V.V. IJmuiden 1 - R.K. EDO (zon) 1 3-2 (rust 0-1)

V.V. IJmuiden 1 - R.K. EDO (zon) 1 3-2 (rust 0-1)

10 september 2022 19:30

René van der Plas - Bron: www.vvijmuiden.nl © 10-09-2022

2e wedstrijd poulefase, groep 2 21.
KNVB Amateurs Districtsbeker West I 2022-2023,

V.V. IJmuiden 1 ⚽ R.K. EDO (zon) 1 3-2 (rust 0-1) 

Op zaterdag 10 september 2022 floot scheidsrechter R. Sulaiman om 17:05 uur op Sportpark Schoonenberg af voor de derde wedstrijd in poule 2 21. Afgelopen zondag had VSV (zon) 1 al gewonnen in De Goorn (gemeente Avenhorn) tegen RK EDO (zon) 1. VSV won met 1-4. S.V. Meervogels'31 en V.V. IJmuiden kruisten op dinsdag 6 september 2022 de degens in het BUKO Station en V.V. IJmuiden won de "uitwedstrijd"  met 0-2 door 2 goals van Özan Kutlu.

V.V. IJmuiden begon de wedstrijd met dien verstande dat zij, bij een overwinning, minimaal voor een halve dag de koppositie in groep 2 21 in de KNVB DIstrictsbeker in handen zou hebben. De tegenstander uit De Goorn wilde echter niet meewerken en was in het begin wat sterker in tè hoge gras. De eerste kans van de wedstrijd was voor R.K. EDO, maar daar bleef het bij. Daarna was het de beurt aan V.V. IJmuiden waar Daan Heinemeijer het probeerde, maar hij vond de goede keeper van R.K. EDO op zijn weg. In de 20 min. was er eerst een kopbal bij de 1e paal, gegeven vanaf de linkerkant. Danny Does redde echter uitstekend. Na de spelhervatting van de V.V. IJmuiden-goalie leed de thuisploeg onnodig balverlies en opende Dave de Mol in de 23e minuut de score voor de gasten. 0-1 voor R.K. EDO

V.V. IJmuiden liet het hier bij en kwam een paar keer met een goeie tegenaanval. Er was 2 keer een grote kans voor Mathijs Veltman. De laatste mogelijk speelde Mathijs de bal iets te ver voor zich uit en kon hij net niet de bal over de uitstekende R.K. EDO-doelman stiften. Kort daarna een cornet genomen door Özan Kutlu. Uit deze corner kwam Mathijs Veltman met een keihard schot vanuit de hoek 16 meter in de linkerhoek, maar deze keer stond een verdedige in de weg om het schot te parreren. In pakweg de 30e minuut was er een prima actie van Ben Bakker jr. vanaf links. Ben trok naar binnen en was 2 verdedigers te snel af. Zijn schot in de rechterhoek mist echter kracht. Het was wederom R.K. EDO dat op kwam zetten. Een vrije trap van R.K. EDO vanuit de hoek 16-metergebied keek Danny Does over. V.V. IJmuiden was echter wel gewaarschuwd. In de 33e minuut verdedigde "Good Old" Mike Kries goed uit naar Nick van der Meer. In plaats "Kries-Cross" kwam Nick van der Meer met een uitstekende crosspass op Ben Bakker. Er volgt direct een interceptie van R.K. EDO dat snel omschakelde, maar het schot van de tegenstander ging hoog over. Daarop krijgt uit de tegenaanval Daan Heinemeijer de bal en hij speelt op Özan Kutlu die vervolgens Mathijs Veltman bedient. Het schot van Mathijs wordt door de doelman van R.K. EDO tot een hoekschop verwerkt. De corner die hieruit volgt levert niks op. Mike Kries krijgt -gehinderd door 2 verdedigers van R.K. EDO- de bal niet goed op zijn hoofd om een doelpunt te maken. Vervolgens een tegenaanval, maar Danny Does maakt een goede redding.

