V.V. IJmuiden VR1 - R.K.V.V. DEM VR1 2-3 (rust 2-2)

19 september 2022 18:00

René van der Plas - www.ijmuiden.nl © 19-09-2022

3e wedstrijd, vrouwen beker zaterdag poulefase Groep 3 30

V.V. IJmuiden VR1 heeft het zichzelf erg moeilijk gemaakt in de beker. Op zaterdag 17 september 2022 stond de laatste bekerwedstrijd op het programma en de wedstrijd tegen R.K.V.V. DEM VR1 moest gewonnen worden om eerste in de groep te worden. Na afloop van de wedstrijd was DEM VR1 de meest gelukkige van de twee. De trainersstaf van DEM stond na afloop aan een biertje met lach van oor tot oor. "Als je zo onterecht wint, maar je wint de wedstrijd wel dan smaakt dat pilsje toch net even lekkerder..."

De wedstrijd tussen V.V. IJmuiden VR1 en R.K.V.V. DEM VR1 stond onder leiding van de uitstekende scheidsrechter W. de Jong. Ook de scheidsrechter van dienst kon na 90 minuten zijn ogen niet geloven. "Als je zo veel beter bent dan je tegenstander, maar je vergeet zelf te scoren dan roep je het onraad over jezelf af..."

Coach Roessink en assistent Aland misten wat basisspelers, maar V.V. IJmuiden VR1 bruist van het talent en ook met de beschikbare spelers zou een positief resultaat (een overwinning) ook gewoon moeten kunnen.

De eerste helft tussen beiden teams ging nog gelijk op. in de 10e minuut rondde Rowan Wijdoogen een voorzet van Tirza Bouwmeester af met een hakballetje. Het doelpunt had veel weg van de iconische hakbal van Rabah Madjer in de Europa Cup 1-finale tussen FC Bayern München en FC Porto op 27 mei 1987. De goal van Madjer ging de hele wereld over, maar helaas voor Rowan waren de camera's van Studio Sport niet aanwezig. Zelfs Rinus van der Lugt van de IJmuider Courant had niet de moeite genomen om deze goal te aanschouwen. Jammer, maar helaas.

V.V. IJmuiden speelde goed in de eerste helft, maar DEM was (nog) gelijkwaardig. Bij V.V. IJmuiden werd de opbouw goed verzorgd door Merel Haasnoot en zij werd bijgestaan achterin door de onverwoestbare Jet Kaptijn en door Lieke Best en op het middenveld was Nuraja Aland op dreef. Daarbij speelt in het team ook nog Tamar van Zelm, die het talent geërfd heeft van opa Herman en vader Carlo.

Spelverdeler Melissa Roessink was niet helemaal fit, maar zou later toch gewoon weer haar minuten maken. In de 40e minuut maakte DEM via een mooie goal de gelijkmaker. Ook Tirza Bouwmeester gaf continu bruikbare voorzetten af en kwam een aantal malen tot een schot, die door de keeper geparreerd werd. Melissa Roesink maakte echter wel de 2-1. DEM maakte daarna 2-2, maar iedereen had wel de indruk dat V.V. IJmuiden deze wedstrijd in eigen huis zou winnen.

In de 2e helft was het V.V. IJmuiden VR1 wat de klok sloeg. De ene na de andere aanval, door goede combinaties en door gebruik te maken van de snelle tegencounter. De bal ging er niet in. Normaal gesproken zijn Lisa Stevens, Fleur de Koning (helaas afwezig) naast Melissa Roesink en Rowan Wijdoogen wel goed voor een paar doelpunten. Helaas stond het vizier deze keer voor de aanvallers en middenvelders van V.V. IJmuiden niet scherp. "The Woman of The Match" was de keeper van DEM VR1. Steeds stond de doelvrouw van DEM in de weg en redde zij de ene na de andere kans. De verslaggever van dienst werd even teruggeroepen naar de bestuurskamer, maar toen hij weer terugkwam hoorde hij dat er ontzettend veel kansen geweest waren. Kennelijk zat er een stukje metaal in de bal en had de keeper van DEM waarschijnlijk magneten in haar keepershandschoenen... Haar geheim zal waarschijnlijk nooit verklapt worden. Na afloop werd er door een official van V.V. IJmuiden nog een lijntje uitgegooid of de DEM-keeper naar V.V. IJmuiden getransfereerd kan worden, maar de technische staf van DEM wenste daar niet over te onderhandelen.

R.K.V.V. DEM VR1 bekert eigenlijk een beetje met meer geluk dan wijsheid verder en V.V. IJmuiden VR1 wordt 2e in de poule en is uitgeschakeld.

Het geluk lag deze keer niet aan de kant van V.V. IJmuiden VR1, maar als de meiden van V.V. IJmuiden VR1 zo goed blijven spelen en ook zoveel kansen blijven creëren dan gaat er in de competitie nog iets moois gebeuren!

Op zaterdag 24 september 2022 spelen de meiden van V.V. IJmuiden VR1 hun eerste competitiewedstrijd. Tegenstander zijn de meiden van Sint Adelbert VR1 uit Egmond-Binnen, aanvang is 12:30 uur.

Foto onder: Madjer na de winnende hakbal in de Eurocupfinale tussen FC Porto en FC Bayern München.

EWPCvc7WkAAZEl5_1.jpeg

#KNVB Districtsbeker #vvijmuidenVR1