V.V. IJmuiden 1 - Waterloo 1 3-2 (rust 2-0)

14 september 2022 8:00

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 14-09-2022

2e wedstrijd, poulefase MidWest Cup (Poule F)

Op dinsdag 13 september 2022 stond de 2e wedstrijd in de MidWest Cup op het programma. De wedstrijd was in verband met de Champions League-wedstrijd tussen Liverpool FC en AFC Ajax vervroegd naar 19:30 uur. De wedstrijd vond plaats op gras en stond onder leiding van arbiter Enrico Does.

Justin Balm en Daan Heinemeijer waren niet geheel fit en kregen rust, maar waren wel aanwezig om hun team aan te moedigen en te ondersteunen. V.V. IJmuiden en Waterloo maakten er direct na het fluitsignaal een lekkere pot van en van niveauverschil tussen 3e klasse en 4e klasse was geen sprake. Nee, in tegendeel het was Waterloo die zich van zijn goede kant liet zien en zeker niet onder deed voor de buren van de Tolsduinerlaan. Sterker nog, V.V. IJmuiden had het moeilijk tegen de buren.

De wedstrijd ging erg op en neer en tot grote kansen kwam het niet in de beginfase. In de 20e minuut was er een goed schot vanuit rechterhoek 16-meter op het doel van Danny Does, maar de IJmuiden-goalie pareerde het schot goed. Waterloo onder leiding van spelmaker Raoul van den Berghe speelde verrassend sterk, maar tot echte grote kansen leidde het echter niet. Het was pas rond de 35e minuut dat V.V. IJmuiden zijn eerste grote kans kreeg. Özan Kutlu kreeg vanuit het middenveld de bal aangespeeld naar de rechterhoek 16-metergebied. Zijn geplaatste schot met een mooie curve ging maar net over bij de Waterloo-keeper. Daarna was het de beurt aan Vincent Kok die een 100% kans kreeg, maar ook hij miste. Op slag van rust was het echter V.V  IJmuiden die wat geflatteerd aan de leiding kwam. De al na 30 minuten ingevallen Daan Gravemaker ging een combinatie aan met Özan Kutlu en de laatste scoorde de 1-0. Kort daarna kreeg Wago Matitaishvili de bal die Özan Kutlu in de diepte vond. De breedte pass op de vrij lopende Daan Gravemaker was een makkie. De knal van Daan was onhoudbaar voor de keeper van Waterloo. 2-0 en kort na deze score floot de strak leidende en uiterst correct fluitende scheidsrechter Does af.

Na de thee flink wat wissels aan de kant van V.V. IJmuiden, maar Waterloo liet wederom zien dat de twee overwinningen in de KNVB Districtsbeker tegen respectievelijk A.S.V. Sloterdijk en tegen C.V. Wieringermeer beslist geen incidenten waren. Toch gaf de V.V  IJmuiden-verdediging geen krimp en consolideerde de 2-0 voorsprong. In de 60e minuut gaf scheidsrechter Does direct rood na een overtreding van een speler van Waterloo,. Niet de aard van de overtreding was de reden van de rode kaart, maar de speler in kwestie vond het nodig om dingen te roepen, die niet op een voetbalveld thuis horen. Waterloo stond dus verder met 10 man op het veld. De sfeer in het veld kwam de rode kaart niet ten goede, maar Waterloo wist ook dat er wellicht 1 punt, dan wel 3 punten te halen waren op Sportpark Schoonenberg. Een schepje er bovenop zou wellicht voor Waterloo tot het gewenste resultaat kunnen leiden.

Scheidsrechter Does gaf nog een aantal gele kaarten voor overtredingen en commentaar in het veld, maar liet de wedstrijd zeker niet uit de hand lopen. V.V. IJmuiden controleerde de wedstrijd en helemaal nadat Mathijs Veltman de 3-0 in schoot uit een strafschop. De wedstrijd leek beslist en voor de buren van de Waterloolaan als een nachtkaars uit te gaan. Toch maakte Waterloo nog 3-1 en 2 minuten later uit een penalty 3-2. Het had nog 3-3 kunnen worden, want V.V. IJmuiden was het kwijt na de 3-0. Gescoord werd er echter niet meer na de 3-2 en dit was dus de eindstand.

Voor trainer Roy Kloes toch wel een domper en ook de technische staf van V.V. IJmuiden was allerminst blij met het terug in de wedstrijd laten komen van de tegenstander na een wat geflatteerde 3-0 voorsprong, die bijna na 90 minuten voetbal was weg gegeven. Blij met de zege en terecht minder blij met de uitvoering, hoewel de staf nu wel goed inzicht krijgt waar het op bepaalde momenten en in bepaalde situaties niet goed gaat.

Op zaterdag 17 september 2022 moeten de beide buren op zaterdag spelen voor de KNVB Districtsbeker. Beide teams zijn nog ongeslagen.

Waterloo moet uit naar Opperdoes voor een wedstrijd tegen de plaatselijke voetbalvereniging. Om 14:30 uur wordt in Westfriesland afgetrapt. Waterloo heeft aan een gelijkspel voldoende om door te gaan in de beker, want zij hebben 6 punten uit 2 wedstrijden. Opperdoes heeft thans 4 punten uit 2 wedstrijden behaald en staat 2e in de poule. Wieringermeer en Sloterdijk spelen in de poule nog om "des keizers baard".

V.V. IJmuiden moet om 17:00 uur op Sportpark "De Hofgeest" in Velserbroek spelen tegen de zondag van VSV. Beide teams zijn nog ongeslagen in hun groep, maar het doelsaldo van het sterke VSV is aanmerkelijk beter. R.K. EDO en S.V. Meervogels'31 spelen nergens meer om en zullen zeker de wedstrijd benaderen als een welkome oefenwedstrijd. Wederom een derby dus, maar het zal voor V.V. IJmuiden lastig worden om het sterke team van Tim Joon te verslaan. Maar niets is onmogelijk en zo ook niet in de Velserbroekpolder.

Na afloop van de wedstrijd is er een muzikale omlijsting met een zanger en een deejay. Kortom niets wordt aan het toeval overgelaten om de toeschouwers wat te bieden.

De volgende wedstrijd (de 3e wedstrijd in een reeks van 3) in het kader van de MidWest Cup is thuis tegen SVW'27 op ons vertrouwde Sportpark Schoonenberg.

Dinsdag 20-09-22:
V.V. IJmuiden 1 ⚽ SVW'27 1
Aanvang 20:15 uur op Sportpark Schoonenberg, Tolsduinerlaan 8, 1981 EG Velsen-Zuid.

#ViH MidWestCup #Voetbal in Haarlem #vvijmuiden1