V.V. IJmuiden 1 - RKAVIC 1 5-0 (rust 2-0)

V.V. IJmuiden 1 - RKAVIC 1 5-0 (rust 2-0)

7 november 2022 18:00

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 07-11-2022

6e speelronde 3e klasse, district West I.

IJmuiden_-_RKAVIC_5-0.jpg

Op zaterdag 5 november 2022 speelde V.V. IJmuiden 1 thuis tegen RKAVIC 1. Het was de wedstrijd van de nummer 7 (V.V. IJmuiden) tegen de nummer 5 (RKAVIC) en het was de 6e  speelronde in de 3e Klasse B (district West I). De wedstrijd stond onder leiding van de zeer jonge scheidsrechter R. (Rowdy) Jensch. Het was de 3e thuiswedstrijd van V.V. IJmuiden op Sportpark Schoonenberg.

De 6e wedstrijd in de 3e Klasse B van District West I was gezien de stand op de ranglijst een belangrijke match. Voor beide teams wordt het aanhaken in het zo belangrijke linkerrijtje of terugvallen in het gevaarlijke rechter rijtje. Kortom de punten zijn duur en zoals bijna iedere week mochten we weer spreken van een 6-puntenwedstrijd.

Brian Tevreden had volgende 11 spelers als basisteam op het wedstrijdformulier gezet. 
 • Danny Does
 • Ahmet Othman
 • Jeffrey Prinsse
 • Floyd Hille
 • Arben Westmaas
 • Mike Kries
 • Justin Balm
 • Daan Heijnemeijer
 • Mathijs Veltman
 • Özan Kutlu
 • Julian Jansen

Bij tegenstander RKAVIC (dat staat voorRooms Katholieke Amsterdamse Voetbalvereniging Ignatius Collegewaren wat spelers afwezig en RKAVIC-coach Nordin Wooter had te maken met weinig reserves. Maar als speler-trainer stond de oid-ajacied zelf ook op het wedstrijdformulier. V.V. IJmuiden kwam vanaf het fluitsignaal van de jonge scheidsrechter Jensch goed uit de startblokken. V.V. IJmuiden gaf direct aan dat zij hoe dan ook de 3 punten op Schoonenberg wilden houden. Gelijk vanaf het begin liep RKAVIC continu achter de feiten aan. V.V. IJmuiden was feller, maakte meer strijd maar was ook in de combinatie direct gevaarlijk.

Het team stond achterin met het verdedigingsblok Jeffrey Prinsse en routenier Floyd Hille als een huis. De beide backs Ahmet Othman en Arben Westmaas zorgden voor dynamiek vanaf de flanken. Het was een goed lopende aanval over rechts met een uitstekende voorzet van Ahmet Othman die de 1-0 inluide. Julian Jansen kopte de afgemeten voorzet van Ahmet Othman prachtig in. En in de 7e minuut ging V.V. IJmuiden aan de leiding. Daarna waren er wederom een aantal mooie aanvallen van V.V. IJmuiden. Het middenveld was een dynamisch  geheel met daarbij Mike Kries als controleur, Justin Balm voor het loopvermogen en Daan Heijnemeijer en Mathijs Veltman voor de creatieve passjes. Het was Floyd Hille die uit een corner van Mathijs Veltman de 2-0 aantekende. Na het doelpunt lag Floyd Hille aangeslagen in het doelgebied van de tegenstander, maar de ervaren alleskunner kon de wedstrijd gewoon vervolgen.

V.V. IJmuiden was dominatant en heer en meester op het veld. Direct zocht RKAVIC de confrontatie met de uitstekende scheidsrechter Rowdy Jensch, maar de scheidsrechter liet zich door de spelers niet intimideren en bleef gedurende de gehele wedstrijd kordaat fluiten en had de beide teams goed in de smiezen. V.V. IJmuiden bleef goed combineren en hanteerde via Floyd Hille en Mike Kries ook geregeld de lange bal in de diepte of als diagonaal naar de flanken. In de 30e minuut kreeg Özan Kutlu op deze manier een dot van een kans, die had moeten zitten. De counter-attack van RKAVIC was snel, maar keeper Danny Does was scherp en paraat op de inzet van RKAVIC-speler Dean Zwaving. Zijn goede save zorgde ervoor dat V.V. IJmuiden een voorsprong behield van 2 doelpunten. Een veilige marge dus. V.V. IJmuiden ging rusten met een 2-0 voorsprong. RKAVIC viel in negatieve zin op door de 3 gele kaarten die zij van scheidsrechter Rowdy Jensch kregen 

