A.S.V. Wartburgia 1 - V.V. IJmuiden 1 7-1 (rust 4-1)

A.S.V. Wartburgia 1 - V.V. IJmuiden 1 7-1 (rust 4-1)

24 september 2022 20:00

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 24-09-2022

1e speelronde 3e klasse B, district West I.

De voorbereiding is voorbij en na afloop van de laatste training op donderdag heeft teammanager Evert de Ronde samen met Mark Hoogendijk een mooie afsluiting verzorgd voor na de training. Een satéavond na afloop en er was geen nee te koop.

Teambuildung in optima forma zou je zeggen. Een gezellig samen zijn van de gehele selectie. Je zou van te voren zeggen "de koppies staan dezelfde kant op" en het team zal vanuit eenheid en teamspirit de huid in Amsterdam-Oost duur verkopen. Het bleek op het kunstgrasveld van Wartburgia allemaal niet zo te zijn, wat de begeleidingsstaf en de meegereisde supporters van te voren wel zouden mogen verwachten, maar met een zeer teleurstellend resultaat tot gevolg.

De condities voor een mooie match waren er. De te verwachten zware regenval bleef uit, de paraplu's bleven dicht en na de zware bewolking brak gedurende de wedstrijd een flauw en later sterk zonnetje door. Het kunstgras van Sportpark Drieburg lag er prima bij.

Nadat scheidsrechter J. (Jack) van Egmond om 14:00 uur het beginsignaal floot voor de wedstrijd zette de thuisploeg meteen druk. Voor Wartburgia leidde dit direct al na een 2e aanval tot een hoekschop aan de linkerkant van het veld. De cornerhoek van V.V. IJmuiden rechtsachter. Uit de corner van Wartburgia van David van Paridon ontstond een scrimmage voor de goal van Quint van Essen. In eerste instantie redde Quint, maar hij kreeg de bal niet klemvast. Vervolgens kon Arben Westmaas de bal niet weg krijgen en de bal werd door Wartburgia-speler Menno Bosch over de doellijn gegleden. In de 3e minuut 1-0 voor Wartburgia.

V.V. IJmuiden trapte af en er ontstond een rommelig spel op het middenveld. Vanuit het rechtermiddenveld kreeg een speler van Wartburgia de bal en schoot, even buiten de rechterkant 16-metergebied met een geplaatste curve bal, de Derbystar op de lat

Kort daarop een aanval van V.V. IJmuiden vanaf de rechterkant en een V.V. IJmuiden-speler wordt neergelegd. Scheidsrechter Jack van Egmond, die veel weg had van de Italiaanse arbiter Pierluigi Collina, floot voor een vrije trap. Joshua Dominggus nam de vrije trap vanaf rechts en gaf deze bal laag en strak voor in het 16-metergebied. Ter hoogte van de penaltystip schoot Wago Matitaishvili, enigszins gehinderd door een verdediger en de keeper van Wartburgia, de bal in het doel. 7e minuut doelpunt Wago Matitaishvili en het stond na nog maar een paar minuten spelen al 1-1.

Dat het publiek veel goals voorgeschoteld zou krijgen, dat stond toen al vast. Teleurstellend was wel het handjevol publiek langs de lijn en op het dakterras van de Amsterdamse Sport Vereniging Wartburgia. 40 man publiek dat had V.V. IJmuiden in de voorbereiding nog niet meegemaakt.

De wedstrijd ging met power van beide kanten door, al was V.V. IJmuiden aan de bal erg slordig en waren de afspraken bij standaardsituaties onduidelijk of werden deze niet nagekomen. In de 14e minuut alweer een corner voor de Amsterdammers. De hoekschop wordt genomen door David van Paridon. Justin Balm verliest een kopduel en in de 14e minuut kopt Niek Remijn onberispelijk raak. 2-1 voor Wartburgia na nog geen kwartier spelen.

