V.V. IJmuiden 1 - S.V.W.'27 1 3-2 (rust: 0-2)

21 september 2022 8:00

René van der Plas - Bron: www.vvijmuiden.nl © 20-09-2022

3e wedstrijd, poulefase MidWest Cup (Poule F)

Op dinsdag 20 september speelde V.V IJmuiden zijn 3e en laatste wedstrijd in de poulefase van de MidWest Cup. De tegenstander was SVW'27 uit Heerhugowaard. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Veronique Ooteman. Na 2 wedstrijden stond V.V. IJmuiden met 4 uit 2 samen met S.V. United-DAVO uit Haarlem-Schalkwijk bovenaan. V.V. IJmuiden had een iets beter doelsaldo dan de Schalkwijkers. Waterloo stond 3e met 3 uit 2 wedstrijden en SVW'27 had nog geen enkel punt gehaald en stond met 0 uit 2 wedstrijden laatste.

Trainer-coach Brian Tevreden begon met de volgende basis-elf aan de wedstrijd:

1. Quint van Essen
2. Ahmed Otman
3. Nick van der Meer
4. Stan Eefting
5. Rory Blanken
6. Ayman Marbus
7. Daan Gravemaker
8. Vincent Kok (C)
9. Julian Jansen
10. Justin Balm
11. Ben Bakker

De wissels waren:

12. Mika Dekker
13. Joshua Dominggus
14. Mike van der Gaag
15. Arben Westmaas
16. Daan Heinemeijer
17. Mathijs Veldman
18. Tony Ulehake

Ozan Kutlu en Wago Matitaishvili speelden beiden niet en deden een lichte training. Floyd Hille en Jeffrey Prinsse waren vanwege werk(zaamheden) niet aanwezig.

Bij V.V. IJmuiden verscheen Amed Otman na een schouderblessure weer aan de aftrap. Voor trainer Brian Tevreden erg lekker aangezien de keuzes achterin wat ruimer worden. Alleen Salah Ait Bouassa is nog langdurig uitgeschakeld met een gebroken enkel.

V.V. IJmuiden keek na 45 minuten tegen een 0-2 achterstand aan via een strafschop en een mooie aanval. V.V. IJmuiden stelde daar echter weinig tegenover en keeper Quint van Essen zorgde er zelf voor dat de voorsprong van SVW'27 niet groter werd. In de 2e helft stelde V.V. IJmuiden pas orde op zaken. De wissels maakten in de 2e helft het verschil. 2 doelpunten van Mathijs Veltman (waaronder een penalty) en in de 87e minuut Mika Dekker zorgde ervoor dat V.V. IJmuiden door gaat in de MidWest Cup en dat de voorbereidingsfase op seizoen 2022-2023 daarmee is afgerond. Vanuit Haarlem-Schalwijk bereikten de toeschouwers het nieuws dat geheel tegen de verhoudingen in Groep F In Waterloo zaterdag 1 ten koste van S.V. United-DAVO doorgaat in de knock-out fase van de MidWest Cup.

De MidWest Cup (en haar voorganger de Haarlem Cup) voorziet nog steeds in de behoefte van een alternatief oefenprogramma in de voorbereidingsfase van de competitie. En daarmee doen we dit fenomeen tekort, want met de knock-out fase, de 16e, 8e, 4e, halve finale en finale is er toch sprake van een alternatieve competitie en hoe meer die finale in zicht komt, des te fanatieker de clubs, spelers en toeschouwers worden om met hun cluppie deze cup te winnen.

Daarbij is de door Voetbal In Haarlem  georganiseerde competitie van de Voetbal in Haarlem O-23 Cup ook een fantastisch initiatief, dat zeker de aandacht via de (sociale) media verdient en zeker ook de aandacht van de toeschouwers langs de velden.

Zodra V.V. IJmuiden weer speelt om de MidWest Cup en/of de Onder 23-Cup dan gaan we daar wederom via onze eigen website www.vvijmuiden.nl en via de V.V. IJmuiden-app / Voetbal Assist aandacht aan schenken.

Foto onder: V.V. IJmuiden-secretaris en V.V. IJmuiden-watcher René van der Plas was vanwege werkzaamheden deze keer verhinderd en schitterde door afwezigheid. Wel aanwezig waren V.V. IJmuiden-supporter Johan Overeem (links), Danny Prinsen (midden) en Riccardo van der Post (links). Danny en Riccardo zijn beiden eigenaar van Voetbal In Haarlem (www.voetbalinhaarlem.nl) en organisatoren van o.a.de MidWest Cup).

IMG-20220920-WA0025.jpg

De Zweedse formatie ABBA zong ooit... 'My, my At Waterloo, Napoleon did surrender..."

De meeste voetbalvolgers gingen ervan uit dat Waterloo haar Waterloo zou vinden op het sportcomplex van United-DAVO in Haarlem-Schalwijk. Niets was minder waar. Vrij verassende (maar Waterloo deed het ook verrassend goed tegen V.V. IJmuiden met een nipt verlies van 3-2) won het team van trainer Roy Kloes van het elftal van S.V. United-DAVO. Derhalve een slechte generale voor de equipe van Chiel Snijder en een puike prestatie van onze buren van de Waterloolaan. Waterloo won met 3-5 via 3 doelpunten van Maher Bada, een goal van Raoul van den Berghe en een doelpunt van Ian Hille. Waterloo zaterdag 1 voelde zich  door dit resultaat fantastisch en gaat net als V.V. IJmuiden door in de knock-out fase van de MidWest Cup.

Waterloo speelt komende zaterdag in de 4e Klasse B de derby tegen SVIJ. SVIJ-trainer Nico van de Berghe is dus gewaarschuwd, maar zal een goed beeld hebben van zijn oude team.

S.V. United-DAVO speelt zaterdag in de 3e Klasse B thuis tegen R.K.S.V. RODA'23 uit Amstelveen-Bovenkerk. Dezelfde competite waar ook V.V. IJmuiden 1 in uit komt.

V.V. IJmuiden sluit me de overwinning van 3-2 op SVW'27 in de poulfase van de MidWest Cup de voorbereiding af. Ongeslagen in zowel de KNVB-Districtsbeker als in de MidWest Cup. In de MidWest Cup gaat V.V. IJmuiden 1 verder en het hoofdstuk KNVB-Districtsbeker is voor seizoen 2022-2023 afgesloten. In de voorbereiding en in de bekercompetitie heeft de technische staf zich een goed beeld kunnen vormen van de stand van zaken van de selectie. Komende zaterdag op 24 september 2022 staat de competitiewedstrijd in de 3e klasse B tegen A.S.V. Wartburgia op het programma. De wedstrijd tegen A.S.V. Wartburgia wordt gespeeld op Sportpark Drieburg, Fizeaustraat 10,  1097 SC Amsterdam en het aanvangstijdstip is 14:00 uur!

Foto onder: De eindstand in poule F van de MidWest Cup met daarbij de namen van de doelpuntenmakers van Waterloo dat zich verder fantastisch voelt op de sociale media.

IMG-20220921-WA0001.jpg

midwest-cup-voetbal-in-haarlem-800x445_1.jpg