𝗩.𝗩. 𝗜𝗝𝗺𝘂𝗶𝗱𝗲𝗻 𝗝𝗢𝟭𝟴-𝟭 - 𝗢𝗱𝗶𝗻 '𝟱𝟵 𝗝𝗢𝟭𝟴-𝟭 (𝟰-𝟮)

24 september 2022 16:30

Dunja van Banning

Soms zit het mee en soms... niet. Beide teams deden serieus hun warming up maar toen de aanvangstijd naderde bleek er geen scheidsrechter beschikbaar. Degene die ingeroosterd was bleek ziek en er was geen vervanger. Ook ontbraken de vlaggen voor de grensrechters. Coach Mike vond een vader (Koos) bereid te fluiten en bijna 15 minuten te laat kon de wedstrijd alsnog van start.

Coach Mike instrueert zijn spelers

Het was een verhitte strijd. Fel, snel, aan elkaar gewaagd. Odin leek in het begin de ploeg met overwicht maar toch was het IJmuiden dat op voorsprong kwam door een mooie treffer van Sam.

Niet lang daarna gevolgd door de tegentreffer van Odin na een soort flipperkast-spel voor het doel van Mika.

IJmuiden nam daarna de actie weer over en brak uit. Daarbij maakte een Odin verdediger gevaarlijk spel in het 16 meter gebied en ging de bal op de stip. Sam schoot beheerst maar met overtuiging zijn tweede doelpunt erin. Odin raakte gefrustreerd. En slechts enkele minuten na penalty 1 ging de Odin verdediging opnieuw de fout in. Veel te heftig op de man en dus een tweede penalty. Daarvan raakte één speler zo oververhit dat hij een gele kaart gepresenteerd kreeg. Daarna was het vriendelijke karakter van de wedstrijd verdwenen. Penalty twee ging er ook dankzij Sam in en zo voltooide hij een hattrick. Het bleef onrustig en dus was de rust even een welkome afleiding.

In de tweede helft werd er aan beide kanten eigenlijk prima gevoetbald als je door de overtredingen heen bleef kijken. Het één lokte soms het ander uit. Scheidsrechter Koos had er zijn handen vol aan. Complimenten voor zijn geduld.

Uit een goede corner van de voet van Mees kopte Viggo raak en nam IJmuiden nog meer afstand. Dat maakte de gasten moedeloos en haalde in sommigen niet het fraaiste naar boven. In de laatste fase van de strijd kreeg ook Odin een penalty mee, die nog bijna gehouden werd door Mika, en daarmee kwam de eindstand uit op 4-2.

Een straffe strijd waarin hard gewerkt is door alle spelers. Goed gedaan. En dank aan gelegenheids-scheids Koos. Zo kón er tenminste gespeeld worden.

JO18-1