17 september 2022: V.S.V. 1 (zon) - V.V. IJmuiden 1

16 september 2022 22:00

René van der Plas - Bron: www.vvijmuiden.nl © 13-09-2022

KNVB Amateurs Districtsbeker West I 2022-2023, poulefase, groep 2 21

De Velseroorder Sport Vereniging uit 1912 is voor V.V. IJmuiden geen onbekende tegenstander. De Velserbroekers en V.V. IJmuiden zijn geregeld tegenstanders van elkaar op toernooien, in de MidWest Cup of bij vriendschappelijke oefenwedstrijden. Echter V.V. IJmuiden heeft meer te maken met VSV zaterdag (als tegenstander), dan met VSV zondag. VSV zaterdag werd afgelopen seizoen afgetekend kampioen in de 4e klasse C met een puntentotaal van 65 punten uit 24 wedstrijden en een doelsaldo van 91 doelpunten voor en 25 doelpunten tegen. Terecht dat de equipe van Paul Meinders uitkomt in de 3e Klasse B, waar zij op grond van de resultaten in het verleden ook horen.

De tegenstander in de 1e ronde van de KNVB-Districtsbeker is echter niet VSV zaterdag, maar VSV zondag.
VSV zondag had een ontzettend goed jaar achter de rug, dat resulteerde in een mooie 3e plaats in de 3e Klasse C met 55 punten uit 24 wedstrijden. Het team van het scheidend trainersduo David Zonneveld en zijn assistent Henny Meijer behaalde daarmee een plaats in de nacompetitie. Echter in de nacompetitie werd na penalty's verloren van het IJsselsteinse VVIJ, nadat de reguliere uitslag 1-1 was (doelpuntenmaker VSV: Bart Boogaard). Het nieuwe seizoen wordt VSV zondag geleid door Tim Joon. VSV zondag komt tevens weer uit in dezelfde klasse in het nieuwe seizoen, wederom de 3e Klasse C.

Beker - 1e ronde / poulefase 2020-2021
In de beker was VSV zondag ingedeeld bij Limmen, Onze Gezellen uit Haarlem-Noord en Alkmaarsche Boys. In Groep 3 16. Er werd 2 keer gewonnen en 1 keer gelijkgespeeld.
De 1e wedstrijd speelde VSV zondag bij Limmen. Uitslag VSV - Limmen 1-1.
De 2e wedstrijd werd gewonnen. Thuis op Sportpark "De Hofgeest" won VSV van Alkmaarsche Boys met 5-4.
De 3e wedstrijd won VSV zondag met 1-6 van Onze Gezellen. De doelpuntenmakers waren 2x Meijer, 2x Blom en 2x Hillenaar).
VSV zondag werd groepswinnaar en bekerde dus verder.

Beker - Knock-out fase
In de 1e ronde van de knock-out fase werd er gewonnen van JOS Watergraafsmeer (zaterdag) met 5-2.
In de 2e ronde verloor VSV van RKAV Volendam met 1-3 en lag dus daarna uit de beker (doelpuntenmaker VSV: Tim Sewalt). Geen schande voor een 3e Klasser tegen een topper uit de zaterdag Hoofdklasse B. Kortom VSV is een echte cupfighter.

Dit seizoen won VSV zondag (net als V.V. IJmuiden overigens) de eerste 2 wedstrijden in de KNVB-Districtsbeker. Uit bij R.K. EDO werd met 1-4 gewonnen en thuis tegen S.V. Meervogels was de equipe van Tim Joon met 4-0 te sterk. In de MidWest Cup speelde VSV met 1-1 gelijk tegen F.C. Haarlem-Kennemerland en ook met 1-1 gelijk tegen R.K.V.V. DEM (zat). Tegen het Haarlemse Schoten werd met 0-1 gewonnen.

V.V. IJmuiden won "thuis" met 0-2 van S.V. Meervogels (zon). Deze wedstrijd was verplaatst en omgedraaid. Er werd gespeeld op het kunstgras in het BUKO Stadion. V.V. IJmuiden won door 2 doelpunten van Özan Kutlus. Op 10 september 2022 won V.V. IJmuiden door veerkracht en onverzettelijkheid van R.K. EDO (zon) met 3-2 (na een 0-2 achterstand). Doelpuntenmakers waren Wago Matitaishvili (1x) en Ayman Marbus (2x). In de MidWest Cup speelde V.V. IJmuiden de 1e wedstrijd uit tegen S.V. United-DAVO (1-1 gelijk). De 2e wedstrijd was thuis tegen V.V. Waterloo (3-2 winst). De doelpuntenmakers waren Kutlu, Gravemaker & Veltman.

VSV_-_IJmuiden.jpg

#KNVB #KNVB Districtsbeker #vvijmuiden1