JO9-1 kampioen van de 2e klasse (fase 1) en promoveert naar de 1e klasse.

JO9-1 kampioen van de 2e klasse (fase 1) en promoveert naar de 1e klasse.

17 oktober 2023 8:00

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 19-10-2023

Onder toeziend oog van voorzitter Nathánaël Korf en hoofd opleidingen Mike Finch is V.V. IJmuiden JO09-1 kampioen geworden tijdens de 1e fase van seizoen 2023-2024.

Een uitstekende prestatie van trainer-coach Evert de Ronde jr. en zijn team. Veel succes in de volgende competities boys! Het seizoen duurt nog lang!

De JO09-1 had alles gewonnen en is ongeslagen kampioen geworden in de 1e fase van de competitie in seizoen 2023-2024. Het team onder leiding van trainer-coach Evert de Ronde jr. gaat na zaterdag 7 oktober 2023 promoveren naar de 1e klasse. Chapeau voor de trainer en zijn spelers!
--------

De seizoensstart van V.V. IJmuiden JO09-1
Voorafgaand aan het seizoen was het al de vraag of de jongens van de JO09-1 misschien een klasse hoger ingedeeld moeten worden. 
 
Het team is een hechte groep en kennen elkaar inmiddels door en door. Wat het voetballen leuk en makkelijker maakt, want wat is er nu leuker dan elke week trainen en wedstrijden spelen met je vrienden.

De jongens zijn erg leergierig en enthousiast, waardoor ze thuis ook geregeld aan het oefenen zijn met de bal.
Er worden in de groepsapp van de ouders filmpjes gedeeld van de oefeningen op trainen, die thuis worden herhaald.

Ook zijn de ouders erg meegaand, op het moment dat de velden niet bespeelbaar zijn word er vaak snel doorgeschakeld om een zaaltje te huren. Dan trainen we gewoon lekker door ! 
 

En waar trainen we dan vooral op?

Er wordt veel geoefend op de 1 tegen 1 situaties, op de balbeheersing en het herkennen van omschakelen van aanvallen naar verdedigen. 

De jongens van de JO09-1 worden vooral gecoached om als “Tijgers“ te verdedigen, “Bommetje" (veld groot maken) in balbezit, te “Lijmen“ (man op man verdedigen) als we balverlies hebben. 

Ook proberen we de afgelopen weken meer te trainen op het “opbouwen“ vanaf de keeper. Soms als verrasingsaanval schiet Jace de bal ver naar voren. 

De keeper
Jace is namelijk de vaste keeper van het team, dit gebeurde vrij onverwachts. Een wedstrijd in de JO08-1 was het Jace zijn beurt om te gaan keepen. Dit wilde Jace helemaal niet, maar omdat hij het zo goed deed en een uitstekende redding had in de laatste seconden, waardoor er werd gewonnen van DSS, is Jace niet meer uit het doel te krijgen. Hij vindt het keepen geweldig en word elke week beter. Alleen had Jace in de 1e fase dit seizoen erg weinig te keepen. In 5 wedstrijden had Jace slechts 3 doelpunten tegen. Soms moet Jace gewoon even meedoen met voetballen, omdat ook de keeper erg goed moet kunnen voetballen. 
 
De spelertjes hebben allemaal hun eigen kenmerken, waardoor het een sterk geheel wordt.

De analyse van de veldspelers
  • Djovey heeft een geweldige dribbel en ziet goed waar de “ruimtes“ zijn om in te dribbelen. Ook verdedigend kom je Djoof niet zomaar voorbij, hij geeft nooit op en gaat er met al zijn wilskracht voor de bal te veroveren.

  • Mattia is een jaartje jonger als de andere jongens maar houdt zich knap staande tussen die grote gasten. Mattia heeft een prachtige techniek, als dit straks gecombineerd word met kracht dan is hij niet te houden voor de tegenstanders.

  • Mick is de krachtpatser van het team, waar hij in de mini’s vooral toekeek naar het spel, is hij sinds de onder8 de duel koning. Hij wint ieder duel op het middenveld en werkt hard voor het team, een echte teamplayer!

  • Yassin is de stylist van het stel, een ongekende techniek combineerd hij met snelheid aan de bal en overzicht. Ook scoord Yassin regelmatig zijn doelpunten.

  • Jairo is ook een stukje jonger als de rest, maar zeker in de 1e fase dit seizoen laat hij zien thuis te horen in dit team, hij maakt veel doelpuntjes en werkt erg hard, een mooie dribbel combineert hij graag met een pass naar zijn medespelers. 

  • Yusuf is sinds dit seizoen onze nieuwe aanwinst van het team. Yusuf speelde vorig jaar met SVIJ tegen ons en zo is het contact gekomen om bij ons te gaan spelen. Yusuf is een echte “ koning “ aan de bal, heeft geweldige acties en laat zich niet zomaar weg zetten tijdens zijn dribbel. 

  • Scott is onze topscorer van het team, een techniek om van te smullen en een schot waar je U tegen zegt. Scott speelt met zoveel zelfvertrouwen dat hij gerust zijn tegenstander een keertje Extra uitkapt om de bal vervolgends in het hoekje te plaatsen. 

  • Jamie is de speler met het hardste schot van alle spelers, hij schiet de bal vanaf een meter of 12 gerust in de kruising, hij werkt hard aan zijn techniek om vaker in een schietpositie te komen. Verdedigend is Jamie geen duel te hard, hij gaat er voor 100% in en geeft geen kick als hij zelf word geraakt, wat een taaie!
 
Het team heeft in de 1e fase alle wedstrijden ruim gewonnen, wat een doelsaldo opleverde van 58 doelpunten voor en slechts 3 doelpunten tegen
 
Op naar een klasse hoger en meer…!

1000043706.jpg

Foto boven: Hoofd opleidingen Mike Finch spreekt de jonge spelertjes toe en voorzitter Nathánaël Korf luistert aandacht.

1000043704.jpg

Foto 2: V.V. IJmuiden met de bekertjes en op de tweede rij voorzitter Nathanael Korf, hoofd opleidingen Mike Finch en trainer-coach Evert de Ronde jr.

1000043705.jpg

Foto boven: Er moet gefeest worden en daar horen (uiteraard) fakkels bij.

1000043694.jpg

Foto boven: De bekertjes worden uitgereikt, de spelertjes zijn blij!

1000043695.jpg

Foto 5

1000043698.jpg

Foto boven: Opmerkelijk hoeveel spelers gekleurde voetbalschoenen dragen. Zwart is de kleur boys!

1000043699.jpg

Foto boven: Evert de Ronde jr. met zijn team in een kring.

1000043696.jpg

Foto boven: De kampioensbekertjes worden bewonderd.

1000043697.jpg

Foto boven: Evert de Ronde jr. vertelt een mop...

Delen

Lees meer over:
#vvijmuidenJeugd

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!