20 september 2022: V.V. IJmuiden 1 - S.V.W.'27 1

20 september 2022 8:00

René van der Plas - Bron: www.vvijmuiden.nl © 20-09-2022

1e ronde MidWest Cup poule F.
Lokatie: Sportpark Schoonenberg, Tolsduinerlaan 8, Velsen-Zuid

De derde en laatste tegenstander in de groepsfase van de MidWest Cup is S.V.W. '27. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter (naam).

SVW '27 (Steeds VoorWaarts '27) kwam afgelopen seizoen uit in de 4e Klasse A en zal dit jaar wederom in deze klasse uitkomen. Het vlaggenschip van deze club uit Heerhugowaard was echter de zondag 1. SVW '27 zondag 1 speelde vorig jaar in de 2e Klasse A, maar eindigde teleurstellend als laatste. Vanuit de jeugd (de JO19) was de keuze om te kiezen voor de zondag 1 tanende.

Met ingang van het seizoen 2019-2020 is SVW '27 gestart met het faciliteren van zaterdagvoetbal voor senioren met als belangrijkste reden om de uitstroom van de junioren bij de overgang naar de senioren te minimaliseren. De keuze van de club is destijds een juiste beslissing geweest.

Voor de zondag kon het komend seizoen geen representatief elftal meer op de been worden gebracht. SVW '27 heeft na 95 jaar dus geen zondag 1 meer en men zet als club in op competatief zaterdagvoetbal, met daarbij nog wel recreatief voetbal op de zondag. Kortom bij SVW '27 is het zaterdagvoetbal het devies!

Vorig jaar eindigde SVW'27 (zaterdag) in de middenmoot op een 6e plaats met 39 punten uit 24 wedstrijden in de 4e Klasse A. Always Forward werd in deze afdeling kampioen en komt dit jaar uit in de 3e Klasse A. Trainer is net als afgelopen seizoen Miquel Tjong A Hung. Gezien de potentie van de club zal er worden ingezet op promotie naar de 3e Klasse.

SVW'27 komt in deze editie van de MidWest Cup niet goed uit de verf. In de eerste wedstrijd werd van v.v. Waterloo verloren met 1-3. De tweede wedstrijd tegen S.V. United-DAVO was een waar doelpuntenfestijn en werd met 4-5 verloren.

V.V. IJmuiden
speelde de eerste wedstrijd 1-1 in Haarlem-Schalwijk tegen S.V. United-DAVO. De tweede wedstrijd was een 3-2 overwinning in de Schoonenberg-derby tegen v.v. Waterloo.

De nummers 1 en 2 gaan door naar de knock-out fase van de MidWest Cup. V.V. IJmuiden en S.V. United-DAVO staan 1e en 2e met 4 uit 2 en hebben vooralsnog de beste kaarten in handen om door te gaan naar de volgende ronde. Waterloo staat 3e met 3 uit 2 en SVW'27 staat 4e met 0 uit 2.

midwest-cup-voetbal-in-haarlem-768x432_1.jpg

#ViH MidWestCup #vvijmuiden1