V. V. IJmuiden in Lissabon.

7 januari 2023 20:00

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 07-01-2023

Van 6 januari tot en met 9 januari 2023 is de selectie van V.V. IJmuiden op (winter)trainingskamp in het Portugese Lissabon.

In  de schaduw van Estádio da Luz, de thuisbasis van SL Benfica speelde V.V. IJmuiden 1 een oefenwedstrijd tegen S.V. Lopik 1. Beide teams komen uit in de 3e Klasse zaterdag van district West I. V.V. IJmuiden in 3B en S.V. Lopik in 3D.

800px-Estdio_da_Luz.svg.png

Estádio da Luz
Het Estádio da Luz (Stadion van het Licht) is een voetbalstadion in Lissabon, met Sport Lisboa e Benfica, kortweg Benfica, als vaste bespeler. 'Luz' betekent inderdaad 'Licht', maar refereert ook aan de naam van de belangrijkste straat in de buurt: "Estrada da Luz".

Het stadion werd geopend in 1954 en vrijwel geheel opnieuw gebouwd voor het Europees kampioenschap voetbal mannen van 2004. Thans heeft het een capaciteit van 66.147 toeschouwers.

In 2014 was het stadion het toneel van de Champions League-finale. Ook in 2020 is dit stadion het toneel van de finale. Deze zou eigenlijk in Istanboel worden gespeeld in mei van dat jaar, maar moest vanwege de coronapandemie die dat jaar uitbrak worden uitgesteld tot augustus en omdat alle wedstrijden vanwege deze pandemie in Lissabon werden gespeeld, werd de finale verplaatst naar dit stadion. (Bron: Wikipedia © 22-11-2022)

Foto onder: De staf en de selectie van V.V. IJmuiden gezamenlijk op de foto voor het duel tegen S.V. Lopik.

IMG-20230108-WA0000.jpg

Foto onder: De beginopstelling voor de wedstrijd V.V. IJmuiden 1 - S.V. Lopik 1. Een wedstrijd tussen een team uit zaterdag 3e Klasse B en 3e Klasse D uit district West I.

IMG-20230107-WA0037.jpg

Hieronder de film met de 1-0 van Mathijs Veltman tegen S.V. Lopik 1:

Bron: https://www.vvijmuiden.nl/1/283/v-v-ijmuiden-in-lissabon/

#vvijmuiden1