Johan van Wort is de nieuwe trainer bij V.V. IJmuiden tot het einde van seizoen 2023-2024

5 januari 2024 19:00

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 05-01-2023

In de zoektocht naar een ervaren trainer-coach die het lopende seizoen bij de selectie van V.V. IJmuiden tot een goed einde zal moeten brengen zijn we uitgekomen bij de Amsterdammer Johan van Wort.

Johan van Wort is de opvolger geworden van David Zonneveld om het seizoen 2023-2024 bij V.V. IJmuiden af te maken. Johan is een ervaren trainer en heeft als belangrijkste opdracht en doel om hetgeen voort te zetten wat David Zonneveld met de huidige groep selectiespelers heeft opgebouwd. Johan zal voortborduren om het werk van David en zijn visie sluit aan bij de visie van de club en de wijze waarop David Zonneveld nu met de groep traint.

Vanaf dinsdag 9 januari 2024 zal Johan van Wort aansluiten bij de groep en zal de komende weken nauw optrekken met David Zonneveld om daarna met een warme hand het stokje voor het lopende seizoen over te nemen.

V.V. IJmuiden is zeer content met de warme overdracht van de taken die horen bij het trainerschap van V.V. IJmuiden en wij heten onze nieuw trainer-coach van harte welkom bij onze mooie vereniging.

Johan van Wort is 58 jaar en een geboren Amsterdammer, gehuwd en vader van 2 kinderen. Als voetballer was Johan als jeugdspeler actief bij WMS en bij Rivalen in Amsterdam en daarna op hoog niveau actief bij Rood Wit (A). Daarna was hij 2 jaar als speler actief bij onze partnerclub Ajax en daarna als selectiespeler actief in het profvoetbal bij DS'79 Ihet huidige FC Dordrecht). Daarna heeft hij nog gespeeld bij onze buren van Telstar (Telstar C / Jong Telstar) en daarna nog jaren speler in het 1e van Rood Wit (A). Als echte liefhebber heeft hij zijn actieve voetbalcarrière voortgezet bij bij de veteranen van AFC Ajax (Ajax 4 en Ajax 5). Kortom we hebben hier te maken met een echt voetbaldier.

Al tijdens zijn actieve voetballoopbaan was Johan al actief in het trainerswezen. Sinds begin jaren 90 verliep het pad als trainer via Energia, Badhoevedorp (het huidige SCPB), DOB, Herenmarkt, Swift (zondag), Egmondia, Ouderkerk, Zaanlandia (zaterdag) en Geuzen-Middenmieer naar de Tolsduinerlaan 8 in Velsen-Zuid.

Wij hopen dat Johan van Wort in de korte tijd dat hij heeft, het goede werk van David Zonneveld kan voortzetten. Wij vertrouwen erop dat hij met zijn ervaring, kennis en expertise, deze jonge groep verder kan brengen in de ontwikeling. Wij zien er naar uit dat hij zijn opgedane voetbalervaringen op een enthousiaste manier wil delen en overbrengen aan zijn spelers en vereniging.

Langs deze weg wensen wij Johan en zijn staf een mooi en succesvol seizoen toe bij onze vereniging.

Wij danken de vele uren van inzet van betrokken vanuit de technische commissie en het bestuur. Daarbij waarderen wij de de energie en tijd die in dit proces zijn ingestoken om daar waar het allemaal om draait bij onze club (lees: voetbal) ook in het nieuwe jaar / 2e helft van seizoen 2023-2024 weer tot een goed einde te brengen.

Met vriendelijke en sportieve groet,

Bestuur V.V. IJmuiden

1000059238.jpg

Foto boven: De nieuwe trainer-coach van V.V. IJmuiden 1 Johan van Wort geflankeerd door Hoofd Opleidingen Mike Finch en voorzitter Nathánaël Korf.

Logo_VVIJmuiden.jpg

V.V. IJmuiden meer dan voetbal!
Bron: https://www.vvijmuiden.nl/1/612/johan-van-wort-is-de-nieuwe-trainer-bij-vv-ijmuiden-tot-het-einde-van-seizoen-2023-2024

#vvijmuiden1