V.V. IJmuiden VR1 - VVA/Spartaan VR1 2-3 (rust 2-0)

16 oktober 2022 16:00

4e speelronde 4e klasse 0305 Najaar, district West I

Op zaterdag 15 oktober 2022 stond om 12:00 uur de wedstrijd V.V. IJmuiden VR1 - VVA/Spartaan VR1 op het programma. Deze match is een wedstrijd in de 4e speelronde van de 4e Klasse 0305 Najaar. Scheidsrechter van dienst was de heer Wietze de Jong uit IJmuiden.

Voor deze wedstrijd was de coaching van V.V. IJmuiden VR1 in handen van trainer Martijn Gunneman, geassisteerd door assistent René Aland, die deze keer wederom als assistent-scheidsrechter fungeerde. Henk Roessink genoot van een welverdiende vakantie.

VVA/Spartaan VR1 gaat met 9 punten uit 3 wedstrijden fier aan kop in de 4e Klasse 0305 Najaar. Vorige week wonnen de Amsterdammers met 7-0 thuis van de combinatie DSS/Onze Gezellen VR5. In de 1e en 2e speelronde werd gewonnen van Stormvogels VR1 met 5-1 en van DSS VR4 met 1-3. Kortom geen makkie!

Vorig weekend op zaterdag 8 oktober 2022 speelde V.V. IJmuiden VR1 uit tegen VVH/Velserbroek VR1. Het team van coach Henk Roessink en René Aland won met 3-4. Dit was een wedstrijd met 2 gezichten. Bij rust keken de meiden tegen een dikke achterstand aan. De gastvrouwen van VVH/Velserbroek leiden na 45 minuten met 3-0,  maar na de thee werden de spreekwoordelijke mouwen opgestroopt en werd het 3-4. IJmuiden VR1 ging met de volle buit van 3 punten terug naar Sportpark Schoonenberg.

De wedstrijd in de 1e speelronde van de competitie was ook al een klinkklare overwinning. In Egmond-Binnen won het team met 0-5 tegen S.V. Sint Adelbert. De wedstrijd tegen de combinatie DSS/Onze Gezellen VR5 uit speelronde 2 was uitgesteld en zal op een doordeweekse dag worden ingehaald. De exacte datum en tijdstip vsn deze wedstrijd is donderdagavond 3 november 2022 om 20 :00 uur. De wedstrijd in speelronde 3 werd tegen VVH/Velserbroek gewonnen. Dit betekent dat de meiden met 6 punten uit 2 wedstrijden nog ongeslagen zijn.

De meiden van V.V.IJmuiden VR1 begonnen deze wedstrijd met gelegenheidskeeper Sam Buijs in de goal. Robin de Bie en Danique Laarman die de vorige wedstrijd beiden nog in het doel stonden waren nu als veldspelers gepositioneerd.

In de 5e minuut komt V.V. IJmuiden aan de leiding via een aanval over meerdere schijven. Tirza Bouwmeester rond deze mooie aanval goed af. 1-0 voor V.V  IJmuiden. Het spel gaat op en neer, maar de meiden van V.V. IJmuiden zijn sterker dan de koploper. Na ongeveer een kwartier spelen is het Lisa Stevens die een mooie pass van Robin de Bie afmaakt. 2-0 voor V.V. IJmuiden en wat een weelde. V.V. IJmuiden is veel sterker dan de koploper, maar vergeet om verder uit te lopen.

In de 34e minuut een vlotte aanval door het midden van VVA/Spartaan en Sam Buijs redt uitstekend. Zij maakt zich breed en zij weet via haar knie de inzet van de speelster van VVA/Spartaan te parreren. In de 38e minuut een grote kans voor Rowen Wijdogen, maar de bal gaat er niet in. Daarna komt ook VVA/Spartaan wat meer aandringen. VVA/Spartaan is een goed voetballende ploeg en ook fysiek sterk, maar dat zijn onze meiden ook. In de 40e minuut een corner voor VVA/Spartaan en de bal wordt goed weggekopt door Merel Haasnoot. Het verdedigingsblok met Merel Haasnoot (als slot op de deur) en Jet Kapteijn (als stopper er net voor) staat sowieso als een huis. In deze wedstrijd doen er twee speelsters van de MO17-1 mee. Gina van der Does als rechtsback en Dagmar Pel als linksbuiten spelen beiden een uitstekende partij bij de senioren. Erik Haver en Vincent de Ruig zien dit met tevreden gezichten aan. Ook de selectie van Brian Tevreden staat na hun teambespreking langs de lijn, evenals oud-1e elftalspeler Carlo van Zelm, die de verrichtingen van dochter Tamar met zijn vrouw aanschouwt.

De 2e helft laat een heel andere wedstrijd zien. Het wordt een wedstrijd met 2 gezichten. VVA/Spartaan is na rust veel sterker en kan het fysiek net iets beter aan dan de meiden van V.V. IJmuiden. Konden de meiden tegen VVH/Velserbroek door een enorme veerkracht de 3-0 achterstand omzetten naar een 3-4 voorsprong en een overwinning. Nu is het V.V. IJmuiden dat een voorsprong moet verdedigen en onder de druk moet uitspelen. De oplossing lag niet door het midden. De ruimtes liggen op de vleugels, maar deze worden bijna niet meer bereikt. Vlak na de rust is er een goede doelpoging van Dagmar Pel, die na een dribbel van links naar binnen gaat en de bal met rechts net voor de goal langs schiet. Danique Laarman probeert het 2 keer vanaf links, maar komt er niet doorheen. Ook Nuraja Aland, Rowen Wijdogen en Melissa Roessink komen er met passes en dribbels niet doorheen en Lisa Stevens staat voorin op een eiland en moet fysiek opboksen tegen de stopper en de laatste vrouw van VVA/Spartaan.

Dan breekt VVA/Spartaan twee keer door op rechts. De eerste keer weet een speelster vanaf rechts door te breken via een mooie pass en de speelster heeft de hoek voor het uitkiezen. 2-1 en de aansluitingstreffer is daar. We schrijven de 55e minuut. Kort daarna een scrimmage voor het 16-metergebied en de bal wordt slecht weggewerkt. Een zondagsschot vliegt over keeper Sam Buijs via de lat in het doel. Een knappe goal, maar wel een lucky shot. 2-2 in de 60e minuut. De meiden van V.V. IJmuiden dringen nog wel aan, maar tot goede aanvallen en mooie combinaties leidt het niet meer. Het slotakkoord is voor VVA/Spartaan dat wederom door een zondagsschot (een beetje vergelijkbaar als de tweede goal van de Amsterdammers) op voorsprong komt. 2-3 en V.V. IJmuiden komt deze klap niet meer te boven. Het eerste verlies in de competitie is daar.

De meiden hebben hard gewerkt en waren na afloop moe gestreden. Ze deden zeker niet onder voor de tegenstander uit Amsterdam en VVA/Spartaan was achteraf de meest gelukkige, waar een 2-2 gelijkspel het meest op zijn plaats was geweest. De wedstrijd was een beetje als de bekerwedstrijd tegen de meiden van RKVV DEM, waarbij de Beverwijkers ook met een gestolen overwinning huiswaarts keerden.

Volgende week is er geen programma en is V.V. IJmuiden VR 1 vrij. Op zaterdag 29 oktober 2022 wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen DSOV VR2. De wedstrijd op Sportpark Zijdewinde begint om 13:00 uur en de lokatie is Zijdewinde 3, 2141 VA Vijfhuizen

De uitslagen in de 4e speelronde van de 4e Klasse 0305 Najaar (district West I) zijn: