V.V. IJmuiden MO13-1 - HSV MO13-1 0-2 (rust 0-0)

22 januari 2023 10:00

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 21-01-2023

1e speelronde 3e Klasse (3e fase) - 02

VV_IJmuiden_MO13-1_-_HSV_MO13-1_21-01-23_0-2.jpg

Na de winterstop na de 2e fase van de competitie zou na een wekenlange periode van regenval de competitie eindelijk beginnen. Eindelijk was het droog geworden, maar nu dreigde vrieskou wellicht roet in het eten gooien voor wat betreft de start van fase 3.

De meiden van MO13-1 zijn voor de 3e fase ingedeeld in de 3e klasse - 02, een poule met, buiten V.V.IJmuiden, alleen maar teams van boven het Noordzeekanaal.

R.K.V.V. DEM MO13-2 uit Beverwijk.
V.V. St. Adelbert Egmond MO13-2 uit Egmond-Binnen.
De Foresters MO13-2 uit Heiloo
HSV MO13-1 uit Heiloo.
Jong Holland MO13-2 uit Alkmaar.
V.V. Bergen MO13-1 uit Bergen.
WSV'30 MO13-1 uit Wormer.
V.V.IJmuiden M013-1 uit Velsen-Zuid.

De vorige competitieronde waren de meiden ingedeeld in de 2e Klasse, waar de meiden goed konden meekomen, maar waar de tegenstanders met name in de 2e fase veelal met dispensatiespelers speelden of was de gemiddelde leeftijd van de tegenstander hoger dan die van V.V. IJmuiden MO13-1. Dit leidde met name in fase 2 soms tot rare uitslagen, maar onze meiden gaan daar aan het eind van de competitie zeker in hun ontwikkeling en qua fysieke tegenstand voordeel van krijgen.

Het kunstgras op Schoonenberg was in prima staat, maar de meiden van MO13-1 moesten op het gras van veld 1 spelen. De condities van het veld waren niet optimaal te noemen. 's Nachts had het een paar graden gevroren en na de heldere nacht was er sprake van hardnekkige mist, wat het doorkomen van het ochtendzonnetje bemoeilijkde.

De volgende speelsters stonden op het wedstrijdformulier:

• Britt Zuidweg (doel)
  • Jamilla Abatouy
  • Zeliha Demir
  • Quinty Hering
  • Linn Hoek
  • Selin Karateke
  • Nina Kunkeler
  • Lenne Nelis
  • Fleur Otte
    Aimee Rodrigueez Rivas
  • Djena  Rook
  • Kaithlynn Kamstra
  • Carlijn Korf
  • Megan Smit
  • Evi 't Hart

Het veld was hard en eigenlijk niet goed bespeelbaar. Toch besloten de beide teams (in goed overleg) om te spelen. Opvallend, want de rest van de wedstrijden in deze poule waren verder wel allemaal afgelast vanwege de weersomstandigheden. Maar HSV had de reis vanuit Heiloo naar Velsen-Zuid niet voor niets gemaakt en wilde toch heel graag spelen.

De net vader geworden scheidsrechter C. Pruiksma was wat verlaat, waardoor Ahmet Karateke de wedstrijd in het begin leidde. Na een minuut of 10 werd hij afgelost door de eigenlijke scheidsrechter van dienst.

De wedstrijd was een lastige match, gezien de weersomstandigheden. Een hard en deels bevroren veld en de mist maakten de omstandigheden lastig. Het meest lastig was echter de situatie dat de bal continu opstuiterde op een hard polletje. Ook de uitstekende keepster Britt Zuidweg had het lastig op het harde veld, maar ondanks dat dook zij toch op elke bal.

De beide teams kwamen weinig toe aan mooie gecombineerde aanvallen. Toch was HSV meer in de aanval, maar de verdediging onder leiding van Nina Kunkeler stond als een huis. Maar omdat de omstandigheden van met name het veld zwaar en onberekenbaar waren, kwam V.V. IJmuiden MO13-1 maar weinig onder de druk uit.

De spitsen Lenne Nelis en Selin Karateke (deze keer ondersteund door gelegenheidsspits Kaitlin Kamstra) kwamen maar tot weinig uitgespeelde kansen. Dit had met name te maken met het feit dat de verdediging van HSV goed stond en dat V.V. IJmuiden onvoldoende de bal kreeg bij Linn Hoek. Toch ging de wedstrijd gelijk op en de ruststand was 0-0.

Na de limonade gaf de wedstrijd een zelfde beeld als in de 1e helft. Toch kwamen beide teams tot meer en beter uitgespeelde aanvallen. Desalniettemin werd de druk voor de meiden van V.V. IJmuiden MO13-1 te groot. HSV had wat corners die gevaarlijk waren en ook waar er wat gevaarlijke scrimmage voor het doel van Britt Zuidweg. Kon Britt met haar verdediging in de 1e helft het doel schoonhouden en de 0 op het scorebord houden. Na 10 minuten in de 2e helft viel na wederom een scrimmage het eerste doelpunt van HSV. Er liepen bij HSV een paar speelsters in het team die fysiek wat sterker waren en bovendien qua leeftijd wat ouder. Na een minuut of 7 na de 0-1 viel vanuit het IJmuider strafschopgebied de 0-2.

Daarna lieten de meiden van HSV de teugels wat varen en gaf V.V. IJmuiden wat meer gas. Verder dan wat kleine kansjes van Lenne Nelis, Selin Karateke, Linn Hoek en Kaithlynn Kamstra kwam het echtet niet. Een wedstrijd die van te voren een gelijkspel verdiende werd uiteindelijk verloren. Jammer maar helaas.

Im het weekend van zaterdag 28 januari 2023 staat de uitwedstrijd tegen De Foresters MO13-2 op het programma.Het betreft een wedstrijd in de 2e speelronde van Fase 3. De westrijd begint om 09:45 uur. De wedstrijd wordt gespeeld op veld 4 van Sportpark Vennewater, Vennewatersweg 23, 1852 PT Heiloo.
Bron: https://www.vvijmuiden.nl/1/299/vv-ijmuiden-mo13-1---hsv-mo13-1-0-2-rust-0-0/

#vvijmuidenJeugd #vvijmuidenMO13-1