Einde van de voorbereiding van V.V. IJmuiden 1

21 september 2022 13:30

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 21-09-2022

De overwinning van V.V. IJmuiden 1 op SWV'27 was de laatste wedstrijd ter voorbereiding op de competitie. Op zaterdag 24 september 2022 gaat de competitie in de 3e klasse B dan eindelijk beginnen met de wedstrijd A.S.V. Wartburgia 1 - V.V. IJmuiden 1.

Met de laatste wedstrijd in de groepsfase van de MidWest Cup eindigt tevens de voorbereiding van V.V. IJmuiden 1 in seizoen 2022-2023. Zaterdag 24 september 2022 speelt V.V. IJmuiden 1 zijn eerste wedstrijd in de 3e klasse B van district West I in Amsterdam tegen A.S.V. Wartburgia.

Maar hoe zag de voorbereiding er qua wedstrijden ook alweer uit?

Even een resumé van de afgelopen 6 weken van de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Op zaterdag 13 augustus 2022 speelde V.V. IJmuiden zijn eerste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen op een bloedhete zomerse dag. Er werd om 11:00 uur afgetrapt op het kunstgras van S.V.IJ. en V.V. IJmuiden won deze wedstrijd met 1-3 en bij rust stond het nog 1-2. Doelpuntenmakers waren Mathijs Veltman (2x) en Mika Dekker (1x).

Op donderdagavond 18 augustus 2022 was R.K.V.V. DSS onze gastheer voo der tweede oefenwedstrijd. V.V. IJmuiden leidde bij rust met 0-3 en de eindstand was 3-3. Salah Ait Bouazza, Daan Gravemaker en Mathijs Veltman waren de doelpuntenmakers.

Daarna stond op dinsdag 23 augustus 2022 de 1e wedstrijd om de MidWest Cup op het programma. Tegenstander is S.V. United-DAVO, met een hoofdrol van de grensrechter van United-DAVO. De eindstand was 1-1 en was bij rust al gehaald. Doelpuntenmaker was Joshua Dominggus die de 1-1 liet aantekenen.

Vervolgens was V.V. IJmuiden 1 te gast op het Zilveren Trawler Toernooi bij IJ.V.V. Stormvogels met deelname van Stormvogels, V.S.V. zaterdag en het 100-jarige R.K.V.V. Velsen. V.V. IJmuiden 1 won zijn eerste wedstrijd met 1-4 van V.S.V. zaterdag, dat onder leiding stond van Paul Meinders. Doelpuntenmakers waren: Özan Kutlu, Floyd Hille en Mathijs Veltman (2x). In de finale gaf V.V. IJmuiden 1 goed partij aan IJ.V.V. Stormvogels en deze wedstrijd ging met 1-0 verloren door een doelpunt van ex-IJmuidenaar Milan van Essen. De eindoverwinning ging naar Stormvogels, maar V.V. IJmuiden behaalde een mooie 2e plaats.

Op dinsdag 6 september 2022 speelde V.V. IJmuiden de 1e wedstrijd in de KNVB-Districtsbeker. Tegenstander op deze dinsdagavond was S.V. Meervogels'31 en V.V. IJmuiden 1 won deze uitwedstrijd in het BUKO Stadion met 0-2 na een ruststand van 0-1. Doelpuntenmaker van de avond was Özan Kutlu met 2 treffers.

Zaterdag 10 september 2022 was R.K. EDO uit de Goorn (gemeente Avenhorn) te gast op Sportpark Schoonenberg voor de 2e wedstrijd in de KNVB-Districtsbeker. V.V. IJmuiden toonde zijn veerkracht in deze wedstrijd tijdens een mooi laatste kwartier. Bij rust stond V.V. IJmuiden 1 achter met 0-1. In de 2e helft stond het al gauw 0-2. Maar V.V. IJmuiden 1 won met 3-2 door doelpunten van Wago Matitaishvili (1x) en Ayman Marbus (2x).

Op dindsdag 13 september 2022 waren de buren van v.v. Waterloo te gast op Sportpark Schoonenberg voor de 2e wedstrijd in het kader van de MidWest Cup. Waterloo gaf V.V. IJmuiden uitstekend partij. Bij rust stond V.V. IJmuiden met 2-0 voor door doelpunten van Özan Kutlu (op aangeven van Daan Gravemaker) en kort daarna Daan Gravemaker (op aangeven van Özan Kutlu). Mathijs Veltman benutte uit een strafschop de 3-0. Waterloo maakte echter door 2 goals (waaronder een penalty) de 3-2.

Op zaterdag 17 september 2022 speelde V.V. IJmuiden 1 op een herfstige dag uit tegen V.S.V. zondag 1 onder leiding van Tim Joon. Het ging om de laatste wedstrijd in de groepsfase van de KNVB-Districtsbeker. Özan Kutlu tekende voor de gelijkmaker 1-1 en Mathijs Veltman maakte in de 2e helft de 2-2 via een penalty. V.S.V. bekert verder, maar V.V. IJmuiden werd gedeeld 1e (beide teams hadden 7 uit 3) en de formatie van Brian Tevreden bekerde op grond van het doelsaldo niet verder.

Op dinsdag 20 september 2022 was dus de laatste partij in de voorbereiding. De laatste groepswedstrijd in de MidWest Cup werd na een 0-2 achterstand in de rust gewonnen door V.V. IJmuiden 1 met 3-2. Tegenstander was S.W.V.'27 uit Heerhugowaard. De doelpuntenmakers waren in de 2e helft Mathijs Veltman (2x, waarvan 1 uit een penalty) en Mika Dekker.

VV_IJmuiden_1_voorbereiding_einde.jpg

#vvijmuiden1