Foto onder: V.V. IJmuiden-keeper Quint van Essen moet zich wederom strekken bij een corner van David van Paridon van Wartburgia. Op de rug zijn V.V. IJmuiden-spelers Floyd Hille (17), Justin Balm ((6) en captain Daan Heinemeijer (10) zichtbaar

Foto: Frank van Paridon, Amsterdamsche Voetbal © 24-09-2022

 DSC_1818-662x441_1.jpeg

V.V. IJmuiden
heeft moeite met het bewegelijke spel van de gastheren en in de 18e minuut heeft Quint van Essen een goede redding na een mooie steekbal van Wartburgia. Quint verkleint zijn goal en pareert het schot. In de 21e minuut dringt V.V. IJmuiden aan via een knappe actie van de behendige Özan Kutlu. Vervolgens een prima steekpass van Özan Kutlu op Joshua Dominggus en de keeper van Wartburgia onderschept de voorzet, waardoor de bal spits Wago Matitaishvili niet kan bereiken.

Er gebeurt veel en de wedstrijd is levendig, toch moet V.V. IJmuiden alle zeilen bijzetten en heeft Wartburgia continu het initiatief. Een bijrol is weggelegd voor de IJmuidenaren. In de 24e minuut is er een schot van Wartburgia vanuit het 16-metergebied en Quint van Essen wordt gepasseerd. Het was een 100% goal, ware het niet dat Arben Westmaas de bal redde van de lijn. De IJmuiden-watcher en verslaggever van dienst kreeg een déjà-vu gevoel van de tijd van verdediger Marco Wiegman, waaraan Arben hem op dit moment aan deed denken.

Maar enfin, dat was die goede oude tijd en terug naar onze tijd. Het tempo in de wedstrijd ligt hoog en het is vooralsnog een mooie voetbalpot. Het spel gaat op en neer en dit tempo is zo niet vol te houden voor beide teams. 

In de 39e minuut krijgt V.V. IJmuiden door een misverstand of door een onhandigheid de bal niet weg uit het 16-metergebied. Tim Koning van Wartburgia weet wel raad met het buitenkansje en schiet in de 39e minuut raak. 3-1. Het schot van Tim Koning werd van richting veranderd door een been en keeper Quint van Essen was kansloos  Kort daarop is er een situatie van obstructie op een speler van V.V. IJmuiden. V.V  IJmuiden-speler èn aanvoerder Daan Heinemeijer gaat verhaal halen. Hij krijgt geel van scheidsrechter Van Egmond. Kennelijk heeft Daan iets gezegd wat niet in de haak was... Als oud-prof en Amsterdammer Rinus israel aanwezig was geweest zou hij tegen deze scheidsrechter gezegd hebben "Hé, krullenbol wat doe je nou?" Maar de gele kaart is volkomen onnodig en zonde.

We gaan door in de wedstrijd en het is bijna rust. Bij wederom een standaarsituatie gaat het mis. In de 45e minuut bij alweer een hoekschop van David van Paridon laat  Nick van der Meer zich verrassen door de veel langere Mitchell  Vorstman van Wartburgia. Kopbal Mitchell Vorstman en dus 4-1 voor Wartburgia. Een afgang voor V.V. IJmuiden in deze competitie-ouverture dreigt. Telkens laat V.V. IJmuiden zich erg eenvoudig afbluffen bij standaardsituaties en maakt het zichzelf onnodig moeilijk in het veld bij de opbouw en in de omschakeling en ook het druk zetten loopt niet naar behoren.

'In de 2e helft laat Floyd Hille zich vervangen en komt Rory Blanken voor hem binnen de lijnen. In de 54e minuut een mooie dieptebal via een messcherpe counter van Wartburgia door het midden. Dylan van Dam maakt er 5-1 van. In de 58e minuut en terugspeelbal op Quint van Essen en de bal is tekort. Overtreding van V.V. IJmuiden en de vrije trap gaat maar rakelings naast. In de 60e minuut een interceptie van Vincent Kok op het middenveld en zijn schot raakt de paal. Een grote mogelijkheid om de score enigzins een ander aanzien te geven, maar het blijft Wartburgia dat de klok slaat.

Het publiek van Wartburgia op het dakkterras wordt wat vervelend en meelijwekkend naar zowel de spelers als naar de grensrechter van V.V. IJmuiden, maar het blijft allemaal ludiek en de sfeer is verder okay.

