Ralph Blom nieuwe trainer V.V. IJmuiden voor seizoen 2024-2025

5 januari 2024 19:15

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 05-01-2024

Haarlemmer Ralph Blom zal in seizoen 2024-2025 de selectie van V.V. IJmuiden onder zijn hoede nemen en op Sportpark Schoonenberg werkzaam zijn.

De afgelopen weken is Voetbal Vereniging IJmuiden druk in de weer geweest met de zoektocht naar een nieuwe trainer voor het volgend seizoen.

Het profiel van een jonge en ambitieuze trainer was reeds als blauwdruk beschreven, alleen het vinden van de juiste persoon dat kostte nog even tijd. Na wat oriënterende verkenningen en gesprekken met kandidaten kwam er één kandidaat expliciet uit.

Het doet het bestuur van V.V. IJmuiden deugd om u te kunnen melden dat er voor het aankomend seizoen een nieuwe hoofdtrainer is aangesteld. Uit een aantal kandidaten vond het “technisch hart”, de technische commissie en het bestuur in Ralph Blom de juiste kandidaat om met veel vertrouwen het nieuwe seizoen in te gaan.

Wij denken in Ralph de juiste trainer-coach gevonden te hebben. Zijn ervaring met jonge spelers, teambuilding, spelvisie, de potentie van de huidige selectie en zijn kijk op de speelwijze geven ons veel vertrouwen. Zijn passie, gedrevenheid en visie was met name voor het technisch klankbord van de club redenen genoeg om met Ralph Blom voor het aankomend seizoen in zee te gaan.

Overigens is de achternaam Blom niet geheel onbekend op Sportpark Schoonenberg. Vader Hans Blom was in de jaren 80 onze hoofdtrainer bij de jeugd en coach van onze succesvolle en talentvolle A1, dat destijds interregionaal speelde. Oom Marcel Blom speelde jaren (en niet onverdienstelijk) als verdediger in het 1e van V.V. IJmuiden, dat uit kwam in de 2e klasse zaterdag (toen nog het 2e amateurniveau op de zaterdag) met spelers / clubiconen als Joop Herinx, Ton Postma e.a.

Aan Ralph Blom de eer om V.V. IJmuiden weer de glorie terug te bezorgen.

Haarlemmer Ralph Blom is 40 jaar en speelde zelf bij Heemstede en Alliance'22. Op 27e moest hij gedwonnen stoppen met zijn actieve voetbalcarri!ere en hij besloot om zijn voetbalpassie voort te zetten als trainer.. Hij begon zijn trainerscarrière bij Alliance’22 waar hij 3 seizoenen de hoofdtrainer was. Zijn werkzaamheden bij Alliance’22 combineerde hij ook met het assistentschap bij Koninklijke HFC zaterdag, waar hij destijds Jeroen Kroes assisteerde.

Vervolgens stapte hij over naar FC Castricum, waar hij ook 3 seizoenen de technische leiding had. Tot vorig seizoen was Ralph trainer-coach bij FC Castricum, waar hij vorig seizoen op een haar na de promotie via de nacompetitie naar de 2e klasse A miste.

Het Amsterdamse Wartburgia was in de finale van de nacompetitie net met 2-1 te sterk voor FC Castricum, dat dus net aan promotie misliep.

Bij FC Castricum werd de trainer geroemd om het feit dat hij na de lastige corona-periode, die ons allen in het voetbal parten speelden, het maximale uit de selectie wist te halen. Hij zorgde ervoor dat de doorstroming vanuit de jeugd naar de selectie een impuls kreeg. Laat dit laatste nu ook één van de speerpunten zijn voor de technisch commissie ten aanzien van het voetbalbeleid bij V.V. IJmuiden.

Dit seizoen is Ralph Blom op zondag actief voor het Haarlemse Geel-Wit’20 als hoofdverantwoordelijke en is hij assistent van Abrahim El Bakkali bij S.V. Zandvoort.

Het komend seizoen gaat Ralph de functie van hoofdtrainer bij V.V. IJmuiden op de zaterdag combineren met het hoofdtrainerschap bij de zondagvereniging in Haarlem.

Hierover zijn duidelijke afspraken gemaakt en dit zal het functioneren van de trainer bij V.V. IJmuiden niet in de weg staan.

Wij hopen op een inspirerende en energieke coach voor onze jonge groep, die zijn opgedane voetbalervaringen op een enthousiaste manier wil delen en overbrengen aan zijn spelers en de vereniging.

Langs deze weg wensen wij Ralph en zijn toekomstige team een mooi en succesvol seizoen toe bij onze vereniging.

Met vriendelijke en sportieve groet,

Bestuur van V.V. IJmuiden

1000059240.jpg

Foto boven: In het midden Ralpb Blom geflankeerd door Hoofd Opleidingen Mike Finch en voorzitter Nathánaël Korf.

1000032498.jpg

V.V. IJmuiden meer dan voetbal!

Bron: https://www.vvijmuiden.nl/463/611/ralph-blom-nieuwe-trainer-vv-ijmuiden-voor-seizoen-2024-2025

#vvijmuiden1