V.S.V. (zon) 1 - V.V. IJmuiden 1 2-2 (rust 1-1)

V.S.V. (zon) 1 - V.V. IJmuiden 1 2-2 (rust 1-1)

17 september 2022 19:30

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 17-09-2022

3e wedstrijd poulefase, groep 2 21.
KNVB Amateurs Districtsbeker West I 2022-2023,

Onder herfstige omstandigheden werd  op zaterdag 17 september 2022 de laatste wedstrijd in de poulefase gespeeld voor de KNVB Districtsbeker. De KNVB-beker die V.S.V. in 1938 op het allerhoogste niveau in 1938 wist te winnen na winst op het Apeldoornse A.G.O.V.V.. met 4-1 op het veld van U.V.V..

De wedstrijd op Sportpark "De Hofgeest" in Velserbroek tussen V.S.V. (zon) 1 en V.V. IJmuiden 1 stond onder leiding van scheidsrechter T.H. Groot. De arbiter floot om 17:00 uur af voor het beginsignaal voor een wedstrijd die beheerst werd door de natuurlijke elementen wind, buien en af en toe een herfstzonnetje.

V.S.V. (zon) en V.V. IJmuiden hadden direct de intentie om er een mooie wedstrijd van te maken. Bovendien stond er veel op het spel. Beide teams hadden de eerste en tweede wedstrijd gewonnen van R.K. EDO en S.V. Meervogels'31. V..S.V. (zon) had met 1-4 van R.K. EDO gewonnen en ook S.V. Meervogels'31 werd met een overwinning aan de zegekar gebonden (4-0). V.V. IJmuiden won met 0-2 van S.V Meervogels'31 en met 3-2 van R.K. EDO. De situatie in de poule was daarmee ook duidelijk. V.V. IJmuiden moest winnen om door te bekeren. Voor V.S.V. (zon) was een gelijkspel voldoende.

Al na 5 minuten was er een gevaarlijke aanval over de linkerflank van V.S.V. en lag de bal achter V.V. IJmuiden-keeper Danny Does. Doelpuntenmzaker was Moreno Blom. V.V. IJmuiden was niet echt geïmponeerd door deze vroege tegengoal. Met een goede opbouw van achteruit door Floyd Hille en Nick van der Meer, via de backs Arben Westmaas (links) en Jeffry Prinsse (rechts) probeerde V.V. iJmuiden goed combinerend Justin Balm, captain Daan Heinemeijer en Mathijs Veltman te bereiken. Op links moest Joshua Dominggus voor de diepgang zorgen en de handige handenbinder Özan Kutlu had een meer vrijere rol op het middenveld met vanuit het midden de opening naar de rechterkant. Wago Matitaishvili, de spits met Georgische roots, moest het centrale duo van V.S.V. (zon) achterin bezighouden. De spelopvatting van V.V. IJmuiden 1 was duidelijk en de structuur in het spel wordt ook voor de toeschouwers en uiteraard voor de V.V. IJmuiden-supporter steeds meer duidelijk.

V.V. IJmuiden nam al snel het initiatief van de gastheren over. Er ontwikkelde zich direct een aantrekkelijk duel. Waar je normaal bij een derby veel emoties, onderlinge irritaties en veel power kunt verwachten, was dit een wedstrijd waar het goede veldspel van beide teams de boventoon voerde. Maar er was daarbij veel inzet en mannelijk voetbal werd niet geschuwd. 

Na ongeveer een 25 minuten krijgt de handige Özan Kutlu de bal vanuit het middenveld aangespeeld na een combinatie tussen Mathijs Veltman en Daan Heinemeijer en hij schiet de bal vanaf de rechterkant vanuit de hoek 16-metergebied in de hoek.

Daarna ontwikkelt het spel zich weer op het middenveld. Jeffrey Prinsse krijgt de bal vanuit een verdedigende situatie en stoomt met zevenmijlslaarzen op naar het 16-metergebied van V.S.V.. De spelers van zowel V.S.V. als van V.V. IJmuiden kunnen hem niet bijbenen en de spelers van V.V. IJmuiden zien ook geen mogelijkheid om zich bij Jeffrey aan te bieden, dan wel vrij te lopen. Erg jammer. Kort daarna vangt de verdediging van V.V. IJmuiden de bal op en krijgt Floyd Hille de bal en hij ziet V.S.V.-keeper Roy van der Aar ver voor zijn doel staan, de bal krijgt van eigen helft wind mee en de hoge bal gaat maar net over. Dit schot had een doelpunt verdiend. Daarna een combinatie op het middenveld en Joshua Dominggus krijgt via een steekpass de bal mee en verschijnt één-op-één voor de keeper. Een 100% kans, maar helaas weet Joshua deze enorme kans niet af te maken. Toch deed V.S.V. ook genoeg terug, maar scoorden de aanvallen van de Velserbroekers  telkens op de verdediging van V.V. IJmuiden of op keeper Danny Does. De 1e helft was zeer onderhoudend en V.V. IJmuiden was licht in het voordeel.

