VVH Velserbroek VR1 - V.V. IJmuiden VR1 3-4 (rust 3-0)

13 oktober 2022 18:00

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 09-10-2022

3e speelronde 4e klasse 0305 Najaar, district West I

Na een mooie seizoensouverture in Egmond-Binnen tegen S.V. Sint Adelbert waar de meiden van V.V. IJmuiden VR1 een mooie uitoverwinning behaalden van 0-5., was het nu de beurt voor alweer een uitwedstrijd en nu in Haarlem-Noord tegen VVH-Velserbroek. De wedstrijd thuis in de 2e speelronde tegen DSS / Onze Gezellen VR5 werd op verzoek van de tegenstander uitgesteld en verplaatst naar een doordeweekse dag. Deze inhaalwedstrijd zal worden gespeeld op donderdagavond 3 november 2022 om 20:00 uur.

V. V. IJmuiden VR1 had het in de uitwedstrijd op het Van Aart Sportpark erg lastig tegen VVH-Velserbroek. In de eerste helft was het spel niet goed en liepen de meiden telkens in het mes van de buitenspelval. VVH-Velserbroek ontregelde tactisch het spel van V.V. IJmuiden en het was voor het team van de coaches Henk Roessink en René Aland erg schakelen en aanpassen aan het spel van de tegenstander. VVH-Velserbroek kwam er een aantal malen goed uit en scoorde maar liefst 3 keer in de 1e helft. Na 45 minuten maar liefst 3-0 voor VVH-Velserbroek.

Er moest iets gebeuren. Vorig seizoen speelde V.V. IJmuiden VR1 dezelfde tegenstander op eigen veld helemaal zoek. Tijd dus om in de rust de koppies dezelfde kant op de krijgen en om orde op zaken te stellen. In de rust zette de coach het elftal iets om. Robin de Bie stond in de 1e helft op doel en zij werd vervangen door Danique Laarman. Robin de Bie ging op de buitenkant spelen en zij gaf vanaf de zijkant 2 mooie assists. Danique Laarman deed het op haar beurt uitstekend als keeper en hield in de 2e helft haar goal schoon

Ook tactisch pasten de coaches het spel voor de 2e helft aan. De tactiek veranderde door niet meer door het midden te spelen, maar het spel te verleggen naar de zijkanten. Via de buitenkanten kwamen er op de flanken meer gaten te liggen. Zowel de rechtshalf als de linkshalf liepen meer op via de zijkanten en er kwam meer snelheid in het spel van V.V. IJmuiden VR1, waarmee VVH-Velserbroek VR1 het ontzettend lastig had. De snelheid van de buitenspelers en de handigheid voorin zorgde ervoor dat er in de 2e helft 4 doelpunten vielen. Lisa Stevens maakte het 1e doelpunt (3-1). Daarna scoorde Rowen Wijdogen de 3-2. Melissa Roessink maakte de 3-3 en Rowen Wijdogen maakte via haar 2e van de middag de winnende treffer. V.V. IJmuiden VR1 ging met een 3-4 overwinning en de volle buit terug naar Sportpark Schoonenberg.

Op zaterdag 15 oktober 2022 staat de thuiswedstrijd op het programma tegen lijstaanvoerder VVA/Spartaan VR1 uit Amsterdam-West. Deze wedstrijd in de 4e speelronde begint om 12:00 uur. Komt allen!

Hieronder de uitslagen van de 3e speelronde:

20221014_142734.jpg
Hieronder het programma van de 4e speelronde op zaterdag 15 oktober 2022:

20221014_172055.jpg

Bron: https://www.vvijmuiden.nl/1/174/vvh-velserbroek-vr1---vv-ijmuiden-vr1-3-4-rust-3-0/

#vvijmuidenVR1