Ook na de thee was het V.V. IJmuiden dat de bovenliggende ploeg was. RKAVIC kreeg geen controle op het spel van V.V. IJmuiden en RKAVIC viel in negatieve zin op door aanmerkingen aan de leiding of het maken van gemene overtredingen, in een verder sportieve wedstrijd. RKAVIC had geen grip op de balvaardige Mathijs Veltman en de handige Daan Heijnemeijer. Ook Ahmet Othman was met zijn rushes continu een plaag voor de defensie van RKAVIC, waardoor V.V. IJmuiden altijd een mannetje meer had op het middenveld of in de aanval. 

In de 66e minuut maakt Özan Kutlu de 3-0 na een goede pass van Mike Kries. Özan Kutlu had drie man om hem heen, maar wist wel raad met de bal en schoot de 3-0 achter RKAVIC-keeper Jackson. Kort na dit doelpunt was het wederom V.V. IJmuideneffrey Prinsse vsnaf eigen helft op langs de lijn met zijn zevenmijlslaarzen en geen van de spelers van RKAVIC kon hem afstoppen. Zijn voorzet vanaf rechts ging over de gehele breedte. De bal komt bij de voor Daan Heijnemeijer ingevallen Joshua Dominggus. De inzet van Joshua Dominggus strandt, maar de bal komt voor de voeten van Özan Kutlu, die vanuit een scrimmage de bal afschuift naar Mathijs Veltman. Mathijs Veltman schiet onberispelijk in. 4-0. Een prachtige aanval van V.V. IJmuiden waarbij kracht, techniek en de bal over veel schijven laten gaan de verdediging van RKAVIC gek maakte. Kort daarna kreeg RKAVIC-speler Rafael Uiterloo van scheidsrechter Jensch zijn 2e gele kaart en dus rood na aanmerkingen op de leiding. RKAVIC moest verder met 10 man.

Daarna ging een moe gestreden Mike Kries eruit. Het blok met Floyd Hille en Jeffrey Prinsse stond als een huis, maar ook Mike Kries stond in de as zijn mannetje. Voor Mike Kries kwam Nick Ebbeling in de plaats. Ook linksback Arben Westmaas werd als speler ververst door Rory Blanken. Het was voor V.V. IJmuiden zaak om de wedstrijd met deze comfortabele voorsprong uit te spelen en verder geen tegentreffers weg te geven. De verdediging van RKAVIC bleek in de 79e minuut niet bij de les te zijn. Een spelers maaide over de bal heen en de sluwe Julian Jansen wist wel raad met dit buitenkansje. 5-0 voor V.V. IJmuiden! Wat een weelde! Daarna was het zaak om fit te blijven en verder geen blessures op te lopen. In de problemen kwam V.V. IJmuiden niet meer en professioneel speelde het team van Brian Tevreden de match uit.

Het was een overwinning van het gehele team. Iedereen speelde goed en er was sprake van een echte teamprestatie. Ook de invallers vielen goed in en het elftal hield gedurende 90 minuten het niveau hoog. Veel dynamiek, wilskracht, power en heel vaak mooie combinaties en bij tijd en wijle oogstrelend voetbal. Kortom een prima pot van de mannen van Brian Tevreden.

Op zaterdag 12 november 2022 gaat V.V. IJmuiden wederom naar Amsterdam en speelt het team van Brian Tevreden tegen S.V. Real Sranang. Real Scranang speelt op Sportpark Middenmeer, Radioweg 67, 1098 NG Amsterdam. Trainer Brian Tevreden, zijn staf en de spelers rekenen ook in Amsterdam op uw steun!

RKAVIC speelt in de 7e speelronde thuis. Bij RKAVIC komt op die zaterdag het Haarlemse HFC EDO op bezoek. 

 

Bron: https://www.vvijmuiden.nl/1/214/vv-ijmuiden-1---rkavic-1-5-0-rust-2-0/
Delen

Lees meer over:
#3eklasse B 2022-2023 #vvijmuiden1

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!