In de rust is het weer begonnen te regenen en ook in de 2e helft zijn het vooral regenbuien die het duel domineren. V.S.V. is in de 2e helft sterker dan V.V IJmuiden. V.S.V. maakt via Joey Meijer op 2-1 en komt gezien hun anavalsdrang in de 2e helft terecht voorsprong. Maar ook V.V. IJmuiden komt toch af en toe tot een aanval, maar de verhoudingen zijn gedraaid in de 2e helft. Justin Balm loopt tegen een domme 2e gele kaart aan en V.V. IJmuiden komt met 10 man te staan. De dribbelkoning van V.V.IJmuiden Özan Kutlu weet zich aan de rechterkant van het veld te omdoen van 2 verdedigers van V.S.V. en wordt gevloerd door een verdediger van V.S.V.. Scheidsrechter Groot fluit voor een penalty en Mathijs Veltman eist de bal op en legt aan en schiet de bal strak in de rechterbenedenhoek. De keeper duikt de andere hoek in.

Zie filmpje onder (bron: Edwin Eefting):

https://youtu.be/XSPnHbSDMxo

De stand is 2-2 en het weer heeft steeds meer invloed op het spel en ook de accu's van beide teams beginnen leeg te raken. Vlak voor het eindsignaal had Danny de Jong namens V.S.V. de 3-2 op zijn schoen, toen Danny Does hem een cadeautje aanbod. Doelman Does herstelde echter zijn eigen fout

Arbiter Groot fluit af en de natgeregende spelers spoeden zich naar de kleedkamers. Het publiek langs de lijn en op de tribune haast zich naar de kantine voor de 3e helft en het feest na afloop. Het zonnetje begint ook weer door te breken en V.V. IJmuiden-trainer Brian Tevreden staat na afloop Rinus van der Lugt van de IJmuider Courant / Haarlems Dagblad, langs de  lijn, te woord. Zoals het hoort.

Het elftal van de Velseroorder Sport Verenigin bekert verder. Binnenkort zal uit de koker komen tegen wie V.S.V. in de knock-out fase zal uitkomen.

V.S.V. - V.V. IJmuiden 2-2
 
 5. Moreno Blom 1-0,
25. Özan Kutlu 1-1,
65. Joey Meijer 2-1,
77. Mathijs Veltman 2-2 (pen).
 
Brian Tevreden begon met V.V. IJmuiden 1 met de volgende 11 spelers aan de aftrap:

1. Danny Does
2. Jeffrey Prinsse
3. Nick van der Meer
4. Floyd Hille
5. Arben Westmaas
6. Justin Balm
7. Daan Heinemeijer ©
8. Mathijs Veldman
9. Özan Kutlu
10. Wago Matitaishvili
11. Joshua Dominggus

De bank was bij aanvang van de match:
12. Ben Bakker
13. Ayman Marbus
14. Daan Gravemaker
15. Rory Blanken
17. Quint van Essen

Niet inzetbaar waren:
Stan Eefting kreeg rust (hamstring)
Ahmed Otman is nog herstellende van een schouderblessure.

Hieronder de eindstand in de groepsfase van de KNVB-Districtsbeker, poule 2 21.

Eindstrand_KNVB_Districtsbeker_Poule_2_21.jpg

Hieronder een aantal foto's van het derby-feest na afloop van de bekermatch V.S.V (zon) 1 en V.V. IJmuiden 1. Niet alleen V.S.V. (zon) en V.V. IJmuiden waren van de partij, maar ook speelsters van V.V. IJmuiden VR1 en leden van de selecties van V.S.V. (zat), IJ.V.V. Stormvogels en v.v. Waterloo.

20220917_230006.jpg

© 17-09-2022 Foto René van der Plas (V.V. IJmuiden)

20220917_230004.jpg

© 17-09-2022 Foto René van der Plas (V.V. IJmuiden)

20220917_225953.jpg

© 17-09-2022 Foto René van der Plas (V.V. IJmuiden)

20220917_225947.jpg

© 17-09-2022 Foto René van der Plas (V.V. IJmuiden)

20220917_225915.jpg

© 17-09-2022 Foto René van der Plas (V.V. IJmuiden)

20220917_225906.jpg

© 17-09-2022 Foto René van der Plas (V.V. IJmuiden)
Delen

Lees meer over:
#KNVB Districtsbeker #vvijmuiden1

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!