Daarna in de 37e minuut een goeie bal van Mathijs Veltman op het middenveld, de voortzetting van Özan Kutlu is onvoldoende. Daarna een aanval over 4 schijven... Daan Heinemeijer op Ben Bakker en vervolgens gaat de bal naar Mathijs Veltman. De voorzet op Julian Jansen is goed, maar de inzet van Julian Jansen is te zacht en de verdedigers blokkeren zijn schot. We schrijven de 42e minuut en een minuut later is het wederom Julian Jansen met een 100% opgelegde kans. Hij had moeten scoren, maar doet dit helaas niet. Kort daarna wordt de hardwerkende, maar ongelukkige Julian Jansen geblokt. Geel voor R.K. EDO. De vrije trap van V.V. IJmuiden levert vervolgens niets op. Daarna een tegenaanval van de Avenhorners, maar ook deze aanval leidt niet tot een grote kans. Daarna nog een grote kans van Mathijs Veltman vanuit de hoek 16-metergebied. Wederom een redding van de goede Westfriese doelman. De tegenstoot hieruit levert een goede redding op voor rust. De beide teams gaan rusten met de score van 0-1 in het voordeel van R.K. EDO.

In de 2e helft Wago Matitaishvili erin en Julian Jansen eruit. Ayman Marbus komt erin voor Justin Balm. V.V. IJmuiden speelt te gehaast en ook te slordig. Balverlies en misverstanden plus wat irritaties leiden niet tot "the drive" die nodig is om de achterstand om te buigen. Sterker nog het is Jeffrey Prinsse die keeper Danny Does moet helpen om erger te voorkomen. In de 65e minuut een prima aanval van V.V. IJmuiden vanaf de zijkant. Kopbal van Wago Matitaishvili, maar de bal wordt gepakt door de keeper. In de 70e minuut een tegenstoot van R.K. EDO en de tegenstander maakt vooralsnog de 0-2

V.V. IJmuiden rechte de rug en stroopte de mouwen op. Een mooie steekbal van Nick van der Meer op Özan Kutlu wordt door de laatste voorgegeven, maar de kopbal gaat naast. De zeer ervaren Mike Kries en de goed spelende Ben Bakker werden vervangen door Rory Blanken en Daan Gravemaker. Er kwam nieuw bloed in het team en ook nieuw elan. Een onoverzichtelijke situatie voor de goal werd wederom tot 2 keer toe gepareerd door de goalie van R.K. EDO, maar het was toch Wago Matitaishvili die de terechte 1-2 scoorde.   

In de 75e minuut een voorzet van Wago Matitaishvili en een kopbal van Ayman Marbus op de paal, de terugkerende bal valt vervolgens wederom op de paal en het is alle hens aan dek voor de Westfriezen. Een mooie steekpas van Wago Matitaishvili op de onverwoestbare Daan Gravemaker leidt de 2-2 in van Ayman Marbus die scoort. Wie dacht dat V.V. IJmuiden het zou laten bij een gelijkspel had het mis. In de 83e minuut wordt een uitstekende voorzet van Nick van der Meer door Ayman Marbus afgerond. 3-2 voor V.V. IJmuiden. Dit was het signaal voor coach Brian Tevreden om Özan Kutlu te vervangen voor Luc Rutten en om zo de zege veilig te stellen. Wederom 3 punten voor V.V. IJmuiden in de KNVB Districtsbeker. Matchwinner was Ayman Marbus met 2 goals. De goed leidende scheidsrechter R. Sulaiman gaf 1 keer geel aan Mike Kries van V.V. IJmuiden. Thijmen Reus & Ted Hart (beiden R.K. EDO) kregen tevens een gele prent.

Zaterdag 17 september 2022 is om 17:00 uur VSV (zon) de tegenstander en is V.V. IJmuiden te gast op Sportpark "De Hofgeest" in Velserbroek. De winnaar van deze onderlinge wedstrijd gaat sowieso door. Bij een gelijkspel zal VSV op basis van een aanmerkelijk beter doelsaldo door bekeren.

Trainer Brian Tevreden speelde met het volgende team:

Danny Does;
Nick van der Meer;
Jeffrey Prinsse;
Mike Kries (Rory Blanken);
Arben Westmaas; 
Justin Balm (Ayman Marbus);
Mathijs Veltman;
Daan Heinemeijer; 
Özan Kutlu  (Luc Rutten);
Julian Jansen (Wago Matitaishvili);
Ben Bakker jr. (Daan Gravemaker).


IJmuiden_-_RKEDO.jpg
Delen

Lees meer over:
#KNVB Districtsbeker #vvijmuiden1

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!