Na de actie van Vincent Kok komt er nog een tegenaanval van Warburgia, maar Quint van Essen redt. Het lijkt erop dat Wartburgia het allemaal wel gelooft en de match wilt uitspelen. Niets is minder waar. In de 72e minuut een counter door het midden en het centrum en de keeper van V.V. IJmuiden zijn niet bij machte om de de counter te blokken. De bal van V.V. IJmuiden-kwelgeest David van Paridon gaat mooi hoog in de touwen. 6-1 voor Wartburgia en wat V.V. IJmuiden laat zien is V.V. IJmuiden-onwaardig en op alle terreinen wordt V.V.IJ. afgetroefd en krijgt men voetballes.

Maar het feest voor Wartburgia is nog niet over en voor V.V. IJmuiden moet de gifbeker helemaal leeg. Mark Zwagerman schiet in de 89e minuut nog de 7-1 binnen en V.V. IJmuiden gaat af door de spreekwoordelijke zijdeur.

De toeschouwers van V.V. IJmuiden druipen af en zijn zwaar teleurgesteld en sommigen konden het al in de 2e helft niet meer aanzien en hadden Sportpark Drieburg al eerder verlaten.

"Man of the Match" was A.S.V. Wartburgia-speler David van Paridon, die die met zijn goede traptechniek zijn medespelers telkens bruikbare voorzetten gaf. Zijn assists en zijn mooie goal (de 6-1) leidde de ondergang van V.V.IJmuiden in.

Een goede wake-up call voor de selectie dat het zo niet verder kan en dat er uit een ander vaatje getapt moet worden. Met de versterkte degradatie en de versterkte nacompetitie is het beilen knijpen vanaf positie 8. Er zijn nog 25 wedstrijden te gaan en de weg is nog lang. Op 27 mei 2023 na de 26e speelronde (na de derby uit bij Stormvogels) weten we meer.

Maar met deze inzet en dit spel tegen Wartburgia gaan we het niet redden. We kunnen en moeten zo veel beter spelen. Het is aan de selectie zelf om dit ook in het veld gedurende 90 minuten te laten zien, waarbij een maximale inzet en een optimale voorbereiding mag worden verwacht.


A.S.V. Wartburgia 1 V.V. IJmuiden 1 7-1 (rust 4-1) 
1-0 Menno Bosch;
1-1 Wago Matitaishvili;
2-1 Niek Remijn;
3-1 Tim Koning 
4-1 Mitchell Vorstman;
5-1 Dylan van Dam;
6-1 David van Paridon;
7-1 Mark Zwagerman. 

Trainer-coach Brian Tevreden bracht de volgende spelers binnen de lijnen.

1. Quint van Essen (keeper);
2. Ahmed Othman; 
3. Nick van der Meer;
4. Floyd Hille (Rory Blanken);
5. Arben Westmaas (Mike van der Gaag);
6. Daan Heinemeijer ©;
7. Ozan Kutlu;
8. Mathijs Veldman (Vincent Kok);
9. Wago Matitaishvili;
10. Justin Balm (Ayman Marbus);
11. Joshua Dominggu (Mika Dekker).

De wissels waren:
12. Ben Bakker
13. Ayman Marbus voor Justin Balm.
14. Mike van der Gaag voor Arben Westmaas;
15. Rory Blanken voor Floyd Hille.
16. Mika Dekker voor Joshua Dominggus;
17. Vincent Kok voor Mathijs Veltman;
18. Brian Cejas (keeper).

20220925_101353.jpg
20220925_102641.jpg
20220925_105506.jpg

Volgende week de 2e speelronde in de 3e Klasse B van District West I. Voor V.V. IJmuiden 1 staat dan de eerste thuiswedstrijd op het programma. Op zaterdag 1 oktober om 14:30 uuris het affiche V.V. IJmuiden 1 - S.V. Buitenveldert 1. Locatie: Sportpark Schoonenberg, Tolsduinerlaan 8, 1981 EG Velsen-Zuid.
Delen

Lees meer over:
#3eklasse B 2022-2023 #vvijmuiden1

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!