H.S.V. Wasmeer 1 - A.S.V. Wartburgia 1 0-4 (rust 0-1)

4 september 2022 18:00

René van der Plas - Bron: Het Amsterdamsche Voetbal © 04-09-2022

V.V. IJmuiden-opponent Wartburgia won zaterdag 3 september 2022 vrij eenvoudig van Wasmeer in de KNVB Districtsbeker. Wartburgia komt net als V.V. IJmuiden komend seizoen uit in de zaterdag 3e Klasse B van district West I. Beide ploegen komen elkaar in de 1e speelronde tegen.

De bekerwedstrijd tussen de kersverse promovendus naar de derde klasse, Wasmeer en het al jarenlang hoog eindigende Wartburgia was een interessante krachtmeting aan het begin van het seizoen. Beide ploegen misten een aantal vaste krachten en het was een bloedhete middag op het kunstgras.

Wartburgia zette vanaf het begin hoog druk en dat leidde tot wat goede kansen. In de 17e minuut gaf Jacco Fijnheer goed voor en kon gelegenheidsspits Niek Remijn intikken. Wartburgia bleef het beste van het spel houden maar was weinig effectief. Wasmeer bezat weinig stootkracht voorin en kwam niet verder dan een knal op de lat.

In de tweede helft lieten de Amsterdammers zich wat terugzakken en kwamen er met een paar snelle tegenstoten uit. Na een afgeslagen aanval van Wasmeer bracht David van Paridon razendsnel bij Dylan van Dam die opende op Rutger Takken. Na zijn voorzet op maat kon Milan Besselink afdrukken. Mooi combinatiespel dat de nieuwe coach Tijn Hammer met genoegen moet hebben gadeslagen.

Uit een vrijwel identieke situatie kon een paar minuten later de opkomende Jesse Bollen rustig voorgeven en was Remijn opnieuw trefzeker. Het slotakkoord was voor Gijs Oostermeijer die na een goed uitgevoerde 1-2 door het centrum goed doorliep en de Wasmeer keeper kansloos liet en voor de 0-4 eindstand tekende. Volgende week treft Wartburgia het tweede elftal van de Ajax amateurs in de beker.

DSC_1674-660x330.jpeg

Tekst en foto: Frank van Paridon