433 Magazine: Uit de regio

433 Magazine: Uit de regio

18 februari 2024 12:45

Johan van Dien (433 MAGAZINE) © 02-01-2024 - 18-02-2024

Langs de lijn met supporter René van der Plas

In de lange historie van VV IJmuiden, de club bestaat in 2027 100 jaar, is Leo van der Plas iemand die heel veel voor de club betekende en dat leverde hem terecht het erelidmaatschap op. De clubliefde zit duidelijk in de genen, want ook voor zoon René voelt de club als een warm bad. René kan uren praten over VV IJmuiden. Niet alleen over het heden weet hij heel veel, maar zeker ook over de historie. ‘Geschiedenis is ook één van mijn grote interesses. Ik schrijf ook altijd de memories om de overleden clubleden te eren’, aldus René.

1000066867.jpg

Foto: Marcello Geerts / 433 MAGAZINE © 22-01-2024

Thans is VV IJmuiden al vele jaren een vertrouwd gezicht in de derde klasse op zaterdag. Dat klinkt misschien wat saai, maar het geeft wel aan dat het een stabiele club is. Na de zesde plek van vorig seizoen had VV IJmuiden aan begin van deze competitiejaargang de wind flink tegen. Met interim-trainer David Zonneveld is de weg omhoog weer gevonden. ‘Hij wilde ons als oud-speler graag uit de brand helpen en we zijn met onze jonge groep ook echt beter gaan voetballen’, aldus René. Hij is dan ook vol vertrouwen dat het dit seizoen gaat lukken om het derde klasseschap te behouden. Volgens René, tevens sinds enkele jaren secretaris in het vernieuwde bestuur, zit IJmuiden op veel fronten in de lift. Zo is de club gegroeid naar over de achthonderd leden en wordt het niveau bij de jeugd en zeker ook de omvangrijke meiden-vrouwenafdeling steeds hoger. Meedoen om de prijzen en een keer de stap maken naar de tweede klasse is in zijn optiek een mooi streven voor de toekomst, maar munten zullen er bij deze missie niet aan te pas komen.

1000066866.jpg

Foto: Marcello Geerts / 433 MAGAZINE © 22-02-2024

Naast VV IJmuiden is René ook Ajax-supporter. Zijn liefde voor eerst genoemde club wint het dit seizoen erg vaak en dat heeft ook (deels) te maken met de heerlijke sfeer bij VV IJmuiden. ‘Het is hier in de kantine altijd zo gezellig. Zelfs mensen van andere verenigingen komen voor de derde helft deze kant op.’ Ook zelfs in de doorgaans op sportcomplexen rustige eindejaarsperiode bruiste het bij VV IJmuiden. De animo voor een zaaltoernooi was zo groot dat er twee dagen mee gevuld konden worden. Bij de start van het nieuwe jaar was het meteen weer feest op de club met voetbal- en hockeywedstrijden tegen KHC Strawberries. Bij VV IJmuiden hechten ze immers veel waarde aan goede buren. Het jaarlijkse hoogtepunt is volgens René het groot, opgezette familietoernooi waar ook veel mensen van buiten de club voor inschrijven. Met Pasen zijn de voetballiefhebbers dit jaar welkom voor een mooi, nieuw toernooi met allure. Het moge duidelijk zijn: wanneer je fan bent van VV IJmuiden kan je ook buiten de vaste wedstrijden op de zaterdag het hele jaar op de club terecht. De kans dat je René dan ook langs de lijn, in de bestuurskamer of elders op het complex aantreft is levensgroot.

1000066820.jpg

1000066823.jpg
Bron: www.433magazine.nl © 18-02-2024
Delen

Lees meer over:
#Sportpark Schoonenberg

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!