IJmuiden 2 verlaat feestelijk de laatste plaats in de stand in de 2e Klasse A

IJmuiden 2 verlaat feestelijk de laatste plaats in de stand in de 2e Klasse A

4 november 2023 16:00

Pascal Wolterman

Zaterdag liet het team van Evert jr. de mannen van het Tweede van ZCFC uit Wijdewormer puntloos Schoonenberg verlaten. IJmuiden, dat onderaan de stand in de 2e Klasse bivakkeert, domineerde voetballend standvastig de eerste helft.

DSC_7581.JPG

Toch keken de IJmuidenaren tijdens de rust tegen een 1-1 gelijkspel aan. Tom Rossien maakte de eerste voor IJmuiden. Tot nu toe waren de Weergoden het publiek nog goedgezind. Fris, maar prima voetbalweer. 

Na de rust was het regen wat de klok sloeg. ZCFC speelde slordig maar was bij vlagen gevaarlijk en zo kon het zelfs tot 1-2 komen. Beide doelpunten van de Wijdewormers ontstonden in een overvol 16-meter gebied. 

DSC_7604.JPG

IJmuiden liet de koppen allesbehalve hangen en wist na een aantal schotten op doel, waaronder een vrijetrap op de lat door Sam 't Hart, toch weer gelijk te komen (via het hoofd van Sam na een perfecte pass van Mike Kries) om dit verder uit te bouwen naar een fraaie 4-2 overwinning. Waarbij de laatste twee doelpunten van Nick van der Woude en Daniël Vonk zo uitbundig gevierd werden dat scheidsrechter Munassar de feestende spelers tot haast moest manen.

DSC_7627.JPG 
IJmuiden 2 laat de laatste plek in de stand nu aan het Tweede van EVC uit Edam en bekleedt zelf de tiende plaats. De lijn naar boven is ingezet!
Delen

Lees meer over:
#vvijmuiden2 ijmuiden2 zcfc zcfc2

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!