-2023

Tijdens de 2e thuiswedstrijd van het seizoen na de wedstrijd V.V. IJmuiden - V.V. Reiger Boys is Justin Balm verkozen tot Man of the Match..

De wedstrijd V.V. IJmuiden 1 - V.V. Reiger Boys 1 was een pittige wedstrijd tussen de nummers 2 (Reiger Boys met 9 uit 3) en 10 (V.V. IJmuiden met 1 uit 3).

Het tempo was hoog gedurende 90 minuten en de wedstrijd was het best te kenschetsen in 4 kwarten. Het 1e kwart was voor de ploeg uit Heerhugowaard die in de 19e minuut via Jermaine Pichotte op een 0-1 voorsprong kwam. Reiger Boys kwam wat beter uit de verf met de wind, waar V.V. IJmuiden het duidelijk moeilijker mee had. Daarbij was het spel op het middenveld erg rommelig en moest trainer-coach Brian Tevreden langs de lijn veel coachen en zijn spelers duiden.

Toch veranderde het spel nadat bij V.V. IJmuiden de positites weer goed stonden en de rollen duidelijk werden. In de 32e minuut was er al een grote kans van Floyd Hille (100% kopkans), die wellicht had moeten zitten, na een uitstekende aanval en voorzet van Mathijs Veldman. Kort daarop in de 35e minuut een grote kans van Justin Balm. Er is een kleine disorde na een blessuregeval van Reiger Boys. De speler van de bezoekers wordt naar de kant gehaald en van deze omstandigheid had V.V. IJmuiden iets beter kunnen profiteren, aangezien de organisatie bij Reiger Boys eventjes zoek was. In de 41e minuut dan eindelijk de gelijkmaker door Floyd Hille. Hij kreeg de bal vanaf rechts in het 16-metergebied en hij haalt loeihard uit via een diagonaal schot in de linkerhoek. 1-1. Daarna was er een klein opstootje aan de rechterkant tusse Mathijs Veldman en de grensrechter van Reiger Boys. De assistent-scheidsrechter van de bezoekers zou toch moeten weten dat het beledigen van je tegenstander met ingrijpende ziektes niet op het voetbalveld thuis hoort... Daarbij probeerde deze grensrechter er alles aan te doen om subjectief voor zijn vereniging te vlaggen. Scheidsrechter Schram (ook uit Heerhugowaard) moest tussen beiden komen om het opstootje tussen Mathijs Veldman en de grensrechter niet verder te laten escaleren. Enfin, de hoekschop werd genomen en leverde verder niets op en de scheidsrechter vond het welletjes voor de eerste 45 minuten.

Na de thee was V.V. IJmuiden nog niet helemaal bij de les. In de 48e minuut maakt Chris Coesel de 1-2 voor Reiger Boys en het zag er bij V.V. IJmuiden, op dat moment defensief, niet al te best uit. V.V. IJmuiden probeerde wel de overhand te krijgen op het middenveld, maar bij Reiger Boys liepen op het middenveld en voorin een aantal handige jongens. Met name Tristan van der Veen is een continue plaag voor het middenveld en de verdediging van V.V. IJmuiden. Joshua Dominggus was er inmiddels na de thee in gekomen voor de ietwat teleurstellende Öcan Kutlu. Maar V.V. IJmuiden kon nog geen grote kansen afdwingen en er ontstond een heftige strijd op het middenveld. In de 70e minuut kreeg Daan Heinemeijer direct rood. Naar de mening van de scheidsrechter was dit direct rood, maar anderen waren een andere mening toegedaan (commentaar van Daan Heinemeijer: "Ik raakte mijn tegenstander geeneens"). V.V. IJmuiden stond dus met 10 man en eigenlijk was het 3e kwart van de wedstrijd wel in het voordeel van de tegenstander. Maar IJmuiden in de minderheid stroopte de mouwen op en eigenlijk kon Reiger Boys het voordeel op het veld niet uitbuiten. Er waren wel grote kansen voor de bezoekers, maar keeper Danny Does verrichtte een aantal uitstekende reddingen en als hij gepasseerd was dan redden de verdedigers wel net voor de doellijn of op 5 meter van de goal.

V.V. IJmuiden speelde zich in het laatste kwartier toch min of meer uit de druk van de tegenstander vandaan. En dat was erg sterk met een minderheid van 10 spelers tegenover 11. In de 79e minuut komt de bal ineens voor de voeten van Justin Balm, die uithaald en de 2-2 maakte. 2 minuten later krijgt Justin echter geel. Er is veel strijd en er zijn wat opstootjes hier en daar. De hiervoor uitstekende scheidsrechter Schram kon na de rode kaart van Daan Heinemeijer de situatie moeilijk aan en hij kon ook de gerezen situatie moeilijk handelen. De situatie wordt wat grimmiger en de aanvoerder van Reiger Boys krijgt direct rood en Ahmet Othman krijgt geel. Maar V.V. IJmuiden ruikt bloed en Reiger Boys is in de laatste 10 minuten rijp voor de sloop.

We spelen dus tien tegen tien en V.V. IJmuiden gaat met deze situatie beter om dan de tegenstander. V.V. IJmuiden wordt sterker en de pakweg 100 supporters langs het veld zien dat de 3 punten er met een beetje geluk wellicht in zitten. Terwijl op dat moment 3-2, 3-3 of 3-4 ook tot de mogelijkheden had behoort. Dik in blessuretijd nog een 100% kans voor Floyd Hille die wellicht de 3-2 op zijn schoen had, de rebound van Mathijs Veldman op dat schot ging helaas in het linkerzijnet.

Man of the Match werd Justin Balm die door zijn inzet en ook door het correct uitvoeren van zijn taken een ruime voldoende scoorde. De gelijkmaker van zijn schoen gaf de doorslag en ook het feit dat hij op het middenveld gedurende ruim 90 minuten bleef sleuren van box tot box is deze uitverkiezing zeker waard. Justin baalde wel van het feit dat V.V. IJmuiden wederom geen overwinning en dus geen 3 punten kon pakken.

1000043244.jpg

Foto boven: Uit handen van V.V. IJmuiden-secretaris René van der Plas kreeg Justin Balm The Man of The Match-prijs uitgereikt. Een cadeaubon van Brasserie Het Steigerhuys in Velserbroek.

Man of the Match-sponsor is:

1000042726.jpg

Brasserie Het Steigerhuys
Ambachtsweg 3
1991 HN Velserbroek
telefoon: 023- 785 3 896
e-mail: [email protected]
website: https://www.hetsteigerhuys.nl

1000032498.jpg

#3eklasse A 2023-2024 #vvijmuiden1 #vvijmuiden1ManoftheMatch #vvijmuidenSponsoring