V.S.V. ten koste van V.V. IJmuiden door naar de tweede bekerronde door een beter doelsaldo

V.S.V. ten koste van V.V. IJmuiden door naar de tweede bekerronde door een beter doelsaldo

18 september 2022 10:30


Uit de IJmuider Courant van maandag 19 september 2022.

Er stond iets op het spel afgelopen zaterdag in het treffen tussen V.S.V en V.V. IJmuiden. Beide ploegen hadden de maximale score uit twee duels gehaald. Het onderlinge duel kende echter geen winnaar (2-2), maar omdat V.S.V. een beter doelsaldo had plaatste de ploeg van trainer Tim Joon zich voor de volgende bekerronde.

Dat de spelers van de thuisploeg niet echt tevreden waren met het bereiken van de volgende ronde, bleek wel uit het feit dat niemand met opgeheven handen het veld verliet. De teleurstelling van het gelijke spel overheerste, vooral omdat VSV over het algemeen de ploeg was die het meeste aanspraak op de zege mocht maken.
 
Het vertrek van de schotvaardige spits Malcolm Meijer naar AFC’34 heeft Joon echter nog niet kunnen oplossen. Vervanger Joey Meijer werkte zich uit de naad, maakte ook de 2-1, maar mist toch nog het killersinstinct van zijn voorganger.
 
Bij IJmuiden heeft trainer Brian Tevreden kans gezien zijn ploeg weer aan het spelen te krijgen. Ten opzichte van het vorige seizoen kent de ploeg nauwelijks nieuwe gezichten, maar het plezier en de onverzettelijkheid die kenmerkend is voor de bezoekers heeft Tevreden er toch weer weten in te slijpen. ,,Ik hoor het van meerdere kanten”, erkende de trainer na afloop. ,,En dat doet mij goed. Maar toch spelen wij nog niet wat ik voor ogen heb. Ik wil dominant spelen, druk zetten naar voren. Op de momenten dat wij op achterstand kwamen en probeerden gelijk te maken lukte het ons wel, maar als wij daar in geslaagd waren speelden wij toch weer reactievoetbal. Dat zal er uit moeten, maar heeft wel tijd nodig.”
 
Veel tijd heeft Tevreden echter niet want zaterdag begint de competitie en IJmuiden start met de zware uitwedstrijd tegen Wartburgia.
 
VSV trainer Tim Joon lijkt iets verder te zijn met de ontwikkeling van zijn elftal. De ploeg was het meest in balbezit, maar speelde nog te gehaast en onzorgvuldig.
 
De van VVSB overgekomen Gino Demon kon verdedigend op weinig fouten betrapt worden, maar in de opbouw was hij niet echt gelukkig met zijn passes. Te vaak probeerde hij met een crosspass de flanken te bereiken, wat meestal balverlies tot gevolg had, in plaats van voor een simpele oplossing te zoeken en zijn middenvelders aan te spelen.
 
De enige keer dat deze speler in verdedigend opzicht wel in de fout ging, was toen hij Ozan Kutlu aan zijn shirtje trok en Mathijs Veldman vanaf de strafschopstip de 2-2 mocht inschieten.
 
Vlak voor tijd had Danny de Jong de 3-2 nog binnen moeten schieten toen hij de bal van doelman Danny Does in zijn voeten kreeg geschoten. De sluitpost herstelde zich echter door zijn schot te keren.
 
KNVB Districtsbeker 
 
VSV IJmuiden 2-2
 
5. Moreno Blom 1-0,
25. Özan Kutlu 1-1,
65. Joey Meijer 2-1,
77. Mathijs Veltman 2-2 (pen).
 
Bron: Rinus van der Lugt, www.ijmuidercourant.nl © 18-09-2022 & 19-09-2022

IMG-20220920-WA0005.jpg
Bron: IJmuider Courant
Delen

Lees meer over:
#KNVB Districtsbeker #vvijmuiden1

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!